题目内容
【题目】It happens every night — bedtime. But what if you’re not sleepy? Should you still go to bed if you are just going to lie there with your eyes wide open?
There are many reasons why you are not able to fall asleep. You might be excited by something you did that day. You might be excited about what you’re going to do next day. Maybe you can’t fall asleep because you don’ t like sleeping all alone in your room. All of these reasons are normal . However, there are some steps you can take to help you fall asleep.
One thing that can help is talking to a parent or another trusted adult about what you’re thinking about at bedtime. For example, if you’re nervous about taking a test, or unhappy about being laughed at school, it can really help to tell somebody. Knowing that somebody has heard you can help ease (宽慰) your mind so that you can rest.
It also helps to sleep in a comfortable bed in a quiet and cool room. If there’s anything in your room that makes you feel afraid at night, like a picture that looks strange in the dark, be sure to ask one of your parents if it can be moved.
If you are usually sleepless around bedtime, doing certain things to relax beforehand (预先) may help you fall asleep when you go to bed. For example, take a warm bath, or listen to a story at least 30 minutes before you want to go to sleep. It also helps to go to sleep at the same time every night. As a result, your body will get the message that it’s almost time to sleep.
根据材料内容选择最佳答案。
【1】How many reasons are given to explain why you are not able to fall asleep?
A. Two. B. Three. C. Four. D. Five.
【2】According to the passage, if you are nervous about taking a test, what had you better do?
A. talk to somebody B. listen to some music
C. write your feelings down D. try to forget about the test
【3】What does the underlined word “it” in Paragraph 4 refer to?
A. The home. B. The room. C. The bed. D. The picture.
【4】In order to fall asleep, how long may you listen to a story before bedtime?
A. an hour B. half an hour C. fifteen minutes D. ten minutes
【5】Which is the best title for the passage?
A. Why people are unable to fall asleep B. How to sleep well before tests
C. How to fall asleep at bedtime D. Why sleep is important
【答案】
【1】B
【2】A
【3】D
【4】B
【5】C
【解析】本文介绍了人们睡不着觉的原因以及如何睡着觉的方法。
【1】B
推理判断题。根据There are many reasons why you are not able to fall asleep. You might be excited by something you did that day. You might be excited about what you’re going to do next day. Maybe you can’t fall asleep because you don’ t like sleeping all alone in your room.可知你不能睡觉的原因有: 你可能会为你那天所做的事而兴奋。你可能会对你第二天要做的事情感到兴奋。也许你不能入睡,因为你不喜欢独自睡在你的房间里。故有三个原因,故选B.
【2】A
细节理解题。根据if you’re nervous about taking a test, or unhappy about being laughed at school, it can really help to tell somebody.可知如果对对考试感到紧张,你可以和某人交谈,故选A.
【3】D
词义猜测题。根据If there’s anything in your room that makes you feel afraid at night, like a picture that looks strange in the dark, be sure to ask one of your parents if it can be moved.可知此处表示如果房间里的画让你害怕,因此一定要让你的父母搬出那张画,故选D。
【4】B
细节理解题。根据For example, take a warm bath, or listen to a story at least 30 minutes before you want to go to sleep.可知为了能睡着觉,你可以在睡前听至少30分钟的故事,故选B。
【5】C
标题归纳题。根据However, there are some steps you can take to help you fall asleep.可知本文介绍了帮助人们在睡觉时间睡觉的方法,故选C。