题目内容

【题目】Today there are 6.4 billion people on the earth. By the year 2050, there may be 12.5 billion. There are a lot of people to feed. We need more and more food.

One way to produce more food is growing stronger plants. For thousands of years, farmers have made plants better. Every season, they pick the best plants for the next season. But it works very slowly. Since 1983, scientists have been able to change plants more quickly by changing their genetic(遗传的) material. Foods from plants grown in this way are called genetically modified(改变的) foods, or GM foods.

By changing the genetic material of a plant, it is possible to make new plants. They make plants which are strong against plant diseases. They can also help prevent human diseases; a kind of rice is being prepared, for example, which stops people becoming blind.

Rich countries produce GM foods because they are easy to grow and bring in more money. Poor countries are interested in them because they help produce more food.

GM plants are not natural. No one knows how good or bad they are. There are strong feelings against them, because they are unnatural. They may feed people, then hurt them or their children later. But both rich and poor countries are interested in their use, and they are not going to go away. In 2050, we may think differently about them.

1GM foods are made by________.

A. farmers B. workers

C. scientists D. plants

2What are the good things about GM foods?

A. They make plants strong against diseases.

B. They are unnatural.

C. They can help prevent human diseases.

D. Both A and C.

3GM foods________.

A. are a quick way to produce food

B. are grown in the wild

C. .are safe

D. are grown only in rich countries

4Why do some people not like GM foods?

A. They are not useful. B. They are not helpful.

C. They are not natural. D. They are not cheap.

5From the passage we know that ________.

A. GM foods will disappear one day in the future

B. GM foods will not disappear in the future

C. people will not be interested in GM foods

D. people will have to stop using GM foods

【答案】

1 C

2 D

3 A

4 C

5 B

【解析】

试题这篇短文主要讲述转基因问题。文章指出,转基因可以使植物增强抗病能力,也可以对人类疾病有帮助。同时指出,转基因植物非自然生长,其好坏尚不可知。

1】细节理解题。根据Since 1983, scientists have been able to change plants more quickly by changing their genetic(遗传的) material可知是由科学家制造出来的,选C

2】细节理解题。此题讲的是这些遗传基因改变的食物的优点。根据短文They make plants which are strong against plant diseases. They can also help in our diseases的描述可知,选项 AC都是其中的一个方面,故选D

3】细节理解题。根据短文because they help produce more food的描述可知,它们能够帮助产生更多的食物,故是一种快速生产食物的途径,故选A

4】细节理解题。本题问的是人们不喜欢的原因,根据短文There are strong feelings against them, because they are unnatural的描述可知,人们强烈反对是因为它们不是自然的,故选C

5】细节理解题。根据文章倒数第二句But both rich and poor countries are interested in their use, and they are not going to go away的描述,可知它们不会消失(go away),相当于disapper,故选B

练习册系列答案
相关题目

【题目】For parents,how to set rules for their children is one of the hardest things.They are often afraid that if they set bad rules,their children will hate them.So,many parents set fewer rules for their children and allow them to do whatever they like.

However,this always causes a lot of trouble for parents.So,it is important to set rules for children in the right way.Here are some helpful suggestions.

Discuss feelings with children.

It is important to discuss feelings with children while setting rules for them.This helps them to understand and agree with the rules.At the same time,remember to listen to children's ideas.Their ideas may help to improve the rules.

Tell children about the results of their actions.

It__is__necessary__to__tell__children__the__results__of__their__actions.They need to know that if they do something wrong,they should make up for it.The results should be reasonable.For example,if they miss classes,they won't be given money for that month.Then they can't buy their favorite things.

以不正确的方式制定规则会为父母引起很多麻烦。However,by following the above suggestions,you can set some good rules.

1How does the writer think about setting rules for children in the right way?

_____________________________

2Is it necessary to discuss feelings with children while setting rules for them?

_____________________________

3Why should parents listen to children's ideas according to the passage?

_____________________________

4将划线①译成汉语。

_____________________________

5将划线②译成英语。

_____________________________

【题目】Every hour spent watching TV, DVDs and videos as an adult reduces life by almost 22 minutes, a study suggests. And watching TV for an average of six hours a day can cut short your life by five years.

The researchers say they only want to tell people how dangerous watching TV for long time is. And they want to find out the relationship between watching TV and life.

Writing in the British Journal of Sports Medicine, they concluded(得出结论): TV watching time may have something to do with a loss of life.

The researchers, from the University of Queensland, used information from the Australian illnesses and lifestyle study, together with population and death rate data. But they said, “While we used Australian data, the effects in other countries are likely to be comparable(可比较的). In the UK, the average amount of time spent watching TV is four hours a day compared with five hours in the United States.

Some American researchers said that watching TV for long time can lead premature(过早的)death. Other study suggests that sitting for long can cause overweight and it can also make people take more junk foods.

England’s Chief Medical Officer, Sally Davies, says, “Physical activity offers huge benefits. We hope these studies will help more people realize that there are many ways to get exercise.” Her study shows that exercising for just 15 minutes a day can increase your life by up to three years.

Stop watching TV, sit up and take more exercise!

1Watching TV for ___________ a week can make a loss of five’s years’ life.

A. 154 minutes B. 42 hours C. 70 hours D. 154 hours

2The researchers want the public to know ____________.

A. the usage of watching TV. B. the advantages of watching TV.

C. the importance of watching TV. D. the danger of watching TV.

3The research data comes from___________.

A. the U.K. B. the U.S. C. Australia D. France

4The underlined word “overweight” in the passage means “__________” in Chinese.

A. 失重 B. 暴食 C. 超重 D. 厌食

5Sally Davies suggests us ___________.

A. to take exercise as much as possible. B. to watch TV as much as possible.

C. to stay at home as long as possible. D. to play games when having time.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网