题目内容

Two years ago, my family moved to a new city and I had to study in a new school. As I had few friends there, I felt lonely. Then I met Tony. The first time I saw him, he was standing in the centre of a group of students, telling jokes.The children around laughed from time to time.Tony knew about my problem.He asked me to play basketball with his friends and helped me with my studies.We soon became good friends.

About a year ago,however,Tony's father was killed in an accident.As a result,his family had to move into a small house.Tony changed into a different person.He became silent and he even lost his interest in studies.Several times,I invited him to go out and play basketball with me,but he refused.I wanted to help him,but I didn't know what to do.

Then something strange happened in my class. Two classmates lost the money in their schoolbags.

Last Friday,just before the P.E.lesson,I went back to the classroom to get my running shoes I would use.The door was half open,and I went in.To my astonishment,I saw Tony was searching one of my classmates' schoolbags.I was shocked.

1.What kind of boy was Tony at the beginning of the story?

A. He was a clever boy.

B. He was a poor boy.

C. He was a popular boy.

D. He was a shy boy.

2.Why did the writer become friends with Tony?

A. Because Tony helped him do his homework.

B. Because Tony was kind to him.

C. Because Tony liked playing basketball.

D. Because Tony told jokes.

3.What caused the change of Tony?

A. His father's accident.

B. His strange character.

C. His family moved into a small house.

D. The loss of his interest in playing with his friends.

4.How did the writer feel when he saw Tony's change?

A. He felt angry.

B. He felt pleased.

C. He felt happy.

D. He felt worried.

5.The underlined word“astonishment”means ________.

A. sadness B. surprise

C. disappointment D. joy

1.C 2.B 3.A 4.D 5.B 【解析】文章大意:短文讲述了作者一家搬到了一座新城市,作者不得不在一个新学校学习。在那里作者几乎没有朋友,他感到很孤独。然后作者遇到了托尼,托尼帮他走出困境,他们很快成为了好朋友。但是托尼的父亲在一次事故中去世了,托尼发生了变化,变得沉默,甚至对学习失去了兴趣。作者想帮助他,但托尼不接受作者的帮助,作者不知道该做什么。然后,班上...
练习册系列答案
相关题目

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网