题目内容
【题目】 Wang Fei is a twelve-year-old boy. He is lovely and smart. He is always the best in his class. But his classmates wouldn’t like to play with him because he has AIDS (艾滋病) like his parents. Even some teachers always keep away from him. Wang Fei felt sad.
One day he returned home with tears. He told his mother he fought with a boy because the boy said something bad about his family. His mother cried, “What did my son do? Why?”
① Now many people are afraid of AIDS because they know little about it. It is not so dangerous as we think.
② Safe, to, it’s, play with them, in fact. They need our love and understanding because they are the same as us.
根据短文内容,完成任务。
任务一:根据短文内容,判断正(T)误(F)。
【1】Wang Fei fought with a boy because Wang Fei did something wrong.
【2】 Wang Fei and his parents have AIDS.
任务二:将①处画线句子翻译成中文。
【3】____________________________________________________________
任务三:将②处斜体部分组成一个句子。
【4】____________________________________________________________
任务四:回答问题。
【5】What should we do for the AIDS patients?
______________________________________________________________
【答案】
【1】F
【2】T
【3】现在很多人害怕艾滋病是因为他们对艾滋病缺乏了解。
【4】In fact, it’s safe to play with them.
【5】We should show our love and understanding to them.
【解析】
试题分析:这篇文章讲诉了一个因为父母有艾滋病而染上艾滋病的孩子。他在学校里面没有孩子愿意和他玩,甚至还有小孩说一些不好的话。他并没有做错什么。只要我们多多了解艾滋病,就会没有那么恐惧。我们应该多多关心和关爱艾滋病人士。
【1】F细节理解题。由文中 he fought with a boy because the boy said something bad about his family. 可知他之所以和别人打架是因为别人说他家人的坏话。而不是因为他做错了事。故本题说法错误。
【2】T细节理解题。根据文章because he has AIDS (艾滋病) like his parents.因为他像他的父母一样有艾滋病。可知,这个孩子以及他的父母都有艾滋病。
【3】many people指很多人;be afraid of 的含义是害怕,AIDS指艾滋病,而know little 是了解的少。所以这句话的意思是:现在很多人害怕艾滋病是因为他们对艾滋病缺乏了解。
【4】这是考查It’s +adj+(for sb)+to do sth .对于某人来说做某事是怎么样的。In fact 事实上for sb可以省略。本句的含义是:事实上,和他们一起吃,和他们一起玩是安全的。
【5】句意:我们应该为艾滋病父母做些什么?这道题是自由发挥题,文中有提醒:They need our love and understanding because they are the same as us. 他们需要爱和理解因为他们和我们一样。所以,我们应该关心他们,关爱他们,不要歧视他们,答案像这样即可:We should show our love and understanding to them。
【题目】书面表达
假定你是张强,是一名初二学生。上星期天你从报纸上看到保护野生动物俱乐部(Friend of Nature)的招聘广告。请你写封简短的应聘信,介绍自己的情况(见下表),表示愿意为俱乐部做一些工作,并请俱乐部负责人考虑并尽早予以答复。在作文中不能出现真实姓名、校名。
姓名 | 张强 | 年龄 | 15 |
身体状况 | 健康 | 性格 | 乐观的;诚实;有幽默感 |
爱好 | 英语、旅游、打篮球 | ||
相关经历 | 去年就保护野生动物给报社和杂志写信 | ||
理由 | ……(自拟2条加入俱乐部的理由) | ||
联系方式 | 010—8255668;zhangqiang@163.com |
注意:1. 信的开头和结尾已经为你写好,不计入总词数。
2. 词数70-80。
Dear sir,
I read your ad in the newspaper last Sunday. Now I'm writing to tell you I'd like to become a member of Friend of Nature.
_______________________________________________________________________________
_______________________________________________________________________________
_______________________________________________________________________________
_______________________________________________________________________________
_______________________________________________________________________________
Yours sincerely
Zhang Qiang
【题目】在方框内选择合适的词填入空格,每词只能用一次
A. themselves B. worried C. worry D. begun E. see F. pleasure G. possibl |
Recently, many people have ___【1】____ to try a new way of doing shopping through the Internet. They are very interested in it.
Why is it becoming more and more popular now? There are some reasons. First, more and more people have their own computers. So it is ____【2】_____ for many of them to do shopping through the Internet. Second, they needn’t go to the shop by ___【3】____. It can save a lot of time.
On the other hand, some people don’t like this new way of shopping. They ___【4】____ about the safety of shopping online. Customers can only ____【5】___ the pictures of a product (产品) on the Internet. And they can’t enjoy the _____【6】______ of buying things in a large supermarket.
But I think more and more people will like this new kind of shopping in the future.