题目内容

【题目】 Wang Fei is a twelve-year-old boy. He is lovely and smart. He is always the best in his class. But his classmates wouldn’t like to play with him because he has AIDS (艾滋病) like his parents. Even some teachers always keep away from him. Wang Fei felt sad.

One day he returned home with tears. He told his mother he fought with a boy because the boy said something bad about his family. His mother cried, “What did my son do? Why?”

Now many people are afraid of AIDS because they know little about it. It is not so dangerous as we think.

Safe, to, it’s, play with them, in fact. They need our love and understanding because they are the same as us.

根据短文内容,完成任务。

任务一:根据短文内容,判断正(T)误(F)。

【1】Wang Fei fought with a boy because Wang Fei did something wrong.

【2】 Wang Fei and his parents have AIDS.

任务二:将①处画线句子翻译成中文。

【3】____________________________________________________________

任务三:将②处斜体部分组成一个句子。

【4】____________________________________________________________

任务四:回答问题。

【5】What should we do for the AIDS patients?

______________________________________________________________

【答案】

【1】F

【2】T

【3】现在很多人害怕艾滋病是因为他们对艾滋病缺乏了解。

【4】In fact, it’s safe to play with them.

【5】We should show our love and understanding to them.

【解析】

试题分析:这篇文章讲诉了一个因为父母有艾滋病而染上艾滋病的孩子。他在学校里面没有孩子愿意和他玩,甚至还有小孩说一些不好的话。他并没有做错什么。只要我们多多了解艾滋病,就会没有那么恐惧。我们应该多多关心和关爱艾滋病人士。

【1】F细节理解题。由文中 he fought with a boy because the boy said something bad about his family. 可知他之所以和别人打架是因为别人说他家人的坏话。而不是因为他做错了事。故本题说法错误。

【2】T细节理解题。根据文章because he has AIDS (艾滋病) like his parents.因为他像他的父母一样有艾滋病。可知,这个孩子以及他的父母都有艾滋病。

【3】many people指很多人;be afraid of 的含义是害怕,AIDS指艾滋病,而know little 是了解的少。所以这句话的意思是:现在很多人害怕艾滋病是因为他们对艾滋病缺乏了解。

【4】这是考查It’s +adj+(for sb)+to do sth .对于某人来说做某事是怎么样的。In fact 事实上for sb可以省略。本句的含义是:事实上,和他们一起吃,和他们一起玩是安全的。

【5】句意:我们应该为艾滋病父母做些什么?这道题是自由发挥题,文中有提醒:They need our love and understanding because they are the same as us. 他们需要爱和理解因为他们和我们一样。所以,我们应该关心他们,关爱他们,不要歧视他们,答案像这样即可:We should show our love and understanding to them。

练习册系列答案
相关题目

【题目】Mr. Zhang has a big wallet, but he does not always bring much money with him when he goes out. He likes going shopping, but he seldom buys things for himself. Today is his little daughter’s birthday. He wants to buy something for her as a birthday present, so he goes into a shopping mall. He looks here and there , and wants to buy all the nice things he sees for his daughter. But he knows that he cannot buy everything. His little daughter is good at singing and likes music , but she does not know how to use a CD player. A computer is very useful , but she is too young to use a computer. Finally, Mr. Zhang sees two lovely teddy bears and decides (决定)to buy them. He gives the teddy bear to his little daughter and she is very happy. She says her father is the best father in the worlD.

【1】Mr. Zhang ________ and likes going shopping.

A. has a small wallet.

B. has a lot of money in his wallet.

C. has a big wallet.

D. has a nice wallet.

【2】Today Mr. Zhang wants to buy a present for his little daughter because _______.

A. she asks for a present

B. it is her birthday

C. his wife wants him to buy it

D. he makes a lot of money

【3】Mr. Zhang does not buy a CD player for his little daughter because_________.

A. she does not know how to use a CD player.

B. she does not like a CD player

C. she does not like music.

D. the shop does not sell CD players.

【4】At last, Mr. Zhang decides to buy _________ for his little daughter.

A. a hair clip B. a card

C. a computer D. two teddy bears

【5】 Mr. Zhang’s little daughter says her father_______.

A. is not a good father.

B. is the best father in the world.

C. is always very kind to others

D. does not really love her.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网