题目内容
【题目】 Your Internet experience will be influenced, when the net speed is too slow-it takes so long to open a web page and the reality show you are watching stops every few minutes. That can be very unpleasant. But it could be a thing of the past after 5G networks fully arrive.
The "G" stands for the "generation" of your mobile network. 1G let us talk to each other, 2G let us send messages, 3G gave us mobile data (数据) and the Internet, and 4G made all of these things faster. About 100 times faster than 4G networks, 5G will let people enjoy a faster Internet speed than ever before. This means that you will be able to download (下载) an HD movie in seconds with a short delay (延迟). But 5G won't just bring faster mobile Internet. People can use it for many other things as well.
With a 5G network, the short delay in information exchange will allow driverless cars to run more safely, as they will be able to communicate in real time and avoid unexpected dangers. At the same time, 5G -enabled wearable devices (设备) will keep doctors know what is happening to their patients and let them know in time if there is something wrong. Besides, VR games will become more popular with 5G. The short delay of 5G will make the games feel even more real.
According to BBC, though 5G will make our lives more convenient, it will not be perfect. For one thing, 5G will not travel "far". On 4G networks, you can be 10 kilometers away from the nearest transmission base (传输基站) and seldom lose signal (信号). But 5G will only cover about 300 meters, meaning that we will need more transmitters so that we can get signals. And in order to use 5G, we will have to buy new products exactly made for 5G that are expensive now.
【1】After 5G is widely used, ________.
A.opening a web page and the reality show can become a past thing
B.the Internet speed will be faster when we surf the Internet
C.we won't have the unpleasant feelings anymore
【2】What can we infer from the Paragraph 2?
A.We cannot download an HD movie with 4G.
B.3G makes it possible for us to go shopping online.
C.Faster mobile Internet is the only improvement for 5G.
【3】What does the writer mean to do in Paragraph 3?
A.To give examples about the convenience brought by 5G.
B.To show different opinions from the possible 5G users.
C.To question the possibility of using 5G in daily life.
【4】According to BBC, ________.
A.you won't lose signals while using 5G
B.downloads of 5G overweight its upsides
C.5G can be used on certain mobile phones
【5】What is the best title of the passage?
A.5G Is Being Widely Used.
B.5G Will Make Life More Convenient.
C.5G -A Perfect Technology for Fun.
【答案】
【1】B
【2】B
【3】A
【4】C
【5】B
【解析】
本文是一篇说明文,介绍了5G技术的一些基本信息,主要阐述了它将给人们的生活带来极大便利、可广泛应用于各个领域,当然也稍微提及了5G技术的局限性。
【1】细节理解题。根据“5G will let people enjoy a faster Internet speed than ever before”,可知5G会使网速更快,故选B。
【2】推理判断题。根据“3G gave us mobile data (数据) and the Internet”,可知3G给了人们数据和因特网,可推知人们可以用3G进行网购,故选B。
【3】段落主旨题。通读整段,可知作者主要在阐述5G应用在不同领域,如医学、无人驾驶、VR技术等方面,将如何给人们带来便利,故选A。
【4】细节理解题。根据“And in order to use 5G, we will have to buy new products exactly made for 5G that are expensive now”,可知要使用5G,一些特定的产品必须要搭载相应的技术,故选C。
【5】最佳标题。通读全文,可知文章主要介绍了5G技术的一些基本信息,阐述了它将给人们的生活带来极大便利、可广泛应用于各个领域,故选B。
【题目】We made a survey among 2,000 students about their favorite movies. The number of the students who like science movies is_____more than that of the students who like documentary movies.
Type of movies | War | Science | Cartoon | Documentary |
Number | 20% | 30% | 600 | ? |
A.100B.200C.300