题目内容
3.106、The Internet has become not only a necessary but also a virtual (虚拟的) world for people.With the development of the Internet,Internet friendship has also become very popular.Online friends are those people who have known each other through the Internet.Making Internet friends is the same as making pen friends.Many famous websites offer quite warm Internet friendship.We can find many people on these websites and they share the same interests.It is difficult to make friends with someone you can't see or feel.That is the main problem of Internet friendship.A virtual friendship would not last forever without seeing each other,but it is an advantage for some people because they are afraid to speak in pubic.On the other hand,the chances of cheating are very high in an Internet friendship.Some people make friends on the Internet with wrong intentions(企图).So while making friends over the Internet,one has to be very careful.Here are some suggestions for you.
●Don't give personal information,such as your telephone number,address,location,school name as well as your parents'information,to strangers on the Internet.
●Do not exchange personal photos of you or any family member with people you meet over the Internet.
●Do not go to meet a person you have just met over the Internet.You'd better ask older or other experienced people for advice if you want to go to meet an Internet friend.
●Do not accept someone's request if you feel he or she is dishonest.
106.根据短文内容回答问题(限5个词以内).
What do we call people who get to know each other through the Internet?We call them online friends.
107.根据短文内容回答问题(限15个词以内).
What is the main problem of Internet friendship?It is difficult to make friends with someone you can't see or feel.
108.根据短文内容回答问题(限10个词以内).
Why is the virtual friendship an advantage for some people?Because they are afraid to speak in public.
109.把短文中画底线的句子译成汉语.不要与你在网络上遇到的人交换你自己或是你家人的私人照片.
110.根据短文内容用一个完整的英文句子(限15个词以内)回答问题.
What is this article mainly about?It's about Internet friendship and some suggestions about making online friends.
分析 这篇短文主要讲述互联网不仅是必要的对人们来说也是一个虚拟的世界.随着互联网的发展,互联网非常受欢迎,互联网有好的一方面也有不好的一方面,你必须非常小心,这里有些建议帮你正确的使用网络.
解答 106.We call them online friends.细节理解题.根据Online friends are those people who have known each other through the Internet可知网上朋友就是那些通过互联网互相认识的人,故答案为:We call them online friends.
107.It is difficult to make friends with someone you can't see or feel.细节理解题.根据It is difficult to make friends with someone you can't see or feel.That is the main problem of Internet friendship可知与一个你看不见或感觉不到的人交朋友很难,这是网络友谊的主要问题,故答案为:It is difficult to make friends with someone you can't see or feel.
108.Because they are afraid to speak in pubic.细节理解题.根据A virtual friendship would not last forever without seeing each other,but it is an advantage for some people because they are afraid to speak in pubic.可知对于一些害怕在公共场合说话的人来说虚拟的不见面的友谊却是优点,故答案为:Because they are afraid to speak in pubic.
109.不要与你在网络上遇到的人交换你自己或是你家人的私人照片.句子翻译题.you meet over the Internet是定语从句,修饰先行词 people,在网络上遇到的人,exchange …with把…和…交换. 故答案为:不要与你在网络上遇到的人交换你自己或是你家人的私人照片.
110.It's about Internet friendship and some suggestions about making online friends.主旨大意题.根据文章内容可知本文讲述的是关于网友和如何交网友.故答案为:It's about Internet friendship and some suggestions about making online friends.
点评 做题时首先要仔细阅读短文,掌握大意,然后结合具体的题目,找出相关信息,就可以确定正确答案.
| Name:Bohe Age:34 Job:Housewife | "I go to cafes with friends just to chat or rest after shopping.To be honest,I am bored with my free time." |
| Name:Tan Yishu Age:28 Job:Freelance writer(自由撰稿人) | "I write for a newspaper,I can write anywhere,and I get more inspiration in cafes.I enjoy the freedom of getting up and working at any time." |
| Name:Sanjeev Age:/ Job:Web designer | "I spend most of time in my office,but I like to meet my clients(客户)for a coffee at cafes.Here I feel more relaxed than in the office." |
| Name:Yang Yang Age;21 Job:Dance teacher | "I rest for a while and then go to teach in my dance school.I have a lot of time to kill before my class in the late afternoon or evening.I love dancing and I like my job." |
| Name:Qu Dong Age:26 Job:Nurse | "I worked the morning shift today from 8:00 a.m.to 3:00 p.m..Now I'm taking a break.Later I will go to a class." |
| Job | Why are they there on weekdays? |
| Housewife | (86) To chat or restafter shopping with friends. |
| (87) Web designer | It makes me feel more relaxed to meet clients for a coffee. |
| Freelance writer | (88) To get some inspiration |
| (89) Dance teacher | To kill time before class. |
| Nurse | (90) To take a break |