题目内容
7.Is it fair for restaurants to ban (禁止)little eaters?In Monronroeville,a local restaurant,McDain's,recently decided to ban young children.Alice Roseman,its manager,says kids have bad manners and make too much noise.Other people,however,say the rule is hard to accept.Since it has become a hot topic in public,we caught several local people talking about it.| YES There is no law stopping restaurants from banning young children.Restaurant owners should be allowed to ban them.Kids often run around and cause problems for waiters and other customers. ----Kate Barker Adults sometimes want to talk and enjoy their dinner,but they can't if a child is crying and running all over the place.That's why sometimes parents don't like eating at home.They wish they could have a good meal in the restaurants without kids'noise. ----Dale Levitsky |
| NO Banning kids from restaurants is a bad idea.If kids were banned,many restaurants would lose business.Even if restaurants gave customers the chance to buy take-away meals for their kids,many families would probably still not eat there. ----Nicholas Song Restaurants owners who ban kids think all children are wild and rude.But that's not true.Most children's eating behaviors are good enough.Even though some kids do have bad manners,banning is not a right way to teach them.I think how a society treats its children is important.After all,all kids are people,too. ----Elliott Hall |
A.Elliott Hall
B.Nicholas Song
C.Alice Roseman
D.Kate Barker
46.Why don't parents like eating at home according to Dale Levitsky's idea?A
A.Because they can't enjoy their dinner at home.
B.Because they don't like cooking.
C.Because the food in restaurants is more delicious.
D.Because they like meeting new people.
47.What will happen if kids are banned from restaurants according to Nicholas Song's idea?C
A.Parents will be very upset.
B.Nobody will go to eat in restaurants.
C.Many restaurants will get less money.
D.Kids will learn to be polite in restaurants.
48.What are the people in the passage talking about?D
A.Boys make more noise than girls.
B.Kids always have bad behaviors.
C.Kids waste too much food in restaurants.
D.Banning kids from restaurants is right or wrong.
分析 文章大意:这是一篇议论文,短文主要是讲美国小镇Monronroeville的一家餐厅禁止儿童入内就餐,此规定引起了人们热烈地讨论,它已经成为公众热议的话题.文章列举了一些支持者的意见和反对的意见.
解答 45.答案:C.细节理解题.根据第一行Alice Roseman,its manager,says kids have bad manners and make too much noise.Alice Roseman,经理,说孩子没礼貌,制造太多的噪音.可知,Alice Roseman认为孩子们经常在餐馆里制造噪音,选C.
46.答案:A.细节理解题.根据表格Dale Levitsky的观点第一句Adults sometimes want to talk and enjoy their dinner,but they can't if a child is crying and running all over the place.成年人有时想聊天和享受他们的晚餐,但是如果一个孩子在哭,到处跑,他们就不能.可知,家长不喜欢在家吃饭是因为他们不能在家享受他们的晚餐.选A.
47.答案:C.细节理解题.根据表格Nicholas Song的观点第二句If kids were banned,many restaurants would lose business.如果孩子被禁止,许多餐馆将失去生意.可知,禁止孩子,许多餐馆会挣更少的钱.选C.
48.答案:D.主旨大意题.根据第一行Is it fair for restaurants to ban (禁止)little eaters?餐馆禁止小食客是公平的吗?及给出几个人的意见,可知短文主要讨论餐馆禁止孩子就餐是对还是错.选D.
点评 阅读题型,要注重句子与句子之间、段落与段落之间逻辑关系以及对篇章的整体理解.根据所给问题选择正确选项完成试题.
| A. | for; on | B. | at; on | C. | at; in | D. | from; in |
-It_________be her.She has gone to London.( )
| A. | must | B. | mustn't | C. | can | D. | can't |
-OK.I'll do it right away.( )
| A. | put up | B. | give up | C. | use up | D. | cut up |