题目内容
【题目】
|
With a lion's strong jaws and claws, it's no wonder that this big cat is a big star in the wild. But the powerful animal still faces dangers-including ones from humans- and their numbers are dropping. That's why this year's Almanac Challenge is all about saving lions—and how you can help. Send in a poster that includes a drawing and a one-sentence message about why it's important to protect lions. You could win a $500 gift card to host a "Lions Forever" party—but you can host one on your own too! Invite friends, family, and classmates to talk about why it's important to save these big cats. And your drawing might be included in a future issue(期) of Nat Geo Kids magazine, Natgeokids.com, or even in next year's Almanac Challenge! |
Important Entry Information Almanac Challenge starts on May 8, and ends on December 3. Open to U. S. people who are aged 6 to 12 years or older. To enter, visit natgeokids.com/almanac. See official rules for complete prize description and more information. |
【1】The purpose of Almanac Challenge is to ________.
A.tell us the importance of lionsB.raise $500 for a party
C.encourage us to help save lionsD.sell Nat Geo Kids magazines
【2】If you want to join in Almanac Challenge, you must ________.
A.call Nat Geo Kids magazineB.be at least six years old
C.have a talent for drawingD.hand in a poster after Dec. 3
【3】Almanac Challenge is most probably a ________.
A.competitionB.meetingC.surveyD.test
【答案】
【1】C
【2】B
【3】A
【解析】
本文主要讲述了年鉴挑战的目的是为了鼓励大家帮助保护狮子,参与的方式是发送一份海报,内容包括一幅画和一句话,告诉大家为什么保护狮子。另外还介绍了参赛的时间和参赛人员的年龄等信息。
【1】
细节理解题。根据文章的标题“YOU COULD WIN $500 TO HELP SAVE LIONS!”可知,本次年鉴挑战的目的是鼓励我们帮助保护狮子,故选C。
【2】
细节理解题。 根据“open to U.S. who are aged, 6-12 years or older”可知,要想参赛,年龄要在6至12岁之间,即最小年龄是6岁,故选B。
【3】
推理判断题。根据“you could win $500…”以及最后一段年鉴挑战开始的时间,选手的年龄,规则以及奖品等信息,可推断,年鉴挑战最可能是一场比赛。故选A。
【题目】
| |||||||
【1】You can see________foreign films in Feiyang Cinema this week.
A.oneB.twoC.threeD.four
【2】If you want to see the film which was directed by Feng Xiaogang, go to the cinema on________.
A.MondayB.ThursdayC.FridayD.Saturday
【3】Children can pay only _____ when they want to see a film on Sunday.
A.5B.10C.15D.20
【4】You can see the film________on Saturday.
A.TroyB.Harry PotterC.A World Without ThievesD.Kungfu Hustle
【5】Which of the following is TRUE?
A.All the films start after 8 o’clock in the evening.
B.The ticket price of the four films is the same.
C.Liu Dehua acted in the film A WORLD WITHOUT TYHIEVES
D.The four films were released (发行) in the same year.