题目内容

【题目】根据所给单词完成句子。要求符合语法,语句通顺,大小写正确,单词不得重复使用,标点已给出。

1manners, you, cultures, think, do, shape

_____________________________________________________________?

2festivals, are, China, celebrated, what, in

_____________________________________________________________?

3is, Canada, to, cultures, many, home

_____________________________________________________________.

4words, actions, louder, speak, than

_____________________________________________________________.

5foot, he, goes, school, seldom, to, on

______________________________________________________________.

【答案】

1Do you think cultures shape manners

2What festivals are celebrated in China

3Canada is home to many cultures

4Actions speak louder than words

5He seldom goes to school on foot

【解析】

1句意:你认为文化塑造礼仪吗?根据句末标点“cultures shape manners”可知是疑问句助动词do用于构成一般疑问句;you人称代词做主语;think作(主句)谓语,及物动词需接宾语(从句);cultures 文化,名词做主语;shape 塑造,动词作谓语;manners礼仪,名词做宾语。本句是关于think的宾语从句,根据句意结构,可知填Do you think cultures shape manners。

2句意:在中国庆祝哪些节日根据句末标点“cultures shape manners”可知是疑问句。what用于构成特殊疑问句;festivals(节日)是动词celebrate的受动者,需用“be+done”结构表被动。根据句意结构,可知填What festivals are celebrated in China。

3句意:加拿大是许多文化的家园。根据句末标点“.”可知是陈述句。is用于构成“主系表”结构,根据句意结构,可知填Canada is home to many cultures。

4句意:行动胜于雄辩根据句末标点“.”可知是陈述句。than比,用于比较;speak说,实意动词,需用副词修饰,用于主谓结构。本句是谚语,根据句意结构,可知填Actions speak louder than words。

5句意:他很少步行上学根据句末标点“.”可知是陈述句。he单数第三人称,动词需用三单形式;goes to school去上学;on foot步行;seldom很少,否定副词。根据句意结构,可知填He seldom goes to school on foot。

练习册系列答案
相关题目

【题目】Hawaii has always been a magic name to people who like traveling. People from all over the world dream of seeing the beautiful islands in the middle of the ocean. It’s always one of their dreams to watch the sun going down. The sun drops like a ball of bright fire into the sea, and it drops so quickly that you can even see it move.

About two thousand years ago, the first people went to Hawaii in a very small boat. They found the beautiful white sand beaches and the waving palm trees. But it was difficult for people to go to Hawaii at that time. And there were no big hotels like the ones today. Now people can get to Hawaii in different ways. More and more people go to Hawaii. So lots of nice big hotels have been built in recent years. However, the scenery(自然风景) in Hawaii hasn’t changed much. The white sand beaches and the waving palm trees are still there. People often have a peaceful time, taking a walk along the water in the morning. At night, they get together to hold parties, chatting and dancing. So if you’re thinking about relaxing yourself, Hawaii is surely the first place for you to choose.

1The sun in Hawaii drops too quickly for people to see it move.

2In Hawaii, a large number of nice big hotels have been built in recent years.

3The scenery in Hawaii is quite different from what it was many years ago.

4According to the passage, it’s common for people to hold parties in Hawaii at night.

5The passage mainly tells us the first people who came to Hawaii.

【题目】It was Mother’s Day. A man stopped his car at a flower shop to order some flowers. He wanted the shopkeeper(店主) to send the flowers to his mother, who lived two hundred miles away.

As he got out of his car, he found a young girl sitting on the road crying.

He asked her what was wrong and she replied, “I want to buy a red rose for my mother, but I only have seventy-five cents(美分). A rose costs two dollars.”

The man smiled and said, “Come into the shop with me, and I’ll buy you a rose.”

He bought the little girl her rose and ordered his own mother’s flowers. As they were leaving, he offered to drive the little girl home. She said, “Yes, please! You can take me to my mother.” She brought him to a cemetery(墓地),where she placed the rose on the grave(坟墓).

The man was moved. He returned to the flower shop, picked up the flowers he ordered, and drove two hundred miles to his mother’s house.

Today is the day for your mother. Send a flower to your kind and beautiful mother.

根据短文内容,从题中所给的A、B、C、D四个选项中,选出正确选项,并将所选答案的字母代号填入题前括号内。

1The man went to the shop to ________.

A. have a rest B. help the girl

C. buy some food D. order some flowers

2The man’s mother lived ________ away from him.

A. 2 kilometers B. 75 miles C. 200 miles D. 200 kilometers

3The girl was crying on the road because ________.

A. she was hungry

B. she got hurt

C. she didn’t have enough money to buy a rose

D. she couldn’t find her way home

4After the man bought the girl a rose, they went to ________ together.

A. the cemetery B. his home C. the girl’s home D. his mother’s house

5We can learn from the passage that _______.

A. the girl loved flowers very much

B. the girl loved her mother very much

C. the shopkeeper sent the flowers to the man’s mother

D. the man drove to his mother’s house to look after her

【题目】完形填空(10小题,每小题1分,共10分)。

先通读短文,掌握其大意,然后从ABCD四个选项中选出一个可以填入相应空白处的最佳选项,并将其标号填入题前括号内。

An old man lived in a nice house with a large garden. He took care of his____all the time, watering and fertilizing them.

One day a young man went by the____He looked at the beautiful flowers, imagining how happy he could be____he lived in such a beautiful place. Then, suddenly he found the old gardener was____He was very surprised about this and asked, “You can’t see these flowers.____are you busy taking care of them every day?”

The old man smiled and said, “I can tell you four____First, I was a gardener when I was young, and I really like this job. Second,____I can’t see these flowers, I can touch them. Third, I can smell the sweetness of them. As to the last one, that’s you.”

“Me? But you don’t know me,” said the young man.

“Yeah, it’s____that I don’t know you. But I know that flowers are angels that everybody knows. We enjoy the happiness these flowers have brought us.”

The blind man’s work opened our eyes, and pleased our hearts, which also made his life____It was just like Beethoven, who became deaf in his later life and wrote many great musical works. Beethoven himself couldn’t____his wonderful music, but his music has encouraged millions of people to face their difficulties bravely. Isn’t it one kind of happiness?

1A. flowers B. trees C. vegetables D. grass

2A. balcony B. kitchen C. garden D. study

3A. after B. as C. before D. if

4A. blind B. famous C. smart D. friendly

5A. What B. Who C. Why D. Which

6A. stories B. reasons C. excuses D. conclusions

7A. although B. since C. because D. unless

8A. true B. hard C. cool D. fair

9A. emptier B. busier C. luckier D. happier

10A. write B. hear C. play D. believe

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网