题目内容

【题目】阅读短文,下列问题
B
It is a very common thing for a person to have a good friend. My good friend is Diana. She is a rich and proud girl. She often thinks that she is too good for anyone, so nobody wants to be her friend.
One day after school, I was waiting for Diana when Vivien came up to me. She gave me a biscuit. I accepted it. We talked and joked, and from then on, I began to spend more time with Vivien than with Diana. I felt a little uneasy.
After a few days, I went to see Diana with some snacks when Vivien came and sat with me. She offered me a sandwich. She also offered one to Diana, but Diana refused it. She walked away. I was angry with Diana for being so rude and thoughtless.
“Never mind,” Vivien said, “I'm used to it.”
After school, I tried to catch up with Diana. While walking home, I tried to correct her attitude, but she would not listen to me. She said, “Go and join your ‘dear’Vivien. I know you make new friends and forget the old ones.”
For the next few weeks, we did not talk to each other. Then, one day, Diana came to Vivien and me, saying, “I'm really sorry about what I did. I'm a spoiled(宠坏的) girl, but I also need good friends just like you. Would you please forgive(原谅) me?” Vivien and I looked at each other and smiled. From then on, Diana, Vivien and I have been best friends.
(1)The writer was angry with Diana _______.
A.because she was too good for anyone
B.when Diana refused Vivien's sandwich
C.though she asked the writer to forgive her
D.so Diana walked away
(2)According to the passage, it is clear that _______.
A.Diana and the writer had been good friends
B.Diana didn't like sandwiches
C.Vivien didn't want to make new friends at all
D.the writer forgot her old friends after she had new ones
(3)Vivien's saying “I'm used to it.” shows that _______.
A.someone refused to give her things
B.Vivien used to be rude to others
C.she liked to be refused
D.some people were rude to her before
(4)Diana asked Vivien and the writer to forgive her because _______.
A.they didn't spend much time with her
B.she realized she was wrong
C.Vivien and the writer didn't talk to her
D.she was a rich and proud girl
(5)The passage is mainly about _______.
A.the mistake among the three friends
B.two best friends at a school
C.three friends at a school
D.the trouble between Diana and Vivien

【答案】
(1)B
(2)A
(3)D
(4)B
(5)C
【解析】短文大意:对于一个人来说有一个好朋友是一件很平常的事儿。我的好朋友戴安娜是一个富有而骄傲的女孩,她觉得自己太好了没有人能配得上她,所以没有人想和她做朋友。
(1)由第三段第三句She also offered one to Diana,but Diana refused it.可知,作者生气是因为Diana拒绝了Vivien的三明治。故选B。
(2)作者和Diana是好朋友,故选A。
(3)由第四段中的Nevermind“没关系”判断应是以前遇到过这种情况,故选D。
(4)由最后一段Diana说的那些话“I’mreally sorry about what I did. I’m a spoiled girl, but I also need good friendsjust like you...”可知Diana已经意识到自己的错误,故选B。
(5)本文主要讲了三个在校的女孩成为朋友的故事,故选C。

练习册系列答案
相关题目

【题目】When Mencius(孟子) was a little boy, his father died. Mencius and his mother were quite poor. One day Mencius returned home from school and found his mother making some cloth. It was very beautiful and expensive.

“How much of the book have you read today?” Mencius’ mother asked him. “I haven’t read any of it yet.” Mencius replied, “I played with some friends of mine in the fields.”

When his mother heard this, she picked up a pair of scissors and cut the cloth.

“Why did you cut your cloth?” Mencius asked, “It was beautiful but now you’ve wasted (浪费) it.” “You have wasted your time,” his mother said, “now I have wasted mine. Look what terrible things we have done.”

Mencius learnt a lot from this lesson. After that, he always studied hard.

根据短文内容,选择正确答案。

【1】When did this story happen?

A. Not long before liberation(解放).

B. More than 2000 years ago.

C. About 400 years ago.

D. In the 18th century.

【2】What was Mencius doing while his mother was cutting the cloth?

A. He was reading his book.

B.He was playing in the fields.

C. He was trying to help her.

D.He was watching strangely.

【3】The mother cut the cloth because _____.

A. she thought making cloth was wasting time

B. she wanted to give her son a lesson

C. she wanted to use more beautiful and expensive cloth

D. she wanted her son to do his lessons at once

【4】Why Mencius and his mother were quite poor?

A. Because his father died when Mencius was a child.

B. Because his father was ill in bed.

C. Because his mother cut the cloth.

D. Because the cloth his mother made was very cheap.

【5】How did Mencius’ mother feel when she knew Mencius haven’t read any book?

A.She felt very happy.

B.She felt very sad.

C.She felt very excited.

D.She felt very pleased.

【题目】Social customs and ways of behaving change.Things which were considered impolite many years ago are now acceptable.Just a few years ago,it was considered impolite behavior for a man to smoke on street.No man who thought of himself as being a gentleman would make a fool of himself by smoking when a lady was in a room.

Customs also differ from country to country.Does a man walk on the left or the right of a woman in your country? Or doesn’t it matter? What about table manners? Should you use both hands when you are eating? Should you leave one in your lap,or on the table?

The Americans and the British not only speak the same language but also share a large number of social customs.For example,in both America and England people shake hands when they meet each other for the first time.Also Englishmen will open a door for a woman or offer their seat to a woman,and so will most Americans. While waiting in line, Englishmen will never push their way to the front. Neither do Americans. Promptness is important both in England and in America.That is,if a dinner invitation is for 7 o’clock,the dinner guest either arrives close to that time or calls up to explain his delay.

The important thing to remember about social customs is not to do anything that might make other people feel uncomfortable——especially if they are your guests.There is an old story about a man who gave a formal dinner party. When the food was served,one of the guests started to eat his peas with a knife.The other guests were amused or shocked,but the host calmly picked up his knife and began eating in the same way.It would have been bad manners to make his guest feel foolish or uncomfortable.

【1】According to Paragraph1,____________________________.

A. Customs differ from country to country.

B. Some customs considered impolite in the past are accepted by people now.

C. Gentlemen like to smoke in front of women.

D. Smoking on streets were considered polite behaviors in the past.

【2】 If one has accepted a dinner invitation, what should he do if he can’t arrive on time?

A. He should find an excuse.

B. He should ask for excuse.

C. He should say “sorry”.

D. He should telephone to explain his being late.

【3】The Americans and the British also share a large number of social customs except(除了)___________.

A. shaking hands when meeting for the first time

B. offering their seat to a woman

C. waiting in line

D. being late for dinner

【4】According to the passage, the best host______________.

A. tries his best to make his guests feel comfortable

B. makes his guests feel excited

C. tries to avoid being foolish to his guests

D. tries to behave the same as the guests

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网