题目内容

【题目】根据短文理解,选择正确答案。
Teenager Jake Denham was skiing with his family in the USA when he fell over and lost one of his skis(滑雪板). His family didn't know that he had a problem. They kept on skiing. When they got to the foot of the mountain, there was no sign of Jake.
Jake couldn't find his ski anywhere. In the end, he decided to take off his other ski and walk down the mountain. But he couldn't work out the right way to go.
It was now getting dark and he was a long way from any place of safety. He knew that he might die that night in the cold temperatures. But Jake kept calm. At home, Jake watched a lot of TV programmes about living in difficult situations. He remembered the advice from these programmes and knew that he should build a hole in the snow. He made a hole and pointed it up the hill so the wind couldn't blow into it. Outside his hole the temperature fell to a dangerous —15℃ that night, but inside it Jake was safe from the cold.
But he had to get down the mountain. The TV programmes always said, If you are lost, you should find someone else's tracks (轨迹) through the snow and follow them.” “I wanted to live my life”, remembers Jake.
So I got up and I found some ski tracks and I followed those. He walked and walked and finally he saw lights.
Nine hours after he lost his ski, he found a team of workers who came to save him. He was safe!
His mum was very happy when she heard the news. Amazingly, Jake didn't even have to go to hospital. He got through the terrible experience without any injuries.
So, the next time someone says that watching TV is a waste of time, think of Jake. Sometimes TV can save your life!
(1)Jake's parents didn't know that he was missing until_________.
A.they reached the foot of the mountain
B.they began to ski down the mountain
C.a team of workers found Jake
D.Jake lost one of his skis
(2)What was the most important decision Jake made for his safety?
A.To go skiing with his family in the USA
B.To search for the ski that he had lost in the snow
C.To take off his other ski and walk down the mountain
D.To build a hole in the snow to keep himself warm
(3)How did Jake get down the mountain the next morning?
A.He followed his parents.
B.He followed the workers.
C.He followed some ski tracks.
D.He followed some lights.
(4)Facing the difficulties, Jake Denham was__________.
A.polite and hardworking
B.calm and clever
C.outgoing and helpful
D.warm and friendly

【答案】
(1)A
(2)D
(3)C
(4)B
【解析】本文讲述了少年杰克在美国和他的家人一起滑雪时,他摔倒了,失去了他的一个滑雪板。他的家人不知道他发生了问题。他们继续滑雪。当面临困境时,杰克没有害怕慌张,而是非常的镇定,用自己知道的知识帮助自己摆脱困境,成功脱险。

(1)推理判断题。根据When they got to the foot of the mountain, there was no sign of Jake.可知Jake的父母直到到达山脚下,才知道Jake不见了,故选A。

(2)推理判断题。根据He remembered the advice from these programmes and knew that he should build a hole in the snow.可知Jake为了保证安全,做的一个重要的决定就是在雪里挖一个洞,故选D。

(3)细节理解题。根据So I got up and I found some ski tracks and I followed those. He walked and walked and finally he saw lights.可知第二天早上Jake沿着一些雪橇的痕迹,走下来,故选C。

(4)推理判断题。根据But Jake kept calm.根据电视上看的节目挖洞求生存,沿着雪橇痕迹走下山,可知Jake在面对困难时,冷静下来,积极想办法脱困,故他是镇定的,聪明的,故选B。

练习册系列答案
相关题目

【题目】根据短文理解,选择正确答案。
The British are known as people who love to stand in line, but a new research shows that the British are only about average (平均数) at waiting politely in a queue(排、队). The French are the best. It's the Germans who don't have a good habit of standing in line. They can't stand to wait for anything. They begin to shout loudly and noisily if the line doesn't seem to be moving fast enough. Sadly it never moves fast enough for them.
The experts studied 940 people across Europe. They watched secretly as they waited in line to get tickets, to order fast food and to wait for the bus. They found people who are good at forming (排成) queues feel that they move along faster. For example, in Britain, the average waiting at a queue needs about three and a half minutes. In Germany or Sweden people hate waiting in line. In fact, people spend double the time as the British in queues. They get to the front of the queue without thinking about others, so they waste others' time.
The expert who did the research had asked a person to break into a queue to see what people would do. In Britain, people shouted loudly at him, but when he said," I' m terribly sorry. I didn't realize there was a queue. Do go before me. " People smiled and said. "Oh, that's all right, one more won't matter much. "It was also found in France, where 80% of the people didn't mind standing in line only if they were treated politely. While in Germany everyone was angry and wore an unhappy face. The expert said, "If only they could learn from the British and the French to think of queuing as an exercise in making the best of an unhappy thing, they might find that the queue then moves faster."
(1)The research shows that the people in _______ are the most polite in standing in line.
A.Sweden
B.Britain
C.France
D.Germany
(2)The Germans spend more time than the British in queues because they __________.
A.always talk a lot with others
B.like waiting in line
C.don't follow the rule of queuing
D.don't know the rule of queuing
(3)According to the research, which of the following is TRUE ?
A.The British didn't care about the queue jumper.
B.The Germans were angry with the queue jumper.
C.The French treated the queue jumper badly.
D.The Swedish enjoyed themselves while queuing.
(4)From the last sentence we know the expert wished the Germans could__________.
A.have a good habit of standing in line
B.save others' time while queuing
C.move quickly when queuing
D.take exercise in queues
(5)The result of the research shows that__________.
A.people in Europe hate waiting in line
B.standing in line is a kind of exercise
C.there are always queue jumpers all over the world
D.people who are good at standing in line think they move along faster

【题目】阅读下列短文,根据短文内容填写表格 (每空限填一词)。
Good morning, boys and girl. Today I'll talk about going online.
We know that there are too many net bars around us. The Internet can make our lives interesting and enjoyable. Many of us like going online very much because we can learn how to use the computer. We can learn English and read some newspapers and magazines to know more information around us. It can make us clever in playing computer games. Also we can send e-mails to our friends quickly. It can help us contact(联络,联系) people from all over the world.
But some students spend too much time in playing computer games and some stay in the net bars all day and all night. Some girls even get to have boyfriends or some boys get to have girlfriends online. They write too many letters to each other. It takes them too much time to chat online so they do worse in their lessons and they don't study well any more.
I think we mustn't get online when it is time for us to study. We can do it in summer or winter holidays. I think we should get online with our teachers or parents.
At the same time, if we have lots of free time, we can do some activities after class. We usually have activities from 4:50 to 5:50 in the afternoon . You can play basket ball or football. We also have some interest groups in school, such as drawing, singing and dancing. We can go to the English corner on Monday afternoon. We hope we can spend more time on our subjects or on such activities that we can learn a lot from and less time on the Internet.

Title: A about going online。

Advantages

● Make our lives interesting and make us our lives.
● Learn how to use the computer and can get more .
● Send e-mails to our friends .
● Help us keep in with people from all over the world.

Disadvantages

● It too much time to play computer games.
● Some students write too letters to each other and spend too much time online so they do worse in their lessons.

Do it in summer or winter holidays; do some after-class activities and have some groups in school.

【题目】阅读理解
Ben was hoping for a video game for his birthday. He also wanted a board game. And he wanted some CDs too.
He got the board game and some CDs, but what was in the last package (包裹)? It was from his sister. He slowly opened the package. It didn't feel like a video game.
It was a purple sweater. Purple was Ben's least favourite colour. He smiled and thanked his sister nicely, but he didn't want to wear that sweater. He couldn't wear purple!
He quickly put the sweater away in his room. Then he ran off to play the new board game with his family.
The next day, Ben's mother asked him about the sweater.
"Why don't you wear your purple sweater today?" she said. "Your sister made it just for you!"
"I am not cold," Ben said without thinking. In fact, he was lying. He shivered (发抖) all day.
Then one day they were going out to dinner as a family. Ben's mother asked him to wear the sweater again. "I don't want to wear it. I hate (讨厌) purple," he said.
"Ben," said his mother, "I know it's not the nicest sweater in the world, but think about how important Karen is to you. You know she will be very happy if you wear it to dinner."
Ben walked slowly to his room. He knew his mother was right. He wore the sweater to the restaurant. His sister smiled all night.
(1)What did Ben hope to get from the last package?
A.A video game.
B.A board game.
C.Some CDs.
D.A sweater.
(2)Ben didn't like the sweater because
A.it was old
B.it wasn't his size
C.he didn't like its colour
D.there was a funny picture on it
(3)What does the underlined word "lying" mean in Chinese?
A.解释
B.冒险
C.平躺
D.撒谎
(4)Karen is Ben's
A.mother
B.sister
C.cousin
D.friend
(5)What can we know from the passage?
A.Ben loved his sister.
B.Ben's sister liked purple best.
C.Ben got nothing he wanted for his birthday.
D.Ben's sister wasn't happy to go out for dinner.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网