题目内容

D

     Many people believe that life has smiled to Yang Mi: at the age of 4 ,she got her first TV play role;at 16,she became a model for a fashion magazine;at 18,she went to her dream college—Beijing Film Academy. In 2012 when she was 24 years old,she played bad girl Luo Qingchuan in the time-travelling TV play,Palace. The play became a big success and made Yang very famous.

     Could she be any luckier? Yang doesn,t think luck had anything to do with her success. Every chance is from the efforts I've made,” said Yang. People now think she's very hard-working. She still remembers the time when people gave her the cold eyes. Some treated her with little respect. They didn't want to help her in her time of need. “I have to thank them because they gave me the drive to prove myself ,” she said. That's why she is glad to help others when they are in need. In 2013,Yang became the ambassador (大使) for the Climate Group. She calls on people to join the Million-Miracle project and plant trees on China's dry land. Together we’ll fight the bad weather!

根据短文内容回答下列问题。

1. When did Yang Mi get her first TV play role?

2. What college did she go to?

3. How old was she when she became the ambassador for the Climate Group?

4. How did she treat with the cold eyes?

5. Do you like Yang Mi? Why?

D

阅读提示:很多人都认为杨幂的成功是上天对她的特别眷顾。其实每个人的成功都是个人奋斗的结果。杨幂就是通过把别人的冷眼变为动力,经过努力奋斗而成功的。

1. At the age of   4. 细节理解题。由第一段第一行可知。

2. Beijing Film Academy.细节理解题。根据第二行的内容可知。

3. When she was 25 years old. 数字推测题。从第一段知道杨幂 2012是24岁,2013成了气候大使,应该是25岁。

4. They gave her the drive to prove herself.细节理解题。根据“I have to thank them because they gave me the drive to prove my-self”可知。

5. Yes. Because she is (very) hard-working and she is very popular. 文章大意题。通读全文可知:受大众喜欢的演员杨幂的成功是通 过努力工作取得的。

练习册系列答案
相关题目


    Just look at how much young writers like Han Han and Guo Jingming are loved,we may know writing has become a fashion among today’s teenagers.

    Gao Can,a 13-year-old girl,is the y 1 member of the Association of Writers of Shanxi. She writes fairy tales,short s 2,and most of all,poems. Gao said she began poem writing when she was in primary school. Once the teacher asked the class to w 3 a composition called “If I were. ..”,Gao had an idea, “Why not make it a poem?” That was her f 4 poem,and it won a lot of compliments from both her teacher and classmates. So far,hundreds of her poems have c 5 out.

    “Writing poems is not difficult at all. Just express y 6 —what you do,what you see or what you think ,” said Gao. “I don't have enough life experience,so I write about nature,about things I feel inside. ”

     However,teenagers these days seldom write poems or read them because exams want any kind of articles e 7 poems.

      But like Gao,there are still students who like poems. Hu Jingzhi is one of them. The 14-year-old boy said he was i 8 in poem writing. But it was annoying that he couldn,t find poem collections in nearby bookshops.

      Gao agreed with Hu. She said today's bookshops were f 9 with books on “how to give a successful speech”,“how to know what others think” or “how to make money q 10

     “Poems won’t teach you how to make money,but the beautiful words clear your mind and activate your imagination,” said Gao, “at least read poems一for the nice things in life. ”

1.  2.

3.  4.

5.  6.

7.  8.

9.  10.

     When the bell rings,every student takes out an iPad. The light from the screens makes their young faces pretty and lively.

     That's what happens every day at my school in the US. We use iPads in class.I felt surprised and excited when I got an iPad the first day I arrived at the school.But it was not free. I paid about $ 100 (about 620 yuan) to rent it for three years. 

     Every iPad at my school has a special learning system called Focus. Teachers put their teaching materials like textbooks and PPTs on it. When we have classes,we enter the system and download the materials with our iPads.

     It makes the classes interesting and efficient. For example,several weeks ago,we learned about former South African president Nelson Mandela. Our teacher prepared a video in which Mandela made an encouraging speech. We could not only watch the video,but also check the transcript (文字稿) at the same time. Because of the video,I know more about the great man.

     We also do our homework with iPads. If the homework is made up of multiple choices,we can know our grade right after we submit our homework. If it's essays,teachers grade them online,without needing to look through so many papers.

     However,there are still some bad points about learning with iPads. Some of my classmates play games or log on social networking websites in class.

     I believe the key to use iPads well is to have good self-control. Isn’t it?


() 1. On the first day of school in the US,the writer .

   A. got a free iPad from her teacher

   B. found many students playing games on iPads

   C. shared an iPad with her desk mate in class

   D. rented an iPad to use at school for three years


() 2. According to Paragraphs 4〜5,we learn that .

   A. Focus is a type of teaching material

   B. there is a special learning system on every iPad

   C. students don't like to use iPads in class

   D. students mainly use iPads to watch videos


() 3. What does the writer think of using iPads in school?

   A. Students are more likely to copy homework online.

   B. It may take a lot of time for teachers to grade essays.

   C. Most students use iPads to log on social networking websites.

   D. The key to using iPads is to have good self-control.

     I bought a jasmine plant for my office. When I bought it'someone told me it would bloom (开花) and the sweet smell would fill my office. I had the plant for two months,and every day I looked at it,but there weren’t any flowers or pleasant smell. I was not happy,so I gave the plant to my friend Linda.

     One day,another friend Mary called and invited me to her office. When I walked in,her jasmine flowers surprised me. I reached out to touch the flowers. Mary cut some and gave them to me. I couldn’t help smelling them. Surrounded by the sweet smell of only a handful of these flowers,I suddenly understood something.

     Mary bought her plant the same time I did. It took a year for her jasmine to bloom. I was so impatient for mine to bloom;unhappily,I gave it away.

     In a way my life is like the jasmine plant. I need to be patient and let things happen.

     Last Sunday Linda told me that she was going abroad the next week. Before she left,she returned the plant to me. This time I am going to wait. Now I know that when we want something in our life,we have to be patient. I am slowly learning to have that patience to wait for my jasmine to bloom.

() 1. Before she gave the jasmine away,the writer had it for .

   A. one day   B. one year   C. two weeks   D. two months

() 2. When the writer saw Mary's jasmine,she felt .

   A. unhappy   B. peaceful   C. hopeful   D. surprised

() 3. What does the writer learn in the story?

   A. Patience is needed in life. B. Flowers can make life better.

   C. Friendship is necessary for us. D. A jasmine can be a wonderful plant.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网