题目内容

【题目】 One day when some government officials were rebuilding a barn,they found a mouse hole in a corner and used smoke to force the mice inside the hole to come out .A while later they indeed saw mice running out,one after another.They everyone thought that all the mice had escaped.But just as they began to clean up,they saw two mice squeezing at the mouse of the hole. With some efforts,the mice finally go out. However, it was strange that after they came out of the hole, they did no run away immediately. Instead, one chased after the other near the mouth of the hole. It seemed that was trying to bite the tail of the other.

Everyone was puzzled,so they stepped nearer to take a look.They realized that one of the mice was blind and could not see anything, and the other was trying to allow the blind mouse to bite on his tail so that he could pull the blind one with him to escape. After seeing what happened, everyone was speechless and lost in thought. During the meal time, the group of people sat down in a circle and started to chat about what happened to the mice. One serious American official said, "l think the relationship between those two mice was that of king and guard.”The others thought for a while and said, "That was why!”

A smart French said, “I think the relationship between those two mice was that husband and wife.” Again the others thought for a while, and all felt it made sense. A Japanese said,"I think the relationship between those two mice was that of mother and son. " Once again the others thought for a while and felt it was more reasonable.So they expressed agreement another time. At that moment one Chinese asked, "Why did those two mice have to have a certain relationship?”

Suddenly the group looked back at the Chinese and remained speechless. The American official, the French and the Japanese who had spoken earlier ail lowered their heads in shame and did not dare to answer.

In fact. the true love is not built on friendship, loyalty or blood relationship.Instead it is located on no relationship?”

1Why did the officials make the mice come out?

A.Because the government officials want to build a simple building for storing hay,grain, ect. On a farm.

B.Because people hate the mice.

C.Because government needs to kill the mice

D.To let the plants grow bet

2Neither of the two mice ran away immediately because______.

A.one was biting the other

B.the mouth of the hole was too small

C.they were not afraid of smoke

D.one was trying to help the blind one

3Why did they lower their heads in shame according to the passage?

A.They didn't dare to answer.

B.They had mistaken the relationship of the mice

C.They regretted driving a poor blind mouse away.

D.They didn’t express themselves much better.

4It is clear that _______.

A.all the mice come out of the hole easily.

B.each of the people understood the relationship differently

C.the people wanted to kill the mice with smoke.

D.the people knew one of the mice was blind at first sight.

5The underlined words “It made sense” in paragraph 3 probably mean_______.

A.it was correctB.it was strangeC.it was funnyD.it was sweet

6The best title for the passage is _______.

A.Two Lovely MiceB.Help Produces Love

C.Friends in NeedD.Love is All

【答案】

1A

2D

3B

4B

5A

6D

【解析】

这篇文章通过两只老鼠在面临生命危险之时的故事,告诉了我们真爱不是建立在友谊、忠诚或血缘关系之上的,而是建立在没有关系的基础上。

1考查细节题,根据文章the other was trying to allow the blind mouse to bite on his tail so that he could pull the blind one with him to run away.可知,这两个老鼠中的一个老鼠没有立即跑掉,是为了帮助另外一个盲老鼠。故选:A

2考查细节理解题,根据They realized that one of the mice was blind and could not see anything, and the other was trying to allow the blind mouse to bite on his tail so that he could pull the blind one with him to escape.可知,两只老鼠都没有立即逃跑,因为一直在帮助他人,故选:D

3考查细节理解题,根据Suddenlythe group looked back at the Chinese and remained speechlessThe American officialthe French and the Japanese who had spoken earlier all lowered their heads in shameand did not dare to answer.可知,他们害羞的低下了头是因为觉得自己刚才表达的观点不好。故选:B

4考查细节题,从文章第三段中可知,每个人对这两个老鼠的关系都有着不同的想法。故选:B

5考查词义猜测题,根据上文One serious American official said"I think the relationship between those two mice was that of king and guard"The others thought for a while and said"That was why!"A smart French said"I think the relationship between those two mice was that of husband and wife"可知:一位严肃的美国官员说:"我认为这两只老鼠之间的关系是国王和卫兵的关系."其他人想了一会儿说:"这就是为什么!"一个聪明的法国人说:"我认为这两只老鼠的关系是,丈夫和妻子."结合下文A Japanese said"I think the relationship between those two mice was that of mother and son"Once again the others thought for a whileand felt this was more reasonable.可知:日本人说:"我认为这两只老鼠之间的关系是母子关系."其他的人再一次想一会儿,觉得这是比较合理的.由此可以推断出:make sense意思为有道理,说得通"。故选:A

6考查主旨大意题,结合短文最后一段In factthe true love is not built on friendshiployalty or blood relationshipInsteadit is based on no relationship.可知:事实上,真爱不是建立在友谊、忠诚或血缘关系之上的,而是建立在没有关系的基础上,由此可以推断出:这篇文章通过两个老鼠之间的故事告诉了我们真爱的意义。故选:D

练习册系列答案
相关题目

【题目】根据短文内容回答短文后的问题,并将答案写在答题卡的相应位置。

Me Before You is my favorite romance(浪漫)novel by British writer Jojo MoyesIt tells the story of Louisa Clark and William Traynorknown as Will).At the end of the book ,Will dies and leaves Louisa a lot of moneyWhat happens nextYou can find out in the book's sequel(续集)After You

Will wants Louisa to use the money to live her life happily and richly-to travel ,discover new chances and continue her educationHowever ,Louisa is too sad and finds it difficult to forget WillLouisa now works at a bar in an airport ,watching people fly to amazing placesHer boss is really unfriendly and she lives in an apartment that doesn't feel like home

However ,all of this is about to changeOne night ,Louisa meets a girl at her doorstep(门阶).She tells Louisa where she is and Louisa can't believe her carsIf she closes the door , her life will stay the sameIf she opens the door ,she will accept challenges and become the woman Will wanted her to beWhich will she chooseYou'll have to find out the answer for yourself

Jojo Moyes wrote After You because she wanted to give her characters from Me Before You a futureHer use of language is as descriptive(描写性的)and powerful as that in Me Before YouOne special quote(引文) ,"Because me being here sort of means you're still here" , deeply touched meI think this line is really emotional(有感染力的)and powerful

1Who is the main character in the book After You

2What's the relationship between Will and Louisa

3Where does Louisa work after Will's death

4Why did Jojo Moyes write After You

5What does the writer of this passage think of the quote

【题目】Answer the questions(根据短文内容回答下列问题)

Few people would disagree that email makes our lives easier. But misusing email can cause problems. Answering all those emails and processing all that information can overload(使负荷过)the brain, causing stress. So says the Future Work Center, a business based in London. This company carries out psychological (心理的) )research on people’s experiences in their workplaces.

Dr Richand Memnon at the center was the lead author of a report on messaging habits. He calls email a double-edged sword: Emails provide a useful way to communicate, but they could add to tension(紧张情绪) in the mind, causing stress. Come rain or shine(无论如何)some office workers are under pressure to read and answer emails all day long. Psychologists care about the pressure that workers bring on themselves. Dr. Mackinnon says that while email can be a valuable, time-saving communication tool, it can also be a source of stress and even anger for many of us. He adds that the stress does not come from the number of emails you get. The problems result from when and how you deal with them.

According to the study, leaving email on all day and never signing off(签收), along with reading and answering emails early in the day and late at night, are what makes email stressful. Dr. MacKinnon says these bad email habits are linked to higher levels of stress in office workers. The report gives several suggestions on avoiding emails stress.

Use email with a plan. Do not just react to endless email. If you use email application, or app, close it down when you want to be left alone.

If you need to communicate with a co-worker, call or better still walk to their office and talk about it.

Be careful with the “ reply all” option. For example, if you are accepting an invitation to attend training, just write back to those who need to know. Trust me. Other workers on that mailing list will thank you.

And accept the fact that if a matter is urgent, employers will call you about it. Email is certainly not going anywhere, so it is important to take control of your emails and not the other way around.

1Many people disagree that email makes our lives easier, don’t they?

2Why does Dr. MacKinnon call email “a double-edged sword”?

3What is linked to bad email habits in office workers?

4What’s the purpose of giving suggestions according to the report?

5If you want to receive an invitation by email, what should you do to reply it?

6What good or bad habit of email processing have you got?

Why do you think it is good or bad?

【题目】 The world will be extremely dull if everyone in the world is exactly alike. I believe it’s important to accept people for who they are. Differences are important and they should be respected. For example, many important people throughout history were considered different, such as Thomas Edison, Albert Einstein and Abraham Lincoln. They did great things but were thought they were strange because they had strong feelings about something. I can understand these people because I’ve been in that situation before many times.

I realized that I wasn’t like everyone else at a very young age. I have been crazy about certain subjects which don’t interest other kids of my age and even my teachers. In fact, my kindergarten teacher said she would scream if I mentioned snakes or lizards one more time while she was teaching the days of the week. I would get into trouble.

In the third grade, my teacher told me that I had something like Asperger(幼儿孤独症).

I said, “So what? Do you know that Godzilla’s suit weighs 188 pounds?”

Later, I asked my mom, “What’s Asperger? Am I going to die?” She said that I could only see one thing at a time and it was hard for me to focus on other things.

Kids make fun of me for the things I like, people also make fun of me for knowing facts about many scientific things like cyclone. My mom says that she has been able to answer many scientific questions just by listening to what I have to say, but I’ve even been laughed at for being smart.

Maybe someday I’ll become a gene(基因) engineer and create the real Godzilla. I can dream, can’t I? Sometimes I wish I were like everyone else ... but not really, for we are different in our own ways.

1Why does the writer mention the three famous people in Paragraph 1?

A.To explain their differencesB.To show his admiration

C.To make comparisonD.To support his idea

2How did the kindergarten teacher feel about the writer?

A.AngryB.LonelyC.SorryD.Curious

3What can Godzilla most probably be?

A.A special plant.B.A clever person.

C.A cartoon character.D.A common animal.

4What’s the passage mainly about?

A.We are different in our own ways.B.Most famous people are different.

C.It’s important to be polite to others.D.We can surely realize our dreams.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网