题目内容
【题目】Tom’s Clothing Shop
Clothes | Color | Price |
socks | white, blue | $4 |
pants | black | $11 |
sweater | red, white | $8 |
T-shirt | red, green, black | $7 |
hat | black, red | $6 |
【1】Which is the most expensive of all?
A. Hat B. T-shirt C. Pants D. Socks
【2】You don’t like red, so you may buy_______ in the shop.
A. socks B. sweater C. T-shirt D. hat
【3】 You only have sixteen dollars. You can buy_______.
A. a sweater and a pair of pant
B. two T-shirts and a pair of socks
C. a sweater and two pairs of socks
D. a sweater and two hats
【答案】
【1】C
【2】A
【3】C
【解析】
试题分析:本文介绍了汤姆服装店里的衣服价格和颜色。蓝色和白色袜子4美元,黑色短裤11美元,红色、白色毛衣8美元,红色、绿色和黑色的体恤衫是7美元,黑色和红色的帽子是6美元。
【1】C推理判断题。根据表格可知短裤的价格是11美元,是这些衣服中最贵的一件,故选C。
【2】A推理判断题。根据表格可知不是红色的衣服是袜子和短裤。袜子是白色和蓝色,短裤是黑色的,故选A。
【3】C推理判断题。根据表格可知毛衣的价格是8美元,袜子的价格是4美元,故推断买一件毛衣和两双袜子的费用是8+4×2=16。故选C。
【题目】任务型阅读
阅读下列短文,根据短文中的信息完成文后表格。(每空一词)
What is your favourite cartoon? It may be hard for you to decide. But for pianist Lang Lang, “Tom and Jerry” is the best one.
When Lang was two years old, he saw Tom playing the piano. This was his first time to enjoy western music and this encouraged(鼓舞) him to learn to play the piano.
His talent(天赋) at the keyboard has taken him from Shenyang to the world. Lang became a good piano student at three. In 1997, the 15-year-old boy studied at a famous American music college(学院).
Now, he is one of the most popular pianists, but the road to success(成功) is not easy. Lang's father stopped his job to look after him, while his mother stayed in Shenyang to make money. But Lang thinks he is very lucky and he should give something back, so he always helps the children in poor areas a lot.
Lang Lang —A Well-known 【1】 | ||
About his personal(个人的) life | Year of birth | 1982 |
【2】 of birth | Shenyang | |
Favourite 【3】 | Tom and Jerry | |
The 【4】 for helping the poor | He thinks he has good 【5】and should give something back. | |
About his musical life | When he was 2 years old | He enjoyed western music for the 【6】 time . |
At the 【7】 of 3 | He became a good piano student. | |
In 1997 | He 【8】 at a famous American music college . | |
Overall, the road to success is 【9】_ for Lang Lang. Both of his 【10】 did a lot for him. | ||