题目内容

【题目】During the Spring Festival, Li Lei got a red envelop with 500 yuan. He spent his lucky money on his hobbies. According to the following table, do you know how much he left?

A. 190 B. 240 C. 340

【答案】C

【解析】题意:春节期间,李磊买了一个500元的红包。他把钱花在自己的爱好上了。根据下表,你知道他剩了多少钱吗?考查数字理解和细节理解题。treat款待。根据表格内容和备注,李磊看电影是朋友请客,所以花钱项目是:50×0+20×3+50×2=160(元)。500—160=340(元)。故选C。

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读下列短文,然后从每小题A、B、C、D中选出能回答所提问题或完成所给句子的最佳答案.
Nadia Comaneci,a famous gymnast (体操运动员),was born in Romania in 1961.
When shewas doing cartwheels (侧手翻%)on the playground at the age of 7,a PE teacher saw her.He told her family that she was very good and advised Nadia to train in the capital of Romania.Although it was a long way from her home,Nadia went because she loved gymnastics (体操).
After that,she trained hard and took part in lots of competitions.In 1975,she was named as one of the Athletes of the 20th Century.
In 1976,Nadia went totheOlympicsinCanada.She was so fantastic in the competition that everyone waited for the score,a high score.But the scoreboard showed1,00!
Everyone was surprised.There wasn't a sound for a moment.Then a voice came,"Ladies and gentlemen,Nadia Comaneci…10!"
The audience(观众)cheered very loudly.So what happened?Well,when the scoreboard was built,no one thought a score of 10,00 was possible.The decimal point (小数点)was in the wrong place!In fact,the scoreboard only had three digits(数位) to show scores,such as 9.50 or 9.85 at that time.
In the 1976 Summer Olympics.Nadia Comaneci scored a perfect 10,which was thought impossible before.From then on,she was looked as a hero.In 1984,she got retired(退休的).

(1)Nadia was named as one of the Athletes of the 20th Century in
A.1961
B.1975
C.1976
D.1984
(2)At first,the scoreboard showed Nadia gotin the Olympics in Canada.
A.10.00
B.1.00
C.9.50
D.9.85
(3)In Paragraph(段落)5,"Everyone was surprised"because
A.she was fantastic in the competition
B.there wasn't a sound
C.she got a score of 10
D.the score was too low
(4)Put the following into correct order according to the passage.
①Nadia went to the Olympics in Canada.
②A PE teacher saw her doing cartwheels on the playground.
③Nadia went to the capital to train
④She was looked as a hero
A.②③①④
B.③①②④
C.③①④②
D.④③①②
(5)This passage is probably a
A.news report
B.notice
C.novel
D.life story.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网