题目内容

【题目】 Do you often talk with your parents about your problems? When you talk to them, will they believe what you say, listen to you and _________ you?

It has _________ to do with both you and your parents. Some parents are easy to talk to, and they are great listeners. _________ some are hard to walk close to. As communication is a two-way street the _________ you talk can cause different results. So you should follow the advice below

Be _________ to your heart. Tell your parents about what you think, feel, and want as clearly as possible. They will be more helpful if they _________ what you mean and what’s really going on

Make your parents believe you. If you are _________ honest, your parents will believe what you say. However, if you hardly tell them the truth, it will be difficult for them to believe you.

Try not to _________. If you disagree with your parents, can you see things _________ your parents side? If both you and your parents think for each other, it’s a good __________ to solve the problem.

1A.depend onB.take afterC.agree with

2A.somethingB.nothingC.everything

3A.orB.whileC.so

4A.timeB.placeC.way

5A.easyB.differentC.clear

6A.understandB.raiseC.control

7A.sometimesB.alwaysC.never

8A.competeB.explainC.argue

9A.withB.fromC.to

10A.startB.pressureC.feeling

【答案】

1C

2A

3B

4C

5C

6A

7B

8C

9B

10A

【解析】

文章大意:本文介绍了与父母交流的主要注意事项。

1句意:当你同他们说话的时候,他们会相信你说的话,聆听你的话并且同意你的话吗?

考查动词短语。depend on取决于;take after效仿;agree with同意。根据空前listen to you可知,此空应填动词短语,结合句意可知,此空是同意意思,应填agree with,故选C

2句意:这和你和你父母都有关系。

考查固定短语。根据固定短语have something to do with与……有关。可知,此空应填something,故选A

3句意:但是另外一些父母很难和他们亲密交谈。

考查连词。or 或者;while但是,然而;so因此。就结合句意可知,此处应为转折关系。应填while,故选B

4句意:你谈话的方式可能会产生不同的结果。

考查名词。time时间;place地点;way方式。根据空前定冠词the可知,此空应填名词,结合句意可知,此空是方式的意思,应填way,故选C

5句意:心里要清楚。

考查形容词。easy容易的;different不同的;clear清楚的。根据下文“Tell your parents about what you think, feel, and want as clearly as possible.”可知,应是要清楚。应填clear,故选C

6句意:如果他们理解你的意思,他们会帮助你。

考查动词。understand理解,明白;raise 升起;control控制。根据空前if they可知,此句缺少谓语动词,结合句意可知,此空是理解,明白的意思,应填understand,故选A

7句意:如果你总是很诚实,你父母会相信你的话。

考查频率副词。sometimes有时;always总是;never 从不。根据下句However, if you hardly tell them the truth, it will be difficult for them to believe you.可知,此空是总是的意思,根据应填always,故选B

8句意:设法别争吵。

考查动词。compete竞争;explain解释;argue争吵。根据空前not to 可知,此空应填动词原形,结合句意可知,此空是争吵的意思,应填argue,故选C

9句意:如果你不同意你父母的观点,你能从父母的角度看问题吗?

考查介词。with……一起;from从;to 朝,到。结合句意可知,此空是的意思,根据from表示。故选B

10句意:如果你和你父母都为对方着想,这是解决问题的一个良好开端。

考查名词。start开端,开始;pressure压力;feeling感觉。根据空前a good可知,此空应填名词,结合句意可知,此空是开端,开始的意思,应填start,故选A

练习册系列答案
相关题目

【题目】通读全文,根据短文理解,选择最佳答案填空。
The hippo(河马) is the most dangerous animal in Africa, but that hasn't stopped a South African animal lover from making friends with one.
Marius Els is 40 years old. He 1 around 20 different kinds of animals on his ranch(饲养场), in South Africa. He has a real soft spot for Humphrey, a 6-year-old hippo that's like a son to him. While all of his friends are too 2 to go near the animal, and his wife told him not to get too close, Marius climbs on Humphrey's back as he swims 3 the lake.
Marius has kept the hippo 4 he was just five months old. And over the years, the two have 5 a special relationship that people just don't understand. Marius looks on Humphrey as a son, although the 1, 200 ton animal could 6 a person with ease. Only sometimes the hippo can throw Marius off his 7 in the water. Humphrey is very friendly to his owner, especially after Marius offers him a dinner of his favorite 8, apples.
Humphrey feels very 9 in his life. He had another good friend, a goat, but she got eaten by a jackal, so now he's all by 10. Marius says he's been trying to get a female friend for Humphrey, but there's no such thing in Africa right now.
(1)A.kept B.swept C.bought D.stayed
(2)A.worried B.tired C.scared D.excited
(3)A.under B.across C.along D.into
(4)A.since B.when C.after D.before
(5)A.invented B.found C.appeared D.developed
(6)A.come up B.get up C.eat up D.look up
(7)A.head B.back C.front D.tail
(8)A.juice B.fish C.bread D.food
(9)A.lonely B.angry C.happy D.funny
(10)A.her B.them C.himself D.us

【题目】根据短文内容,选择正确答案。
It was just three degrees above zero. "That's cold," thought Jane as she got ready to deliver her morning papers. Jane had 50 customers, and on cold mornings when she couldn't ride her bicycle, it took her more than an hour to make her rounds. As she collected her papers and put them into a big canvas bag, Jane regretted that she hadn't finished her math homework the night before. There was still time. She'd hurry with the papers and finish the math before breakfast.
Less than an hour later, Jane was nearly finished. She had only five customers to go. She could then head for home to complete her math while her room fixed breakfast. As she rounded the corner, she saw a car in the middle of the street. It was Mr. Zimmerman, the elder man, who walked with a walking stick. His car was out of gas. "I'd like to help Mr. Zimmerman," thought Jane, "but if I do, I won't have time to do my homework." She hated to think what Mr. Roberts would say if she hadn't completed her papers.
"It's his own fault for running out of gas," Jane talked to herself. "The station is only a half mile down the street. Surely Mr. Zimmerman can walk that far, even on a cold morning like this — can't he?" As she walked down the street, Jane wondered what to do.
(1)Jane delivers her paper __________.
A.before she goes to school
B.on cold morning
C.with the help of Mr. Zimmerman's car
D.on the way to school
(2)Mr. Zimmerman was old and ___________.
A.couldn't drive well
B.would have nobody to help him
C.was not rich enough to buy gas
D.was not able to walk a long way
(3)We know from the reading that __________.
A.Jane couldn't find any time to finish her homework
B.it took about an hour for Jane to send the papers
C.Jane would have her breakfast in the school
D.Jane likes to deliver papers on cold mornings
(4)The reading doesn't say but we can infer(推断) that _________.
A.Jane bought the gas for Mr. Zimmerman
B.usually Jane delivers papers by bike
C.Mr. Robert doesn't like Jane at school
D.Mr. Zimmerman had to leave the car for Jane

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网