题目内容
【题目】 WeChat is becoming an important way for people to communicate in daily life. But have you imagined that students can use WeChat in class? Is that an effective (有效的) way for students to learn? Here are some students’ opinions.
![]()
【1】In Guo Ruiting’s idea, ________.
A. it’s necessary to use WeChat in class
B. the teacher cannot control the class easily
C. students will not play games or QQ in class
D. the teacher should use it carefully
【2】Sun Jiayang agrees that ________.
A. students should use WeChat once a week
B. one teacher is enough in a WeChat class
C. students can use WeChat in any class as they like
D. the teacher is happy to talk about any questions when using WeChat
【3】In Liu Qing’s class, ________.
A. students always use WeChat in class
B. students are not excited to use WeChat
C. WeChat can make students more active
D. everyone can only see their words on the screen
【4】Zhang Yaoyi’s classmates can use WeChat to ________ in class.
A. chatB. answer questions
C. practice typingD. raise questions
【5】We can learn that in the four students opinions, ________.
A. WeChat is a waste of time in class
B. students can use WeChat at any time
C. WeChat should be used properly in class
D. both teachers and students like to use WeChat in class
【答案】
【1】B
【2】A
【3】C
【4】B
【5】C
【解析】
文章大意:短文叙述了微信成了人们日常生活的一种重要交流方式,但是你能设想学生们课堂上能用微信吗?对学生来说那是一种有效的学习方法吗?本文是一些学生对此观点的不同意见。
【1】细节理解题。根据文中Guo Ruiting的叙述At the same time, it's hard for teachers to manage the class, too.可知,B选项符合题意,故答案选B。
【2】细节理解题。根据文中Sun Jiayang的叙述So, I think we can use it one class a week, and not use it in other classes.可知,A选项符合题意,故答案选A。
【3】细节理解题。根据文中Liu Qing的叙述Everyone was happy to see their words on the screen.Some students who hadn't spoken in class before even talked a lot on WeChat.可知,一些学生在班里不说话以前,但现在可以和大家一起交流,所以C选项符合题意,故答案选C。
【4】细节理解题。根据文中Zhang Yaoyi的叙述When the teacher raises a question,the students don't have to raise their hands, but just type a few words.And the emoji(表情符号)helps to relax everyone.It helps us to answer questions.可知,B选项符合题意,故答案选B。
【5】理解归纳题。通过对整篇文章的理解可知,四个学生说的都是微信在课堂上恰当运用的优点,可知他们认为微信在课堂上应该正确地使用;结合选项可知C选项符合题意,故答案选C。