题目内容

【题目】I have come to realize that life is a journey. Whether we choose to keep moving around, or we choose to stay in one place, we are on a journey. That journey is not an easy one because every day it makes us face new problems in new ways.

When I was a little boy, I liked moving around. I always looked forward to the next trip away or the next holiday. Maybe it is because I lived in a small and boring town. How I wanted the school holidays when I could go to the coast! There I met with friends and my cousins, and enjoyed myself so much. I also met new people and sometimes we would travel together exploring(探索) different towns and beachside places.

When I finished high school, I kept moving. In my first year out of school I traveled with a friend. We visited seventeen countries in Europe, working different jobs as we went. What an adventure we had! No one could keep us still! When one place or one job became boring, we went off. If we didn’t like the people we were staying with, we said goodbye. In this way I went to three different universities to study and lived in five different towns.

All this carried on for many years until I got married and had my own family. Now having a family is a different thing because you cannot choose who they are as you want. When you stay in the same place, with the same persons, you start a whole new journey. That is the journey of facing your mistakes and trying to make them right. (4) ____ ____walk away and meet someone new when you make a mistake, you have to say that you are sorry and try again. When the ones you love hurt you, you may feel angry or unhappy. But instead of making the decision to leave, you have to try to tell them how you feel and forgive them.

Then you will stay in the same town, choosing one place to live and one job to remain in. There again you are challenged to face life, doing things such as paying your bills and trying hard to get along well with your boss. You have to keep on at your job when you feel like giving it all up and traveling again.

So rather than move around on different trips, you are on a new journey. This journey of staying still is just as important as all the travels in the world.

根据短文内容回答问题戒完成任务(不超过 10 个词)。

1Why did the writer like moving around when he was a boy?

________________

2In the first year out of school, how did the writer and his friend get money when traveling?

________________

3After reading the passage, what should you do when your family hurt you?

________________

4(4)处填入一个符合文意的英语短语,使上下文连贯完整。(每空一词)

________ ________

5给短文拟一个英文标题。(每空一词)

________________

【答案】

1 Because he lived in a small and boring town.

2 They worked (By working )different jobs as they went.

3 I should (Try to) tell them how I feel and forgive them.

4 Rather than

5 Life is a Journey

【解析】

主要叙述了作者对人生的一些认识,作者意识到人生就是一个旅途.不管我们或者不停的移动,或者选择待在一个地方,我们都是在旅途中。

1根据"Maybe it is because I lived in a small and boring town."可知我生活在一个很小的,无聊的小城里.想到别处去看看所以这是我喜欢到处转转走走的原因.故填Because he lived in a small and boring town

2根据"We visited seventeen countries in Europe,working different jobs as we went."可知我们欧洲游玩的时候,是边工作边玩的,所以旅行的花费是我们打工赚来的,故填They worked (By working )different jobs as they went.

3根据"you have to try to tell them how you feel and forgive(宽恕) them."可知如果有家人伤害了你,你得告诉他们你的感受,并原谅他们,而不是离开故填I should (Try to) tell them how I feel and forgive them.

4根据上文的That is the journey of facing your mistakes and trying to make them right意思是“这是你面对错误并努力改正错误的旅程”下文中walk away and meet someone new when you make a mistake, you have to say that you are sorry and try again意思是“当你犯错的时候,你必须说对不起,然后再试一次。”这里用Rather than表示而不是的关系。故填Rather than。

5本文主要叙述了作者对人生的一些认识:就像一个旅行。故填Life is a Journey

练习册系列答案
相关题目

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网