题目内容

【题目】Have you ever been to a special town in Thailand? In this town, ______ are everywhere in the town. They run around the streets, They ______ on cars, houses, and other buildings. They can go anywhere they want to, and they get into everything!

The monkeys are very noisy ______ this town and they often make a lot of trouble. But how do the people of this town feel about these little animals? They know ______ sometimes the monkeys can make life difficult. People also feel ______ when the monkeys sit on their cars, run everywhere, and take away food. ______ people there don’t worry about the trouble caused by the monkeys, They know that it’s not just the monkeys, people of the town also cause the problem. So the monkeys ______ to run around the streets. They don’t try to stop the monkeys, People of this town do even ______ for the monkeys, They have a monkey party once a year!

But why do they have this big monkey party? In fact, monkeys are very important for Thai people, Some Thai people consider monkeys to be heroes ______ there is a great story. In the story, a demon(恶魔)takes the god’s wife away ,The monkey Hanuman(长尾猴)helps to save ______. As a result, Hanuman becomes a hero and many people in Thailand are especially kind to monkeys today.

1A. monkeyB. monkeysC. tigerD. tigers

2A. climbB. climbedC. will climbD. have climbed

3A. onB. atC. inD. to

4A. whereB. whoC. whichD. that

5A. terribleB. terriblyC. happyD. happily

6A. AndB. ButC. OrD. So

7A. will allowB. will be allowedC. allowD. are allowed

8A. manyB. moreC. mostD. the most

9A. becauseB. unlessC. althoughD. until

10A. sheB. hersC. herselfD. her

【答案】

1B

2A

3C

4D

5A

6B

7D

8B

9A

10D

【解析】

这篇短文讲述的是在泰国的一个小镇上有很多的猴子,他们经常在街上乱跑。虽然猴子经常给人们带来麻烦,但那里的人们并不介意,因为有些人们认为猴子是伟大的英雄,这是为什么呢?看看短文的介绍吧。

1句意:在这个镇里,到处都可以看到猴子。monkey猴子,单数;monkeys猴子,复数形式;tiger老虎;tigers老虎。根据下文The monkeys are very noisy ___3___ this town and they often make a lot of trouble可知,文章中讲述的泰国的这个镇里有很多的猴子,故应选B

2句意:他们爬到汽车上、房子和其他建筑物上。climb爬,动词原形;climbed过去式;will climb一般将来时;have climbed现在完成时。根据文意可知,短文介绍的是客观事实,使用了一般现在时态。这句话的主语是They,故动词用原形,选A

3句意:在这个镇里猴子非常吵闹,他们经常惹很多麻烦。on上面;at在小地方;in里;在大地方;to根据上文In this town, ___1___ are everywhere in the town可知,猴子是在这个镇里,故应选C

4句意:他们知道有时候猴子能使生活变得很困难。where在哪里;who谁;which哪一个;that引导宾语从句时,没有意义。根据句子结构可知,这个空引导的是宾语从句,作谓语动词know的宾语,从句中意义、结构都很完整,故用that引导,选D

5句意:当猴子坐在他们的汽车上、到处跑、拿走食物的时候,人们感到很糟糕。terrible 糟糕的,可怕的;terribly糟糕地,副词;happy开心的;happily开心地。根据上文They know ___4___ sometimes the monkeys can make life difficult.可知,猴子有时候使人们的生活变得困难,由此可知人们的感觉是不好的,feel是系动词,后跟形容词作表语。故选A

6句意:但是那里的人们并不为猴子带来的麻烦感到担心。And和,而且;But但是,表示转折;Or或者,否则;So因此,所以。根据句意…don’t worry about…可知,空后这句话与上文是转折的关系,故选B

7句意:因此猴子被允许在街上到处跑。will allow将会允许,一般将来时;will be allowed一般将来时的被动语态;allow允许,动词原形;are allowed一般现在时的被动语态。根据文意可知,短文使用了一般现在时,这句话的主语monkeys与动词构成被动关系,应用被动语态。故选D

8句意: 这个镇里的人们甚至为猴子做得更多。many很多;more更多;most最多;the most最多的。根据上下文的语境They don’t try to stop the monkeys, ….They have a monkey party once a year!可知,这个镇上的人们不仅不阻止猴子们在街上乱跑,甚至每年还有一个猴子的聚会。因此这里表示“更多”,有比较的意思。故选B

9句意:一些泰国人认为猴子是英雄,因为有一个很好的故事。because因为;unless除非,如果不;although虽然,尽管;until直到时候。根据句意可知,空后的这句话解释人们认为猴子是英雄的原因,故用because引导原因状语从句,故选A

10句意:长尾猴帮助救了她。she她,人称代词主格形式;hers她的,名词性物主代词;herself她自己,反身代词;her她,人称代词宾格;她的,形容词性物主代词。空前save是动词,故这里用人称代词宾格形式,代指god’s wife。选D

这篇短文给我们介绍了泰国很特别的一个小镇,这个小镇上有很多的猴子。短文内容非常有趣,学生们会比较愿意阅读;文章中词汇、句型也都比较简单,容易理解。题型是完形填空,考查学生们在具体语境中运用语言的能力,综合性较强。做题时,应先通读短文,了解大意;然后根据上下文语境的提示做题,注意空前后的固定搭配,并仔细辨析选项中每个单词的意思和用法;最后将答案代入原文,再读一遍,检查答案是否正确。例如第2小题,考查动词形式辨析,climb爬,动词原形;climbed过去式;will climb一般将来时;have climbed现在完成时。根据文意可知,短文介绍的是客观事实,使用了一般现在时态。这句话的主语是They,故动词用原形,选A。再如第9小题,考查连词辨析,because因为;unless除非,如果不;although虽然,尽管;until直到时候。根据句意可知,空后的这句话解释人们认为猴子是英雄的原因,故用because引导原因状语从句,故选A

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Taking part in charity is not just for adult people . Kids can do it too! Melvin, 14,an American student , has done charity work for eight years . He has also encouraged his classmates to join him.

Melvin studies at a middle school in Philadelphia. Recently, he collected 1,500 by himself and 487 from his classmates to donate to Cooper University Hospital .

Melvin was born nine weeks premature(早产的) in Cooper University Hospital , weighing 2.4 kg . His father told him how Cooper saved his life, so he feels thankful to the hospital.

Melvin’s classmates joined him once they found out about his kind behavior. Their teacher, Michael also held a class with them about helping others. Michael said that it was not really about the money but about the fact they were doing something good.

“It feels great, helping someone that I know,” said one of Melvin’s classmates. Melvin’s neighbors also helped out.

Since Melvin was 8, he and his parents have given money to Cooper University Hospital every year. This year, Stahl, the head of the hospital, went to Melvin’s school to accept the money.

The money goes to a part of the hospital that helps about 500 young patients(病人) every year.” When they leave, we call them graduates,” Stahl said he and his workmates are “pleased when our graduates and their families do well, like Melvin and his family .”

1When did Melvin begin to do charity work?

A. At the age of 6.B. At the age of 8.

C. At the age of 14D. From the moment he was born.

2How much did Melvin and his classmates collect recently ?

A. 487.B. 1,013C. 1,500D. 1,987.

3Who does the underlined word “them” in the passage refer to () ?

A. Melvin and his familyB. The hospital’s patients.

C. Stahl’s workmatesD. Melvin and his classmates.

4Which of the following is True?

A. Melvin gives money to his school every year.B. Melvin’s parents show little interest in charity.

C. Melvin was born nine weeks earlier than expected.D. Melvin’s classmates think that he is wasting time.

5What can we learn from the passage ?

A. Kids can hardly do anything for charity.

B. Everyone is supposed to do charity work.

C. Doing charity work is only about money.

D. There’s no doubt that adults can do charity work better that kids.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网