题目内容

 

Guitar Player Wanted (招聘)

Are you a lover of music? Can you play the guitar? Can you sing or dance? Join our Sunshine Rock Band. Please call Mike at 5487-6598 or send email to sunshine@yahoo.com.

Hot Club

Do you like to play table tennis? Do you want to play it well? Mr Zhang is a good teacher. You can come here every Saturday afternoon from 2:30 to 5:30.

Telephone: 8665-7868

Address: Room 15, Lantian Hotel

Swimmer Wanted

Can you swim? Do you like children? Can you teach them to swim on Sundays? Come and join us. Call Joe at 8472-9999 for more information.

Summer Job

Do you like to talk with people? Do you like to write stories? Would you like to work for a magazine? Then come and work as a reporter. Please call Karen at 5561-8823.

1.Sunshine Rock Band needs .

A. a guitar playerB. a reporterC. a swimming coach D. a table tennis coach

2.If you can swim very well and like children very much, you will be more interested in the advertisement(广告).

A. first B. second C. third D. fourth

3.If you like writing, you can call for a job.

A. 8472-9999 B. 8665-7868 C. 5561-8823 D. 5487-6598

4.Your classmate wants to learn table tennis, so you can advise(建议)her to call .

A. Joe B. Mr Zhang C. Karen D. Mike

5.The above ads(以上的广告)are probably(可能)from .

A.a newspaper(报纸) B. a story book

C. a science book D. a history book

 

1.A

2.C

3.C

4.B

5.A

【解析】

试题分析:这篇短文主要介绍了四个招聘广告。

1.Can you play the guitar? Can you sing or dance?可知在招聘吉他手,或歌手,或舞蹈演员。故选A。

2.广告Swimmer Wanted可知,故选C

3.细节理解题。根据广告Summer Job 中Do you like to write stories? 可知在招聘作者,故选C

4.广告Hot Club中Do you like to play table tennis?可知在招学习乒乓球员,故选B

5.广告内容,及所给选项,故选A。

考点:广告类短文阅读

练习册系列答案
相关题目

Some people enjoy reading and they like to go to the book show. There are many books in the show. If you can’t find some books in libraries or bookshops, come to the book show. You must find them here. Readers like these books very much.

In a book show, you can buy a lot of books with less (更少的) money. The show also invites some writers . People can buy a lot of their favourite books and meet their favorite writers. The book show may be crowded (拥挤的), but they still love to visit it. It is fun to go there.

Today more and more people like reading including(包括)children and adults. They often go to many book shows to read and buy books. When they read, they can learn much more from books. It is important for children to learn to read. They can also know a lot about the writers after reading the books.

1.What can’t people do in the book show?

A. Find the books they need. B. Meet their favourite writers.

C. Borrow many books. D. Read and buy books.

2.What can’t you see in the book show?

A. Many libraries. B. Favorite writers.

C. Some adults. D. Many children.

3.What do readers think of the book show?

A. They don’t want to visit it. B. The books are often expensive.

C.The books are all useless (无用的) . D. They like it very much.

4.Which of the sentences is right?

A. The show invites readers and writers.

B. You can’t find the book you like in the show.

C. People can learn a lot by reading.

D. Only children like reading books.

5.What does the passage tell us?

A. Something about favorite books. B. Something about book shows.

C. Many favourite readers and writers. D. More and more people read books.

 

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网