题目内容

【题目】 Once there lived a wise man. His son, however, was very lazy and did nothing all day. The wise man was _______ about his son's future. One day, he said to his son, "I want you to find some _______. I have drawn a map to guide you/Then he handed his son a bag. Inside the bag were clothes, some food, a little money and the map.

The son _______ the next day. He had to travel across forests, rivers and mountains.

Along the way, he was helped by some with food and by some with rooms to live in. He came across robbers(强盗)who tried to rob him. He also saw changing scenery(风景)and seasons. _______, after a long year, he got to the place his father said. He _______ two days looking and digging for the treasure, but found _______.

So he had to head back _______ his home. On the way, he experienced the same scenery. Sometimes, he would stop to enjoy the beauty of nature. He also learned to make meals. He even had to fix his clothes _______. He was now able to tell time by the position of the sun. He met the same people who had helped him _______. This time, he stayed and helped them in order to repay them.

When he got home, he said ________ to his father for not finding the treasure. "There wasn't any treasure in the very first place, my son, "the father answered with a smile. "But I think you have found your life's true purpose. "

1A.surprisedB.relaxedC.excitedD.worried

2A.foodB.clothesC.treasureD.maps

3A.sold outB.set outC.gave outD.cut out

4A.FinallyB.MostlyC.NormallyD.Especially

5A.costB.tookC.paidD.spent

6A.somethingB.anythingC.everythingD.nothing

7A.toB.fromC.inD.at

8A.herselfB.himselfC.itselfD.themselves

9A.laterB.earlierC.soonerD.elder

10A.sorryB.congratulationsC.adviceD.pleasure

【答案】

1D

2C

3B

4A

5D

6D

7A

8B

9B

10A

【解析】

文章大意:文章主要介绍了一名智者的儿子非常懒,他想出一个好方法,骗他有个宝藏,并给他藏宝图。于是他儿子依图去寻宝,宝藏肯定是没有寻到,但他儿子从中找到了生活的真正目的。

1

句意:那位智者担心他儿子的前途。

surprised感到惊讶的;relaxed放松的;excited兴奋的;worried担心的。根据上文His son, however, was very lazy amnd did nothing all day. 然而,他的儿子很懒,整天什么也不做。由此可知智者是担心儿子的前途的,故答案选D

2

句意:我想让你去寻找一些宝藏。

food食物;clothes衣服;treasure宝藏;maps地图。根据下文He __5__ two days looking and digging for the treasure, 他花了两天时间寻找和挖掘宝藏,可知父亲是让他寻找一些宝藏,故答案选C

3

句意:儿子第二天就出发了。

sold out售完;set out出发;gave out分发、用完;cut out切断。根据下文He had to travel across forests, rivers and mountains. 他必须穿越森林、河流和山脉。可知父亲让儿子去寻找一些宝藏,所以儿子应该是第二天就出发了,故答案选B

4

句意:最后,经过漫长的一年,他到达了他父亲所说的地方。

Finally最后、终于;Mostly主要地;Normally正常地;Especially特别、尤其。根据后面的after a long year, he got to the place his father said.可知是最终,他到达了他父亲所说的地方,故答案选A

5

句意:他花了两天时间寻找和挖掘宝藏。

cost意为花费,主语通常为物,常用结构为 sth. cost sb. sth.took意为"花费(时间、金钱)",常用it作形式主语;paid意为付钱,主语通常为人,常用结构为 pay…for…spent 意为花费,主语通常为人,常用结构为 spend some time/money (in) doing sth. spend some time/money on sth.。结合He __5__ two days looking and digging for the treasure,可知spend符合题意,故答案选D

6

句意:但什么也没找到。

something一些事情;anything任何事情;everything每件事情;nothing没有什么。根据上文他花了两天时间寻找和挖掘宝藏,结合转折词but,可知应是什么也没找到,故答案选D

7

句意:所以他不得不回家。

to到、朝;from从;in在……里面;at在。根据So he had to head back __7__ his home.结合上下文语境,可知他花了两天时间寻找和挖掘宝藏,但什么也没有找到,所以他不得不回家,back to回到、返回,故答案选A

8

句意:他甚至还得自己修衣服。

herself她自己;himself他自己;itself它自己;themselves他(她、它)们自己。根据He even had to fix his clothes __8__.可知这里的主语是he,所以反身代词应用himself,故答案选B

9

句意:他遇到了早些时候帮助过他的人。

later后来;earlier早些时候;sooner更早地;elder年龄较大的。根据下文This time, he stayed and helped them in order to repay them. 这一次,他留下来帮助他们,以报答他们。结合He met the same people who had helped him __9__.可知是在回家的路上,他遇到了早些时候在去寻宝时帮助过他的人,所以earlier符合题意,故答案选B

10

句意:当他回到家的时候,他为没有找到宝藏向父亲道歉。

sorry道歉、遗憾;congratulations祝贺;advice建议;pleasure高兴、愉快。根据后半句for not finding the treasure.可知是儿子回到家以后,为没有寻找到宝藏而向父亲道歉,故答案选A

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Something caught my eyes when I was walking down the street. Two silver coins were shining in a melting( 溶化的)snow bank, so I dug through the snow looking for more.

Of course, I just ended up with really cold hands. I put the two________ into my pocket and went home, colder but richer. I began to think about how to spend the money.

Two days later, Mary and her little sister Sue were ________ the snow banks. "Finders are keepers" was my rst thought. I didn't want to hand them out even though Sue was already_________. "I dropped them right here"she said between tears. Her hands were cold and red for digging in the snow. "Maybe they slid(滑落) down the street with the melting snow. Let's dig over there." Mary's ________ sounded condent.

"They'll never know" was my second thoughtand I walked past them. "Philhave you seen two silver coins?" asked Mary. Sue looked up from digging. Her eyes were__________.

"Tell a lie" was my third thought. "As a matter of fact " I hesitated ( 犹豫),"I dug two coins out of that snow bank just a few days ago. I_________who might have lost them. " Sue hugged me with a big smile, "Oh, thank you, thank you. "

Wealth got through dishonest means(方法,手段) does not bring happiness.

If you get your money by taking advantage of others or by______ others, you will not be happy with it. You will think you are a base person.

Many people think that when they become rich and successful, happiness will_________follow. Let me tell you that nothing is further from the truth. Now I feel happy and satised.

1A.coinsB.billsC.checksD.notes

2A.watchingB.cleaningC.searchingD.making

3A.worryingB.cryingC.excitingD.shouting

4A.voiceB.talkC.speechD.reason

5A.thankfulB.hopefulC.carelessD.fearless

6A.imaginedB.expectedC.wonderedD.remembered

7A.shamingB.forcingC.controllingD.hurting

8A.graduallyB.quietlyC.actuallyD.naturally

【题目】B)请阅读下面短文,掌握其大意,然后根据短文内容从下面方框内的七个选项中选择五个还原到文中,使短文意思通顺、结构完整。

Every school day, we use schoolbags to carry all of our things to school.1But have you ever thought about the history of the schoolbag?

In the Han Dynasty, when old-style private schools were opened, students used bamboo boxes to carry books to school.2. There were usually two or three layers(层)in the box. Kids put different things, like books, brushes, ink stones (砚)and paper in the boxes.3.For example, in The Legend of White Snake, Xu Shilin caries a bamboo box to the capital to take an exam. And in the movie The Chinese Ghost Story(倩女幽魂),the scholar Ning Caichen also carries a bamboo box.

Hundreds of years later, people developed a new kind of schoolbag called the budai, or “hip-pocket”. The budai was lighter than the bamboo box. With the founding of the People's Republic of China, military rucksacks (军用帆布包)became popular.4Maybe they can tell you about their experiences of carrying them when they were in school.

A new style of schoolbags has been produced in recent years. Many of them have colorful and fashionable designs on them, such as pictures of cartoons or pop stars. And they are more comfortable to use. Some students pull wheeled bags filled with heavy textbooks and others carry backpacks5.

Schoolbags are still changing. Can you imagine what schoolbags will be like in the future?

A.Everyone at that time owned such a bag.

B.You can see the bamboo box in many TV shows.

C.We can't go to school without our schoolbags.

D.People consider the bamboo box to be the earliest schoolbag.

E.They are the most common seen schoolbags now.

F.They are a big part of our lives.

G.Ask your grandparents or parents about these bags.

【题目】 Doctors diagnose(诊断) patients online. Robots help to send food to _____. Drones(无人机) monitor people in crowds. We are using new ways to fight the novel corona virus. They are safe. They can help people ___ in touch with each other. Let’s meet these high-tech helpers!

Tele-medicine(远程医疗) system

With remote video system, doctors can diagnose patients without seeing them in person. Also, doctors from different hospitals can have a meeting by using the system ____. This saves a lot of time. Both Huoshenshan and Leishenshan hospitals have this system.

Drones warn people in groups

In some rural places, police use drones to monitor people in groups. When the drone _____ big groups of people, police will warn them through the loudspeaker on the drone. In some places, people also use drones to disinfect(消毒) their ___.

3D “hospital”

A company in Shanghai ___ 15 rooms by using 3D technology. They sent the rooms to Hubei for patients to live in. Each room is about the ____ of your bedroom. A 3D printer takes 24 hours to build the rooms.

AI system check for fever

At the Mudanyuan subway station in Beijing, an AI system can check people in crowds to see ___ they have fevers. When people ____, the system scans people’s faces. The system can check about 300 people in one minute.

Smart robots

Time to eat! In some hospitals, smart robots help to deliver food to patients. The robots can also help to ____ medicine and show the way to people.

1A.consumersB.customersC.patientsD.doctor

2A.avoidB.keepC.developD.enjoy

3A.all the timeB.at timesC.many timesD.at the same time

4A.imaginesB.findsC.recordsD.tell

5A.relativesB.handsC.communitiesD.home

6A.printedB.putC.lainD.learned

7A.sizeB.shapeC.colorD.pattern

8A.thatB.ifC.howD.why

9A.pass byB.pass onC.pass awayD.pass down

10A.hand inB.hand onC.hand byD.hand out

【题目】 What are coronaviruses? Coronaviruses were discovered in the 1960s. They are a group of viruses that cause diseases in mammals and birds. In humans, coronaviruses cause respiratory tract infections.

The new coronavirus. At the end of 2019, a new type of coronavirus started spreading in China. This type of coronavirus is often called 2019-nCoV, novel coronavirus, or COVID-19. It is believed that the virus was transmitted from animals to humans. Some of the first cases were diagnosed in people who had visited a market selling live seafood and animals. Unfortunately, when viruses are transmitted from animals to people it can take scientists a lot of time before they can develop a vaccine or medicines to cure it.

How does the virus spread? The virus appears to spread mainly from person to person. The transmission occurs when someone comes into contact with an infected person. For example, a cough, a sneeze or a handshake could cause transmission. The spread may also be caused by coming into contact with something an infected person has touched and then touching your mouth, nose or eyes.

virus 病毒 mammal 哺乳动物 respiratory 呼吸的 infection 感染

transmit 传染 case 病例 diagnose 诊断 cure 治愈 occur 发生

contact 接触

1When were coronaviruses discovered?

A.In the 1960s.B.In the 1970s.C.In the 1980s.

2Where did the new coronaviruses start spreading at the end of 2019?

A.In China.B.In America.C.All over the world.

3Is it easy for the doctors to cure COVID-19?

A.Yes, it is.B.No, it isn’t.C.Not mentioned.

4How many ways are mentioned for the spread of the new coronaviruses?

A.1.B.2.C.3.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网