题目内容

【题目】Raising pets is a popular online game among teenagers. "More than 20 of my classmates have adopted(领养) pets online." Said Wang Hui from Beijing.

If you go to some websites, you can adopt virtual(虚拟的) pets like penguins(企鹅), chickens, dogs and elephants. You can feed, wash, talk to and play with your pet.

Dai Yingshuang of Shanghai said, "It's great fun and I have also learned how to take care of others." She usually asks her uncle to take care of her pet while she is at school.

If you don’t feed and care for the pet, it will become unhappy and unhealthy. So raising an online pet means spending a lot of time online. This makes many parents worried. They fear it will have a bad influence on the children’s studies.

Wang Zhaotong from Anhui has raised a penguin since last year. She said, "My parents know about the penguin and think it's okay."

If the students can keep the balance between studying and playing, it's not bad for them to "raise" pets online.

【1】Over ______ students in Wang Hui’s class have adopted pets online.

A. 10 B. 20 C. half D. 21

【2】What does Dai Yingshuang think of raising pets online?

A. It isn’t great fun. B. It wastes time.

C. It's not interesting. D.It's interesting.

【3】Which of the following is Not Right according to the passage?

A. Raising an online pet doesn't mean spending lots of time online.

B. If you don’t feed the pet, it will become unhappy and unhealthy.

C. Raising pets online makes many parents/span> worried.

D. It’s good for students to raise pets online.

【4】What does the underline “balance” mean?

A. 余额 B. 平衡 C. 结算 D. 关系

【5】 What does the passage mainly talk about?

A. It's bad to raise pets online.

B. How to raise pets online.

C. Raising pets online is popular among teenagers.

D.Students should adopt pets online.

【答案】

【1】B

【2】D

【3】A

【4】B

【5】C

【解析】

试题分析:短文大意:短文主要讲述了人们在线养宠物的事情,重点谈到了这种活动的好处,以及由此带来的一些问题等。

【1】B细节理解题。根据文中第一段内容More than 20 of my classmates have adopted(领养)pets online我们班有超过20个同学领养了网络宠物,所以选B。

【2】D细节理解题。根据文中第三段内容The 15-year-old girl said it is great fun.可知这个15岁的女孩说这很有趣,所以选D。

【3】A细节理解题。根据文中第四段内容So raising an online pet means spending a lot of time online.所以饲养网络宠物意味着花费大量的时间故判断A错误。

【4】B词义猜测题。根据后面的between studying and playing, it's not bad for them to "raise" pets online可知划线词词义为“平衡”,所以该选B。

【5】C主旨大意题。这篇文章主要讲述了收养网络宠物在青少年中非常流行,并列举了几个例子,故此题选C。

练习册系列答案
相关题目

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网