题目内容
【题目】Raising pets is a popular online game among teenagers. "More than 20 of my classmates have adopted(领养) pets online." Said Wang Hui from Beijing.
If you go to some websites, you can adopt virtual(虚拟的) pets like penguins(企鹅), chickens, dogs and elephants. You can feed, wash, talk to and play with your pet.
Dai Yingshuang of Shanghai said, "It's great fun and I have also learned how to take care of others." She usually asks her uncle to take care of her pet while she is at school.
If you don’t feed and care for the pet, it will become unhappy and unhealthy. So raising an online pet means spending a lot of time online. This makes many parents worried. They fear it will have a bad influence on the children’s studies.
Wang Zhaotong from Anhui has raised a penguin since last year. She said, "My parents know about the penguin and think it's okay."
If the students can keep the balance between studying and playing, it's not bad for them to "raise" pets online.
【1】Over ______ students in Wang Hui’s class have adopted pets online.
A. 10 B. 20 C. half D. 21
【2】What does Dai Yingshuang think of raising pets online?
A. It isn’t great fun. B. It wastes time.
C. It's not interesting. D.It's interesting.
【3】Which of the following is Not Right according to the passage?
A. Raising an online pet doesn't mean spending lots of time online.
B. If you don’t feed the pet, it will become unhappy and unhealthy.
C. Raising pets online makes many parents/span> worried.
D. It’s good for students to raise pets online.
【4】What does the underline “balance” mean?
A. 余额 B. 平衡 C. 结算 D. 关系
【5】 What does the passage mainly talk about?
A. It's bad to raise pets online.
B. How to raise pets online.
C. Raising pets online is popular among teenagers.
D.Students should adopt pets online.
【答案】
【1】B
【2】D
【3】A
【4】B
【5】C
【解析】
试题分析:短文大意:该短文主要讲述了人们在线养宠物的事情,重点谈到了这种活动的好处,以及由此带来的一些问题等。
【1】B细节理解题。根据文中第一段内容More than 20 of my classmates have adopted(领养)pets online我们班有超过20个同学领养了网络宠物,所以选B。
【2】D细节理解题。根据文中第三段内容The 15-year-old girl said it is great fun.可知这个15岁的女孩说这很有趣,所以选D。
【3】A细节理解题。根据文中第四段内容So raising an online pet means spending a lot of time online.所以饲养网络宠物意味着花费大量的时间,故判断A错误。
【4】B词义猜测题。根据后面的between studying and playing, it's not bad for them to "raise" pets online可知划线词词义为“平衡”,所以该选B。
【5】C主旨大意题。这篇文章主要讲述了收养网络宠物在青少年中非常流行,并列举了几个例子,故此题选C。
【题目】
LOOK AT THE GREAT PHONE DEAL YOU CAN GET WITH SUNDIAL | ||||
FREE Local and National Calls every weekend | FREE Local Calls At all times For the first month | ONLY 5p A minute on Calls To Canada, U.S. , Australia, NZ | 30% OFF Calls to all Other International destinations | 30% OFF Weekday Calls In the U.K. |
RING UP GREAT SAVINGS WITH SUNDIAL-CALL 0800 6710 TO REGISTER NOW | ||||
Notes: deal交易 register登记
【1】 You will be able to make _____ all weekend as long as you remain a SunDial customer.
A. free local and national calls
B. 5p-a-minute calls to Canada
C. free international phone calls
D. 30%-off calls in the U. K.
【2】If you sign up to SunDial, your _____ are free for the first month.
A. international calls to U. S.A.
B. local calls at all time
C. international calls to Australia
D. weekday calls in U. K.
【3】 There are 5p per minute calls to the following countries except ______.
A. Canada B. the U. S.A.
C. New Zealand D. France
【4】It's _____ to phone to Susan's aunt Trisha in Paris, France than to her cousin Kevin in Sydney, Australia.
A. faster B. cheaper
C. more expensive D. the same price
【5】"Calls to my mates all over the U.K. are _____ on weekdays. It's really great to save so much," says Brad, who lives in Hammemmith, west London.
A. free B. 30% off
C. 70% off D. 50% off
【题目】完成对话 根据对话内容和所给的句子选项,将对话补充完整,使其通顺达意。
A: And everyone has a locker (柜子). B: What is it like? C: What does it like? D: Yes, twice a day. E: Because I am studying at a new school. F: I’m sure you will enjoy your new school life. |
Sandy: Hi, Daniel. Why are you so happy?
Daniel: 【1】
Sandy: At a new school? Great! 【2】
Daniel: It’s very big and nice. 【3】
Sandy: So you don’t need to share a locker
with your classmates, right?
Daniel: Yes.
Sandy: Do you do sports in your new school?
Daniel: 【4】 We do morning exercises and play ball games in the afternoon.
Sandy: 【5】
Daniel: Yes, of course. See you later.