题目内容

【题目】阅读短文,从方框中选择适当的词并用其正确形式填空,使短文通顺、意思完整。每空限填一词,每词限用一次。

happen where little ask balloon their suddenly which can be

Once a group of 50 people were attending a training course.1the speaker stopped and decided to do a group activity. He started giving each person one balloon. Each one was asked to write his or her name on it with a marker pen. Then all the2 were collected and put in another room.

Now these people were let into that room and asked to find the balloon3had their name written on within five minutes. Everyone4hurriedly searching for their name, knocking into each other, pushing around others and there was total chaos.

But no one5 find their own balloon at the end of five minutes. Now each one was6to randomly collect a balloon and give it to the person whose name was written on it. In7than four minutes everyone had their own balloon.

The speaker then began, “This is8in our lives. Everyone is hurriedly looking for happiness all around, not knowing9it is.

Our happiness lies in the happiness of other people. Give them10happiness, you will get your own happiness. And this is the purpose of human life, the pursuit of happiness.”

Word Bank

chaos混乱 randomly 随意地

【答案】

1Suddenly

2balloons

3which

4was

5could

6asked

7less

8happening

9where

10their

【解析】

本文通过记叙一个团体找气球的活动,感悟我们的幸福来源于他人的幸福,想要自己幸福要先给予别人幸福,这就是人类生活最求幸福的目的。

1句意:忽然,这个发言者停下来决定做一个小组活动。

句子成分分析,句首缺少副词修饰整个句子;根据句意表示突然地。故答案填Suddenly

2句意:然后所有的气球被收集起来放进了另一个房间。

联系上文“He started giving each person one balloon.”可知,是气球,balloon,可数名词;主谓一致,所以气球用复数形式。故答案填balloons

3句意:现在,这些人被带进了那个房间,并要求在五分钟内把他们写有自己名字的气球找出来。

句子成分分析,定语从句修饰气球,从句中做主语。故答案填which

4句意:每个人都匆忙地寻找自己的名字,互相碰撞,推倒别人,一片混乱。

句子成分分析,过去进行时结构中缺少be动词;复合不定代词做主语,谓语用单数形式。故答案填was

5句意:但是没人能够在最后5分钟内找到他们自己的气球。

根据句意表示能够,can;一般过去时态,动词用过去式。故答案填could

6句意:现在,每个人都被要求随机收集一个气球,并把它给那个名字写在上面的人。

根据句意表示被要求去收集气球,要求ask;每个人和要求之间是被动关系,所以用被动语态。故答案填asked

7句意:少于4分钟内,每个人都找到了自己的气球。

根据句意表示少于,than用比较级,所以little要用比较级less。故答案填less

8句意:这发生在我们生活中。

根据句意表示发生,happenbe动词后跟动词ing形式表示现在正在发生。故答案填happening

9句意:每个人急于在周围寻找幸福,不知道它在哪。

根据句意表示不知道幸福在哪里。故答案填where

10句意:给与他们,他们的幸福,你将会获得自己的幸福。

联系上文“Our happiness lies in the happiness of other people.”我们的幸福在于别人的幸福。可知,要给别人他们的幸福。故答案填their

练习册系列答案
相关题目

【题目】From: stantheman92@funmail.org

To: alekscicek@lswcorp.ca

Subject: Hello from Edinburgh!

Dear Aleks,

This is my second month in Edinburgh — can you believe it? I love it here. I’m so happy I decided to go to university in Scotland.

Life is very different here. I share an apartment (公寓) with two other students. Each day I get up at around 7:30 am and walk to the university alone. On the way I eat breakfast in a coffee shop. At university I have classes all morning. My classmates come from all over the world — there are lots of Chinese and Nigerian people. We all have lunch together in the dining hall — usually sandwiches. In the afternoon I read books in the library. In the evening I go to the cinema or go for a walk around the town with my classmates, except on Fridays and Saturdays, when I wash the dishes at an Italian restaurant. I’m even learning some Italian!

I miss living at home, especially Mum’s cooking and your jokes. Edinburgh is very small compared with our city Toronto in Canada. And it’s cold, even in summer!

I miss you, little brother — write soon!

Yours,

Stan

1Every morning Stan eats breakfast________.

A.at homeB.in the dining hall

C.with his two classmatesD.on his way to the university

2What does Stan do in the afternoon?

A.He takes a walk.B.He takes classes.

C.He goes to the cinema.D.He goes to the library.

3How often does Stan work at an Italian restaurant?

A.Once a week.B.Twice a week.

C.Three times a week.D.Five times a week.

4Stan’s family lives in ________.

A.ItalyB.ChinaC.CanadaD.Scotland

5Stan wrote this letter to________.

A.offer help to AleksB.say thanks to Aleks

C.ask Aleks to visit EdinburghD.tell Aleks his life in Edinburgh

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网