题目内容

Do you _______soup before meals or after meals?

A. drink B. eat C. take D. make

A 【解析】句意:你饭前还是饭后喝汤?drink喝;eat吃;take拿走;make制作。此处宾语soup表示汤,故喝汤,应用drink soup,故选A。
练习册系列答案
相关题目

China is a country which has a long history. It has lots of traditional handicrafts(手工艺品). 1.It varies from animals and plants to the scenes of our everyday lives. Guangling paper-cutting is one of the country's most famous craftsmanships. Thanks to the efforts of Zhang Duotang, a descendant(后代)of its founder, paper-cutting has now developed into a industry.

The Guangling paper-cutting has been listed in the list of nationally protected intangible cultural heritage(非物质文化遗产). 2. It is regarded as a "Unique Chinese Folk Art" and was added to the list of World Intangible Cultural Heritage by UNESCO in 2009.

There are 38 procedures about making paper cuts. It's a pure handicraft that cannot be replaced by modern machines. But as more and more young people are leaving Guangling to find work, it's an art that is slowly dying. However, Zhang has decided to do something about it. 3.

In 2007, Zhang began to build the Guangling paper-cutting cultural industry park, investing(投资) over 45 million yuan into the project.

4. Besides, he set up a paper-cutting industry chain in the process.

5. He also thinks that it is a duty for him to pass on the skill. He and his team research how to make better paper-cutting from morning to night. It is their efforts that make the world know about Chinese paper-cutting. We believe that Chinese paper-cutting art will be well handed down.

A.It’s very popular with young people.

B.Zhang regards paper-cutting as his life.

C.Chinese paper-cutting is one of the oldest handicrafts(手工艺品)in China.

D.It’s famous for its bright colors, vivid(栩栩如生的) models and skillful engraving(雕刻).

E.He built China's first Guangling paper-cutting art museum and a training school.

F.He organized his family members, brothers and sisters, trying to explore new ways to revive(使复兴) this traditional skill.

1.C 2.D 3.F 4.E 5.B 【解析】本文主要介绍的是剪纸是中国一种古老的手工艺品。剪纸从动物和植物到我们日常生活的场景都有。广灵剪纸是中国最著名的手工艺之一。为了将广灵剪纸更好地流传下来,其创始人的后代将其进行了产业化发展,并取得很好的效果。 1.C 根据上句“It has lots of traditional handicrafts(手工艺...

Do you know the girl in a hat with flowers on it? Her name is Yinzi. She is a nice Japanese girl, my new friend. She is in our class, studying Chinese.

I like Yinzi. I don't know Japanese, and Yinzi doesn't know Chinese. We know some English. We are the same age. And we have the same interests(兴趣). We like to sing Chinese, Japanese and English songs. I help her to ride a bike and fly a kite. She helps me to swim and jump. We like playing football, but we can't play at school because the playground is small. Yinzi and the other girls in our class will go to the swimming pool on Monday, and I want to go with them

1.Yinzi likes _______.

A. wearing a hat with flowers on it

B. playing football

C. speaking Chinese

D. picking flowers in the garden

2.Yinzi _______.

A. is from England B. comes from China

C. is from Japan D. comes from America

3.The Japanese girl knows _______.

A. some Chinese B. some English

C. little Japanese D. A and B

4.Yinzi is good at _______.

A. swimming and jumping B. riding a bike

C. flying a kite . D. Chinese

5.Yinzi and the other girls want _______on Monday.

A. to play with yo-yos B. to swim

C. to play football D. to fly kites

1.B 2.C 3.B 4.A 5.B 【解析】试题分析:这篇短文介绍了作者和日本朋友的一些共同爱好。 1.题意:殷紫喜欢 。考查细节理解题。根据第二段的句子we have the same interests和We like playing football,可知她们都喜欢踢足球,故选B。 2.题意:殷紫来自 。考查细节理解题。根据第一段的句子She i...

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网