题目内容

【题目】阅读短文,在其后空白处写出各单词的正确形式。单词的第一个字母已经给出。

After Donald Trump became the 45th American presidenta new video of his granddaughter Arabella went p 1 once again on the InternetIn this videothe little girl w 2 a qipaoa Kind if traditional Chinese dress. She stood in front of a table to recite ancient Chinese poemsThese poems are familiar(熟悉的) to most Chinese people and they are often recited by Chinese kidsArabella made the video to r 3Chinese Monkey Yearwhich e 4on January 27th 2017

Arabella's family are i 5in Chinese cultureThey can even make Chinese dumplings and sing Chinese songsArabella began to study Chinese when she was 18 months oldNow she can speak very good ChineseE 6 in February20164-year-old Arabellarecited a Tang Dynasty poem in ChineseHer mother s 7her video online and won lot of "likes "from all over the world On Sonia Weibomany users t 8 Arabella was a wonderful and surprising girl"I'm glad

to see the little angel(天使) loves Chinese c 9"wrote a user called "orange"

"At least the video shows that Trump is s10 about education and never closes the door to foreign culture"said another user named" stAU79"

【答案】

1 popular

2 wore

3 remember

4 ended

5 interested

6 Early

7 sent

8 thought

9 culture

10 serious

【解析】

文章大意:本文讲述了美国总统特朗普的外孙女阿拉贝拉在网上的一段视频内容。视频中小女孩穿着旗袍,背诵唐诗,来庆祝中国的新年。文中还介绍了阿拉贝拉一家都很喜欢中国文化,她在十八个月大的时候就开始学习汉语。

1句意:他的外孙女阿拉贝拉的一段视频在网上再次走红。根据下文won lot of "likes "from all over the world. 可知阿拉贝拉的这段视频在网上走红,结合首字母提示,可知应填“受欢迎的”popular,故答案填popular。

2句意:在这个视频中,小女孩穿着旗袍。根据后面的a qipao,结合首字母提示,可知此处表达的是“穿着旗袍”,表示穿戴的状态用wear,文章时态用一般过去时,故答案填wore。

3句意:阿拉贝拉制作这个视频是为了纪念中国的猴年。根据Arabella made the video to r _3_ Chinese Monkey Year,可知句意为“阿拉贝拉制作这个视频是为了纪念中国的猴年”,“纪念”remember,这里是动词不定式形式,所以用动词原形,故答案填remember。

4句意:猴年于2017127日结束。根据常识可知猴年于2017127日结束,“结束”end,这里应用一般过去时,故答案填ended。

5句意:阿拉贝拉一家对中国文化很感兴趣。根据下文.They can even make Chinese dumplings and sing Chinese songs. 可知是阿拉贝拉一家对中国文化很感兴趣be interested in感兴趣,故答案填interested。

6句意:20162月初,4岁的阿拉贝拉用中文朗诵了一首唐诗。根据E __6__in February, 2016, 4-year-old Arabella, recited a Tang Dynasty poem in Chinese.可知句意为“20162月初,4岁的阿拉贝拉用中文朗诵了一首唐诗”,“2月初”early in February,故答案填early。

7句意:她的妈妈把视频发到了网上。根据后面的won lot of "likes "from all over the world.可知是她的妈妈把视频发到了网上,“发送”send,这里应用其过去式sent,故答案填sent。

8句意:许多用户认为阿拉贝拉是一个令人惊喜的女孩。根据many users t __8__Arabella was a wonderful and surprising girl.可知句意为“许多用户认为阿拉贝拉是一个令人惊喜的女孩”,“想、认为”think,这里应用其过去式thought,故答案填thought。

9句意:我很高兴看到小天使爱中国文化。根据前面的I'm glad to see the little angel(天使) loves Chinese,结合首字母提示,可知此处表达的是中国文化,culture名词“文化”,故答案填culture。

10句意:至少视频显示出特朗普对教育是认真的。根据后面的never closes the door to foreign culture,结合At least the video shows that Trump is s__10__ about education.可知句意为“至少视频显示出特朗普对教育是认真的”,“认真的、严肃的” serious,形容词,在这里作表语,故答案填serious。

本题为短文填空,首先要快速浏览全文,理解短文的大致意思,再精读短文注意所填的词在句中的词性、时态等等。然后根据句意、上下文联系、语境及所给出的首字母选择合适的词语。如,第2小题,根据后面的a qipao,结合首字母提示,可知此处表达的是“穿着旗袍”,所以用动词wear,文章时态用一般过去时,故答案填wore。5小题,根据下文.They can even make Chinese dumplings and sing Chinese songs. 可知是阿拉贝拉一家对中国文化很感兴趣,be interested in感兴趣,故答案填interested。

练习册系列答案
相关题目

【题目】七、任务型阅读

Good morning, boys and girls. Today I’ll give you a talk about going online.

We know that there are too many net bars(网吧)around us. The Internet makes our lives interesting and enjoyable. Many of us like going online very much because we can learn how to use the computer. We can learn English and read some newspapers and magazines to know more information around us. It can make us clever in playing computer games. Also when we send e-mails to our friends, they can get them right away. It can help us keep in touch with people from all over the world.

But some students spend too much time in playing computer games and some stay in the net bars all day and all night. It takes them too much time to chat online, so they don’t do better in their lessons and they don’t study well any more. I think we mustn’t get online when it is time for us to study. We can do it in summer or winter holidays. I think we should get online with our teachers or parents.

At the same time, if we have lots of free time, we can do some activities after school. We usually have activities from 4:50 to 5:50 in the afternoon. We can play basketball or football. We also have some interest groups in school, such as drawing, singing and dancing. We can go to the English corner on Monday afternoon. I hope we can spend more time on our subjects or on such activities that we can learn a lot from and less time on the Internet.

That’s all! Thank you.

阅读以上信息,用恰当的单词完成下面的表格,每空一词。

Title (标题):A 1 About Going Online

Advantages

Make our lives interesting and make us2our lives.

Learn how to use the computer and can get more 3.

4 e-mails to our friends anytime and they can get them right away.

Help us keep in 5with people from all over the world.

Disadvantages

It 6too much time to play computer games.

Some students spend too much time 7online, so they do 8in their lessons.

9

Do it in summer or winter holidays; do some 10 activities and have some interest groups in school.

【题目】Pollution

Hundreds of years ago,life was much harder than it is today.People didn't have modern machines.There was no modern medicine,either.

Life today has brought new problems.One of the biggest is pollution.Water pollution has made our rivers and lakes dirty.It kills our fish and pollutes our drinking water.Noise pollution makes us talk louder and become angry more easily.Air pollution is the most serious kind of pollution.It's bad to all living things in the world.

Cars,planes and factories all pollute our air every day.Sometimes the polluted air is so thick that it is like a quilt over a city.This kind of quilt is called haze (雾霾).

Many countries are making rules to fight against pollution.Factories must now clean their water before it is thrown away,and they mustn't blow dirty smoke into the air.

We need to do many other things.We can put waste things in the dustbin and not throw it on the ground.We can go to work by bus or with our friends in the same car.If there are fewer people driving,there will be less pollution.

Rules are not enough.Every person must help to fight against pollution.

1Hundreds of years ago,life was much harder than it is today because________.

A. there were not any modern machines

B. there was no modern medicine

C. both A and B

D. there were not many people

2What is the biggest problem in today's life?

A. Water pollution. B. Air pollution.

C. Noise. D. Pollution.

3The most serious kind of pollution is________.

A. noise pollution, B. air pollution

C. water pollution, D. A,B and C

4Factories must clean their water________.

A. before they are thrown away

B. when they are thrown away

C. after it is thrown away

D. before it is thrown away

5From the passage we know that________.

A. a few years ago,there was no haze at all

B. today people don't have to talk to each other in a loud voice

C. we can drink water from the polluted rivers and lakes

D. people are making rules in order to fight against pollution

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网