题目内容

【题目】

Driver Wanted

1. Clean driving licence

2. Good looks

3. Age over 25

Apply(申请) to: Capes Taxi, Shenzhen

Tel: 0775-6561382

Air Hostess(空姐) Wanted

1. Age between 20 and 33

2. Height from 1.60 m to 1.75 m

3. Two foreign languages

4. College graduate

Apply to: China Airlines, Beijing

Tel: 010-88488970

Teacher Needed

For private language school

Teaching experience necessary

Apply to: Instant Languages Ltd, Dalian

Tel: 0411-4313861

Choose the best answer according to the passage.

1If you want to work in the south(南方), you can apply for a job as __________.

A.a driverB.an air hostessC.a teacherD.a doctor

2You may call __________ when you wish to be a teacher.

A.0775-6561382B.0411-4313861C.010-88488970D.A or B

3Mary, aged 26, knows English and Japanese. Which job can she apply for?

A.Driving for Capes Taxi.B.Working for China Airlines.

C.Teaching at Instant Languages Ltd.D.None of the above.

【答案】

1A

2B

3B

【解析】

本文是一篇应用文,列出了三个招聘信息及其要求。

1题意:如果你想在南方工作,你可以申请一份__________的工作。

细节理解题。根据原文“Driver Wanted … Apply(申请) to: Capes Taxi, Shenzhen”可知,如果想在南方工作的话,可以找司机的工作。A选项a driver“司机”符合题意,故选A

2题意:如果你想成为一名教师,你可以拨打__________

细节理解题。根据原文“Teacher Needed … Tel: 0411-4313861”可知,如果有志向成为一名教师,可以拨打电话0411-4313861B选项0411-4313861符合题意,故选B

3题意:玛丽,今年26岁,懂英语和日语。她可以申请哪一份工作?

推理判断题。其第一个条件是年龄,根据原文“Air Hostess(空姐) Wanted … Age between 20 and 33”可知,其符合空姐招聘要求,且第二个条件,会双语,根据原文“Air Hostess(空姐) Wanted … Two foreign languages”可知,她也满足这一条件,故其适合申请中华航空公司的空姐职位。B选项Working for China Airlines“为中华航空公司工作”符合题意,故选B

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读B篇短文,从各题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。B
All over the world in the twenty-first century, people can get new energy in many ways.
Energy from the wind. People use the power of the wind.It is a clean source(来源) of energy, and there is lots of it. However, if the wind does not blow, there is no wind energy.
Energy from the water. When water moves from a high place to a lower place, it has the power to make electricity. Waterpower produces enough energy for 40, 000 people in a town. Waterpower gives energy without pollution. However, people have to build dams(大坝) to use this energy, and building dams is very expensive.
Energy from the earth. There is heat in the rocks under the earth. Scientists use the heat to make geothermal(地热的) energy. San Francisco gets half of the energy from geothermal power. This kind of energy is cheap, but it is only possible in a few places in the world.
Energy from the sun. Solar panels(太阳能电池板) on the roofs of houses and buildings can turn energy from the sun into electricity. These panels can create enough energy to heat the whole house during winter. Solar power is clean and plentiful(丰富的), but when the weather is bad, it can't produce power.
(1)The second paragraph tells us that ________.
A.energy can come from the wind
B.people need wind
C.if there is no wind, there is still much energy
D.there is much wind all over the world
(2)Which is TRUE about waterpower?
A.Building dams is not very expensive.
B.Four thousand people use waterpower in a town.
C.When water moves from a place low to a higher place, it has the power to make electricity.
D.Waterpower has no pollution.
(3)________ can make geothermal energy.
A.Many countries
B.Many places except San Francisco
C.Only a few places in the world
D.Every country and everywhere
(4)Solar panels ________.
A.can work well in any weather
B.can also be used in winter
C.must be placed(放置) in the house
D.can turn energy from the gas into electricity
(5)The best title of this passage is ________.
A.Energy from the Wind
B.Energy from the Water
C.Energy from the Earth and the Sun
D.New Energy in the Twenty-first Century

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网