题目内容

【题目】In London,there has always been a main problem.In order to solve this problem。The government has decided to have a bike revolution(革命).It has decided to provide 6,000 bikes for the people to rent.The government encourages local people to ride bikes in order to solve the traffic problem.

More than l2,000 people have agreed to the idea.Some of them ask for more than one key.Although there are not enough bikes,an official(官员)from the government said that they would find some ways to deal with such a shortage

Local people can get these bikes at special docking stations(停靠站).There are about 315 docking stations across the city.About l2,450 keys have already been handed out to the local people,but only 6,000 keys can be used now.

Let’s see the cost you need to pay.One key costs£3,and the cost of using the bike is£1 for an hour.The cost per hour increases as the hours increase,so it will cost£50 if you rent the bike for 24 hours.

The official from the government said they also needed to face a lot of problems,for example,some bikes may be lost.But they said they would try their best to solve all the problems to make sure the success of the program.

【1】In London。the government has decided to provide bikes for local people to rent in order to solve _________.

A.the traffic problem B.the population problem

C.the family problem D.the health problem

2About ______ keys have already been handed out to the local people.

A.315 B.6.000

C.12.000 D.12.450

3In the passage, the underlined word “shortage” means “______” in Chinese.

A.挑战 B.缺点 C.短缺 D.困难

4Which of the following is TRUE according to the passage?

A.The government provides a bike for each family.

B.Local people can get these bikes at special docking stations.

C.If you want a key,you need to pay£5.

D.Few people have agreed to the idea.

5What’s the best title for the passage?

A.The people in London.

B.The transportation in London.

C.The traffic problem in London.

D.The bike revolution in London.

【答案】

【1】A

【2】D

【3】C

【4】B

【5】D

【解析】

试题分析:这篇短文主要讲述了伦敦为解决交通问题,推行了租用单车的改革方法,鼓励当地人骑单车。以及这项改革措施所存在的问题,例如单车数量不足,钥匙的丢失和单车的丢失等。政府也正在想办法来解决这些问题。

【1】A细节理解题。根据文中第一段内容The government encourages local people to ride bikes in order to solve the traffic problem.为了解决交通问题,政府鼓励当地的人骑单车。故选A,交通问题。

【2】D细节理解题。根据文中第三段内容About 12,450 keys have already been handed out to the local people,大约12450把钥匙发放到当地人手中。故选D。

【3】C词意猜测题。由前文得知,单车的数量不足,此句为an official(官员) from the government said that they would find some ways to deal with such a shortage.一名政府官员说他们将会寻找办法来解决这个短缺。Shortage短缺,故选C。

【4】B判断推理题题。根据文中第三段内容Local people can get these bikes at special docking stations(停靠站)当地人可以在特殊的停车站取单车,故判断B选项正确。

【5】D标题归纳题。这篇短文主要讲述了伦敦为解决交通问题,推行了租用单车的改革方法,鼓励当地人骑单车。所以此题选D,伦敦的单车改革。

练习册系列答案
相关题目

【题目】When I was 16 years old, I made my first visit to the United States. It wasn’t the first time I had been abroad. Like most English children, I learnt French at school and I had often been to France, so I was used to speaking a foreign language to people who didn’t understand English. But when I went to America I was really looking forward to having a nice easy holiday without any language problems.

How wrong I was! The misunderstanding began at the airport. I was looking for a public telephone to give my American friend Danny a ring and tell her that I had arrived. A friendly old man saw me looking like being lost and asked if he could help me.

“Yes,”I said.“I want to give my friend a ring.”

“Well, that’s nice,”he exclaimed (惊呼).“Are you getting married? But aren’t you a bit young?”

“Who is talking about marriage?” I replied. “I just want to give my friend a ring to tell her I’ve arrived. Can you tell me where there’s a phone box?”

“Oh!”he said.“There’s a phone downstairs.”

When at last we did meet up, Danny explained the misunderstanding to me.“Don’t worry,” she said to me.“I had many difficulties at first. There are lots of words which the Americans use differently in meaning from us British. You’ll soon get used to all the funny things they say. But most of the time British and American people can understand each other!”

根据短文内容,选择正确答案。

1Which sentence is TRUE according to the passage?

A. This was the first time for the writer to go abroad.

B. The writer could speak French and English.

C. He thought he would have some difficulties in understanding the Americans.

D. The writer had been to the U.S.A. many times.

2When the writer arrived at the airport, he wanted to _____.

A. buy a ring for his friend

B. ask the way to his friend’s

C. telephone his friend

D. call a taxi

3The old man thought _____.

A. the writer wanted to find a phone box

B. the writer was old enough to get married

C. the writer didn’t know the way

D. the writer wanted to find his girlfriend

4At last, the old man _____.

A. understood what the writer wanted to do

B. couldn’t understand the writer

C. bought a ring for the writer

D. took the writer to the phone box by himself

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网