题目内容
We are all busy talking about and using the Internet, but how many of us know the history of the Internet ?
Many people are surprised when they find that the
Internet was set up in th
e
1960s. At that time, computers were large and expensive. Computer networks(网络)didn’t work well . If one computer in the network
broke down, then the whole network stopped. So a new network system had to be
set up. It should be good enough to be used by many different computers. If
part of the network was not working, information could be sent through another
part. In this way computer network system would keep on working all the time.
At first the Internet was only used by the government, but in 1970s, universities, hospitals and banks were allowed to use it, too. However, computers were still very expensive and the Internet was difficult to use. By the start of the 1990s, computers became cheaper and easier to use. Scientists had also developed software that made “ surfing ”(浏览)the Internet more convenient.
Today it is easy to get on-line and it is said that millions of people use the Internet every day. Sending e-mail is more and more popular among students.
The Internet has now become
one
of the most important parts of peoples’ life.
1. The Internet has a history of more than ______ years.
A. sixty B. ten C. fourty D. fifty
2. A new network system w
as
set up to________ .
A. make computers cheap
B. make itself keep on working all the time
C. break down the whole network
D. make computers large and expensive
3. At first the Internet was only used by _________.
A. the government B. universities C. hospitals and banks D. schools
4.________ made “surfing” the Internet more convenient .
A. Computers B. Scientists C. Software D. Information
5.Which of the following is true ?
A. In the 1960s , computer networks worked well .
B. In the early 1970s , the Internet was easy to use .
C. Today it’s still not easy to get on-line .
D. Sending e-mail is now more popular among students than before .
1.D
2.B
3.A
4.B
5.D
【解析】
试题分析:本文主要讲述了因特网的发展史,从因特网的建立到如今因特网成为人们生活的一部分。
1.细节理解题。根据they find that the
Internet was set up in th
e
1960s(他们发现因特网建立于20世纪60年代)可知,本题选D。
2.细节理解题。根据In this way computer network system would keep on working all the time(在这种方式下计算机网络系统能一直保持工作)可知,本题选B。
3.细节理解题。根据At first the Internet was only used by the government(起初因特网只被政府使用)可知,本题选A。
4.细节理解题。根据Scientists had also developed software that made “ surfing ”the Internet more convenient(科学家也开发了在网上冲浪更方便的软件)可知,本题选B。
5.细节理解题。根据Sending e-mail is more and more popular among students(发送电子邮件在学生中间变的越来越流行)可知,本题选D。
考点:科普环保类短文阅读
We are all busy taking about and using the Internet. But how many of us know the history of the Internet?
Many people are surprised when they find that the Internet was set up in the 1960s. At that time, computers were large and expensive. Computer networks didn’t work well. If one computer in the network broke down, then the whole network stopped. So a new network system had to be set up. It should be good enough to be used by many different computers. If part of the network was not working, information could be sent through another part. In this way, computer network system would keep on working all the time.
At first the Internet was only used by the government (政府). But in the early 1970s, universities, hospitals and banks were allowed to use it, too. However, computers were still very expensive and the Internet was difficult to use. By the start of the 1990s, computers became cheaper and easier to use. Scientists had also developed software that made “surfing” the Internet more convenient.
Today it is easy to get on-line and it is said millions of people use the Internet every day. Sending e-mails is more and more popular among students.
The Internet has now become one of the most important parts of people’s life.
1.The Internet has a history of more than _________ years.
|
A.fifty |
B.ten |
C.forty |
D.twenty |
2.A new network system was set up to_______.
|
A.make computers cheaper |
|
B.make itself keep on working all the time |
|
C.break down the whole networks |
|
D.make computers large and expensive |
3. At first the Internet was only used by __________.
|
A.the government |
B.universities |
C.hospital and banks |
D.schools |
4. ________ made “surfing” the Internet more convenient.
|
A.Computers |
B.Scientists |
C.Software |
D.Information |
5. Which of the following sentences is true?
|
A.In the 1960s, computer networks worked well |
|
B.In the early 1970s, the Internet was easy to use. |
|
C.Sending e-mails is more popular among students than before. |
|
D.Today it is still not easy to get on-line. |
The soft music sounds ____. We are all listening ____.
|
A.beautiful; carefully |
B.beautifully; carefully |
|
C.moving; careful |
D.happily; careful |
The soft music sounds ________. We are all listening _________.
|
A.beautiful; carefully |
B.beautifully; carefully |
|
C.moving; careful |
D.happily; careful |