题目内容

【题目】Can you touch your belly button(肚脐) by reaching behind your back and around your waist(腰)?

Popular among many young Chinese female users on Weibo, the topic --- which translates as “reaching your belly button from behind to show your good figure” ----was mentioned more than 130 million times among Weibo readers.

It not only led to over 104,000 active discussions, but also brought about the care about what means a healthy body image.

“Look! Success. More than four hours but I’ve finally reached my belly button,” said Weibo user GayleRabbit.

Another user Lucy said, “Why does my belly button suddenly look and feel completely new?”,

While the trend was popular with many female users on Weibo, a photo uploaded by a male blogger caught people’s eyes. “Is this pose really that difficult? I don't think so,” said Weibo user Sough Sa. His photo showing he was trying to touch his belly button drew 2,634 likes and was shared more than 8,452 times.

“I always support failures. Now I don't feel so bad about not being able to touch my belly button.” said another user Jacket. “Do we need to have flexible(柔韧的) arms or a skinny waist to achieve it?” asked Weibo user Chantilly623.

But some experts argued that China’s new belly button trend was actually distoring(歪曲) society's standards of beauty.

“These poses and pictures can be fun but sometimes they also become an expression of competitiveness,” said Jolene Tan, Programmes and Communications Senior Manager at Aware, a non-governmental organization in Singapore championing women's rights.

However, experienced body trainers say the new trend is about flexibility of the arm and the size of the waist, rather than a good figure. A skinny person with fewer muscles(肌肉) has a better chance of achieving the pose.

【1】Between which two paragraphs can the following sentence be put in ?------“A new social trend(趋势) has started in China, with thousands of netizens facing the challenge and uploading photographs of themselves to show off their bodies”

A. Para1 and Para2 B. Para3and Para4

C. Para7 and Para8 D. Para9 and Para10

【2】 What can we learn from the passage?
A. Boys are not interested in this trend.
B. GayleRabbit reached her belly button on her first try.
C. Sough Sa’s photo of reaching his belly button was popular online.
D. Jacket felt sorry for not being able to touch his belly button.

【3】What is experienced body trainers’ opinion of the new trend meaning a good figure?
A. Supportive. B. Disbelieving.C. Doubtful. D. Worried.

【答案】

【1】A

【2】C

【3】D

【解析】

试题分析:本文介绍了生活中一种现象,实现从背后触摸到自己的肚脐眼的这一个现象,以及健康运动家认为这个并不能证明体型瘦以及完美。

【1】A推理判断题。根据后文led to意为“导致,引起”,以及这里的短语not only…but also,前后的意思相同,可知前文的划线单词和这个是同一个意思的,故选A。

【2】C细节理解题。根据文章的第二段可知,这张通过实现从背后往前触摸到自己的肚脐眼来证实瘦的这个话题在网上红了起来,故选C。

【3】D 根据最后一段的However, experienced body trainers say the new trend is about flexibility of the arm and the size of the waist, rather than a good figure,可知他们是担心这个可以证明体型瘦这个说法的,故选A。

练习册系列答案
相关题目

【题目】

What is the best-selling book in the world? Is it the Harry Potter series or Secret Garden? According to the Guinness World Records, the Xinhua Dictionary, published by the Commercial Press in China, is the world’s most popular dictionary and the best-selling book.

In 1950, Chinese language experts(专家) and scholars, Wei Jiangong and Ye Shengtao, started to edit(编辑) the Xinhua Dictionary. There was a lot of discussion, research and paper work. Some hand scripts (稿件) were checked again and again like compositions, People’s Daily reported. Many people’s hard work and interesting stories went into making the dictionary.

In 1953, the first Xinhua Dictionary was published. Today, 567 million copies of the dictionary have been sold worldwide.

However, revisions (修订) to the dictionary continue to be made. According to Yu Guilin from Commercial Press, editors(编辑) usually summarize (总结) the meaning of words again while revising. If the example sentences are out of date, editors need to have experiences and make new examples. “To give a correct explanation of the word ‘焗油 (deep condition)’ , one editor went to a barber shop (理发店) to experience it for himself,” Yu told the Beijing Times. So far, the Xinhua Dictionary has been revised 11 times.

To keep up with the times, some popular and widely used internet words are also added to the dictionary. For example, in the 11th edition, the phrases “晒工资 (show off salary)” and “晒照片 (show off pictures)” were included.

All these efforts create the “National Dictionary” of China. The Xinhua Dictionary is not only a useful tool for generations of Chinese people. It also helps foreigners who are learning the Chinese language and culture.

1According to Guinness World Records, the best-selling book is _____.

A. the Xinhua Dictionary

B. the Harry Potter series

C. Secret Garden

D. Guinness Book of World Records

2What’s the meaning of the underlined word scholars in the second paragraph?

A. 校长 B. 学长 C. 学者D. 学生

3Which of the following is NOT true about the first Xinhua Dictionary?

A. Wei Jiangong and Ye Shengtao edited it.

B. The editors had a lot of discussions, did research and paper work.

C. The editors checked the hand scripts again and again.

D. The first Xinhua Dictionary was published in 1950.

4While revising the dictionary, the editors _____.

A. just need to read and correct the printing mistakes

B. make new examples for the words

C. have to go to a barber shop to experience deep conditioning

D. have to change all the examples of the words

5According to the article, the Xinhua Dictionary _____.

A. has to include internet words

B. is little help for foreign learners

C. is better than any other dictionary

D. tries to keep up with the times

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网