题目内容

【题目】根据短文理解,完成下列表格内容填空。 Teenagers growing pains
Today, our students are facing many different problems and they want to ask some experts for help. Nancy says she feel stressed these days because of too much homework. She hasn't enough time to sleep for a long time and often falls asleep during the classes. John says he doesn't like to study because of the bad effect of computer games. Cindy says she gets fat because she likes to eat junk food and hardly ever takes exercise. Frank has the worst problem. He always fights with others as he doesn't know how to get on well with others and few of his classmates would like to talk with him.

Names

Problems

causes

Nancy

Feels stressed.

Too much homework
Hasn't enough time to

John

Doesn't like to study

The bad effect of

Cindy

Gets fat

Likes to eat and takes exercise.

Frank

Fights with others.

Doesn't know how to with others.

【答案】sleep;computer games;junk food;hardly ever;get on well
【解析】现在学生们在生活中面临着各种各样的问题,他们需要专家的帮助。这篇短文中给我们列举了Nancy, John, Cindy和Frank四名同学的问题。

①根据短文中关于Nancy情况的介绍中Nancy says she feel stressed these days because of too much homework. She hasn't enough time to sleep for a long time and often falls asleep during the classes可知,她压力很大,没有足够的睡眠。由此可知这里填sleep。

②根据短文中John says he doesn't like to study because of the bad effect of computer games可知,由于电脑游戏不好的影响,John不喜欢学习。由此可知这里填computer games。

③根据短文中Cindy says she gets fat because she likes to eat junk food and hardly ever takes exercise.可知,Cindy喜欢吃垃圾食品,由此可知这里填junk food,垃圾食品。

④根据短文中Cindy says she gets fat because she likes to eat junk food and hardly ever takes exercise.可知,Cindy喜欢吃垃圾食品,而且几乎不运动。由此可知这里填hardly ever几乎不。

⑤根据短文中He always fights with others as he doesn't know how to get on well with others可知,Frank的问题是他总是和别人打架,他不知道如何跟其他同学相处。由此可知这里填get on well,与某人相处,是固定短语。

练习册系列答案
相关题目

【题目】根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。 Would you like to explore (开发) the oceans?Do you want to find more life than we imagine there?For Jacques Cousteau, the answer was "yes". His career was a life-long dream, and he is probably the most famous ocean scientist in recent times.
Cousteau was born in France in 1910. Even as a child, he loved water. Cousteau was bright, but he got bored with school and began to cause trouble. . There, Cousteau finally felt challenged. He studied hard and did well in all his courses. In 1933, he served as a general officer in the French Navy. . He worked on a breathing machine to stay under water longer. It was finished in 1943.
In 1948, Cousteau became a captain, and he had new duties. Even so, he continued to explore the oceans. Two years later, he became the president of the French Oceanographic Campaigns. He also bought a ship to help with his dives. . To do that, he produced many films and published(出版)a number of books. His films include "The Silent World (1956)", "World without Sun(1966)". One of his books is "The Living Sea (1963)".
. Its work was to further oceanic research and to encourage people to help protect the oceans and the life within them.
Cousteau won many honors for his work, including the Medal of Freedom and membership in the French Academy in 1989.
A. Cousteau was interested in fishing
B. In 1974, he founded the Cousteau Society
C. But he needed a way to get money for his trips
D. His parents sent him to a strict boarding school
E. He also began to explore the life under the water

【题目】根据下列短文内容,选择正确答案。 Li Lei just graduated from college, he was going for a job interview in Shaoyang. He arrived at the bus station quite early for bus. The bus for Shaoyang would not leave until five to twelve. He saw a lot of people waiting in the station. Some were standing in line; Others were walking around. There was a group of schoolgirls. The teacher was trying to keep them in line. Li Lei looked around but there was no place for him to sit.
He walked into the station Coffee. He looked up at that clock there. It was only twenty to twelve. He found a seat and sat down before a large mirror(镜子) on the wall. Just then, Han Meimei, one of Li Lei's friends came in and sat with Li Lei. "What time is your bus?" asked Han Meimei. "There's plenty of time yet." Answered Li Lei. "Well, I'll get you more tea then" said Han Meimei.
They talked while drinking, Then Li Lei looked at the clock again. "Oh! it's going backward!" he cried. "A few minutes ago, it was twenty to twelve and now it's half past eleven". "You're looking at the clock in the Mirror" Said Han Meimei. Li Lei was so sad, the next bus was not to leave for another hour, since then Li Lei has never liked mirrors.
(1)Li Lei went into the station Coffee because ____________.
A.Han Meimei asked him to have a cup of tea together
B.he didn't like to stay with the schoolgirls
C.It was quite early and he couldn't find a seat in the station
(2)What time was it in fact when Li Lei looked at the clock in the mirror?
A.Half past eleven.
B.Half past twelve.
C.Half past one.
(3)From the story we know that when will look at a clock in a mirror, we will find ________.
A.it's going backward
B.the time is right
C.it's going faster
(4)Which of the following is true?
A.Li Lei arrived in Shaoyang on time that day.
B.Li Lei looked at the clock in the mirror only once.
C.After that Li Lei didn't like clocks any longer.
(5)Which of the following is the best title of the story?
A.The Mirror of the Station
B.Being later for a bus
C.The Clock in the Mirror

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网