题目内容

【题目】

Elephants are the largest terrestrial(陆地的) animals. For a long time,they are very helpful. They carry big trees,take people from place to place,and are even used in wars.

Some people think it's not easy to hurt an elephant because its skin is thick and hard. In fact,that's wrong. Sometimes,a needle() can also be very dangerous for the elephant.

People say elephants are afraid of mice. This is wrong,too. In fact,elephants have very poor eyesight,so they usually cannot see a mouse even if one comes very close to them. If a person has a good memory,people will say that he has an elephant memory. However,up to now,no study shows that elephants have a better memory than any other animal.

People also believe that when it is time for elephants to die,they will hide themselves in a so-called “elephant graveyard”.Often,hunters try to find such places to get ivories(象牙),but few people really find places like that. In fact,when elephants are old or get sick,they will stay in deep and secret caves until they get better or die.

1Elephants can help people a lot EXCEPT______.

A. to carry heavy trees

B. to help people build houses

C. to carry people to different places

D. to help people fight in the war

2Why do some people think it isn't easy to hurt an elephant?

A. Because the elephant is too big.

B. Because people can't get close to it.

C. Because the elephant can kill people.

D. Because its skin is thick and hard.

3What is the possible meaning of the underlined word “graveyard”?

A. A place for hiding dead bodies.

B. A place for animals to play in.

C. A place with yards and flowers.

D. A place where elephants are safe.

4What can we learn from the passage?

A. Elephants are afraid of mice.

B. Elephants have very poor memory.

C. Elephants cannot see very clearly.

D. Elephants never go to caves.

5What is the main idea of this article?

A. Elephants are man's best friends.

B. Different countries have different elephants.

C. Elephants are the world's biggest terrestrial animals.

D. Some of our ideas about elephants are not right.

【答案】

1B

2D

3A

4C

5D

【解析】大象是陆地上最大的动物,它可以帮助人们做很多事情。但是有很多关于大象的观点其实都是错误的,这篇短文给我们介绍了这些错误的观点和真实的情况是什么样的。

1细节理解题。根据短文第一段中For a long time, they are very helpful. They carry big trees, take people from place to place, and are even used in wars.可知,大象是非常有帮助的,它可以搬运大的树木、带人们从一个地方到另一个地方、甚至在战争中使用。因此A、CD三个选项都提到了,没有提到帮助人们修建房子。

2细节理解题。根据短文第二段中Some people think it's not easy to hurt an elephant because its skin is thick and hard可知,一些人认为伤害大象是不容易的,因为它的皮很厚、很硬。由此可知应选D。

3词义猜测题。根据划线单词所在的句子People also believe that when it is time for elephants to die,they will hide themselves in a so-called “elephant graveyard可知,当大象要死去的时候,他们会把他们自己藏在所谓的“大象的坟墓”里。因此graveyard是死去的大象所在的地方,因此应选A。

4推理判断题。根据短文中In fact,elephants have very poor eyesight,so they usually cannot see a mouse even if one comes very close to them.可知,大象的视力是很差的,故C是正确的。

5主旨大意题。这篇短文中给我们介绍了陆地上最大的动物—大象,我们有很多关于大象的说法都是错误的,如Some people think it's not easy to hurt an elephant because its skin is thick and hard. In fact,that's wrong.、People say elephants are afraid of mice. This is wrong,too、However,up to now,no study shows that elephants have a better memory than any other animal、In fact,when elephants are old or get sick,they will stay in deep and secret caves until they get better or die等等。因此D选项符合文意。

练习册系列答案
相关题目

【题目】

Did you see the movie Kung Fu Panda 3?Do you like the panda in the movie?We can see pandas in many zoos all over the world,but they are all from China. Now let me tell you something about the cute pandas.

At birth,a baby panda is as small as a mouse. And it can't see anything. But an adult panda weighs about 100 kilos and it can eat 10 kilos of food a day. Pandas don't live very long. The babies often die from __A__.Adult__pandas__spend__more__than__twelve__hours__a__day__eating__bamboo.Many years ago,there were a lot more bamboo forests and pandas in China than there are now. But then 人类开始砍伐森林,and there was __B__ bamboo for the pandas. Scientists say there are now fewer than 2,000 pandas living in the __C_ forests. Another 200 or so live in zoos or research centers in China and other countries.

Pandas,as well as many other endangered animals are __D_ to us. Luckily,more and more people have realized the importance of these wild animals. They do everything they can _E__ these animals. The government is also planting more trees so there will be more forests for wild animals to live in. We hope that in the future there will be a lot more pandas than now.

根据短文内容,完成下列各题。

1从方框中选词并用其适当形式填空。把答案填到A-E处。

protect,little,importance,ill,remain

2把①句翻译成汉语。

________________________________________________________________________

3把②句翻译成英语。

________________________________________________________________________

回答下列问题。

4How many pandas are there in the world now?

________________________________________________________________________

5What is the government doing to protect wild animals?

________________________________________________________________________

【题目】阅读表达 阅读下面的短文,然后根据短文内容回答问题。

France is well known for its fine art, tasty food and romantic scenery(风景). About 75 million visitors come here every year.

France is the largest country in Western Europe. It has a population of over 66 million. The country is home to many famous places of interest, like the River Seine as well as the Eiffel Tower.

Many visitors also come for the country’s art. Sculptor(雕刻家)Auguste Rodin and painter Claude Monet once created their great works here. If you visit France today, it is not a surprise to meet street artists in the city or come across a singer in the subway.

No visit to Paris is complete without a trip to Louvre, one of the largest and most famous museums in the world. Inside, there are 35,000 works of art, such as the painting Mona Lisa by Da Vinci and the statue(雕塑)David by Michelangelo. It would take nine months to enjoy all the pieces.

Besides, French food is world famous. Bread is very important in France. The best known French bread is called a baguette(法棍面包). They are long, delicious and taste salty. Snails (蜗牛)are also a must-have here. French people eat 40,000 tons of snails every year!

But France is not always good. Paris, the city of light, may also show its dark side to visitors. Chinese visitors feel sorry about the crowded subway in Paris.

1】How many visitors come to France every year?

2】Is it common to meet street artists in the city?

3】Who created the famous painting Mona Lisa?

4】Besides bread, what food is also a must-have for French people?

5】Why do Chinese visitors feel sorry about the subway in Paris?

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网