题目内容

【题目】One day,I took my two kids to the local playground. As soon as we got there,my daughter ran to the swing(秋千) and asked for 1 push. When I was helping my daughter,I noticed another girl 2(try) to make her own swing go high by3(her).Her old grandmother was sitting on the chair nearby and smiled at me.

I gave my daughter one big push and then walked towards the little girl. I asked 4 she wanted me to give her a push. She smiled and said “Yes”.For the next two hours,I pushed the swings,and played with my two children and the little girl. When we went home,I was very tired. But my heart was flying much 5(high) than the swings.

One day two years later,after a 6(day) work,I was a little tired. But I needed to pick up my kids before going home. While I was waiting outside the school gate,a little girl came over and smiled sweetly at me. She gave me a big hug(拥抱)before 7(catch) her school bus. As I watched her running away,I didn't feel tired anymore.

In life,the love we give others will find its way back 8 us. It may travel from heart to heart or it may blossom(开花)in the heart which it was planted in. The love we share,the 9(kind) we give,and the happiness we create will always come back to us with a 10(please) surprise.

【答案】

1a

2trying

3herself

4if

5higher

6day's

7catching

8to

9kindness

10pleasant

【解析】

文章大意:这篇短文主要介绍了作者曾经帮助一个小女孩推秋千,而两年后的一天当作者在他疲惫地等候接孩子时,那个曾经的小女孩给了他一个大大的拥抱和甜甜的微笑。作者通过此事想告诉我们,我们分享的爱,我们给予的温情、以及我们创造的快乐,总会有一天会回归到我们身上来庇佑祝福我们。

1句意:当我们到达那里的时候,我的女儿跑去荡秋千并要求推一下。根据my daughter ran to the swing(秋千) and asked for__1__ push.,结合后文的语境,可知是在玩秋千,所以此处应是推秋千,asked for a push要求推一下,故答案填a。

2句意:我注意到另一个女孩正试图让自己的秋千荡得高一些。根据题干I noticed another girl __2__(try) to make her own swing go high,可知此句中已有谓语动词noticed,所以此处应填非谓语动词;由语境“我注意到另一个女孩正试图让自己的秋千荡得高一些可知这里应用动词的ing形式,故答案填trying。

3句意:我注意到另一个女孩正试图让自己的秋千荡得高一些。根据下文,她的奶奶坐在椅子上,可知是小女孩自己在玩;by oneself独自地、单独,是固定搭配,所以此处应填反身代词,her的反身代词是herself;故答案填herself。

4句意:我问她是否需要我推她一下。结合后面的句子she wanted me to give her a push.可知此处是if引导的宾语从句,意思是“我走向小女孩,问她是否需要我推她一下”故答案填if。

5句意:但我的心飞得比秋千还要高。根据句中的than,可知此处要用比较级形式,结合句意是说飞的更高,故用high的比较级higher,故答案填higher。

6句意:两年后的一天,一天的工作之后我有点累。根据题干One day two years laterafter a__6__(day) workI was a little tired. 推知句意是:一天的工作之后,a后加单数day,后面有名词work,所以这里用所有格day's,故答案填day's。

7句意:她在赶上校车前紧紧的拥抱了我一下。根据前面的介词before可知此处应填catch的动名词形式catching,故答案填catching。

8句意:在生活中,我们给予别人的爱会被原路回馈给我们。根据题干In lifethe love we give others will find its way back__8__ us.可知句意为“在生活中,我们给予别人的爱会被原路回馈给我们。”back to sb回到某人身上,故答案填to。

9句意:我们分享的爱,我能给予的善良,我们创造的幸福。根据前面的love,以及后面的happiness,此处与它们是并列关系,所以此处也应填名词形式,与kind所对应的名词是kindness,故答案填kindness。

10句意:总会带着惊喜回到我们身边。根据题干will always come back to us with a _10__(please) surprise.可知,此处应填形容词形式,修饰后面的名词surprise,与please所对应的形容词是pleasant,故答案填pleasant。

做这样的题首先要通读全文,了解文章大意。一篇短文填空有许多空格,所以必须要先通读一到二遍,才能大致了解文章的内容。千万不要看一句,做一句,其次要逐句分析,前后一致,填空时,要考虑整个句子的内容,包括搭配、时态、语法等。填空时要多联系上下文,注意固定搭配等。答案全部填完以后,再通读一遍文章,检查是否通顺流畅,用词是否得当,意思是否正确等。如,第3小题,考查固定搭配,by oneself独自地、单独,所以此处应填反身代词,her的反身代词是herself;故答案填herself。第5小题根据句中的than,可知此处要用比较级形式,结合句意是说飞的更高,故用high的比较级higher,故答案填higher

练习册系列答案
相关题目

【题目】Like every successful person, Lang Lang went through years of hard and lonely practice before making his name. He began to take piano lessons at the age of three. With great talent, he won his first competition at the age of five. Lang's father pushed little Lang very hard to succeed. When he was nine, Lang went to learn music in Beijing. His father even quit(离职) his job and moved to Beijing with his son.

Then came the difficult time. “I got fired(开除) by the piano teacher six months later. It totally destroyed my piano dream.”Lang recalled(回忆).

Hearing_about_his_son's_failure,_Lang's_father_was_so_angry_that_he_told_Lang_to_jump_off_a_building! Of course Lang didn't jump, and pressure(压力) soon changed into power. His big break came at the age of 17, when he won worldwide fame(名声) at “Gala of the Century”, a wellknown concert in Chicago, U. S. Lang said it was his true love of music and the piano that made him keep working.“At the age of two, I fell in love with the piano when I saw Tom—the cat playing it in the cartoon,” said Lang.“Today, playing classical(古典的) music on the piano is still the happiest thing in the world for me.”

(26题完成句子;27—28题简略回答问题;29题将文中画线句子译成汉语;30题找出并写下全文的主题句。)

1Lang Lang began to take piano lessons at the age of ________.

2When did Lang Lang win his first competition?

________________________________________________________________________

3Where did he go to learn music when he was nine?

________________________________________________________________________

4________________________________________________________________________

5________________________________________________________________________

【题目】Speaking is different among the four skills in learning English.The other three you can do alone on your own,but you can't really speak alone.Speaking to yourself can be “dangerous” because men in white coats may come and take you away! Then how can you practice speaking?Where can you find people to speak English with?

At school—If you pay to go to a language school,you should use the chance to speak.If your teacher asks you to speak in pairs with other students,try to say as much as possible.Don't worry about your mistakes.Just speak!

Cafes and bars—There are American,British,Irish and Australian bars in many big cities.If you can find one,you will probably meet many people speaking English as their first or second language.

Songs and videos—Repeat the words of an English song,singing with the music until it becomes automatic (不假思索的).It's good practice for your memory and for the mouth muscles (肌肉) that you need for English.

Language is all around you—Everywhere you go,you will find language.Shop names,notices,and car numbers…When you walk down the street,practice reading the words and numbers that you see.Say them to yourself.It's not exactly a conversation,but it will help you to “think” in English.

1The purpose of this passage is to ________.

A. tell us that you can speak English alone

B. tell us that English is all around you

C. give us some advice on how to practice speaking

D. tell us speaking is the easiest of the four skills in learning English

2What does the writer mean by saying “Speaking to yourself can be dangerous”?

A. The writer is joking—perhaps a doctor will come and take you to the hospital.

B. It's dangerous to practice speaking with foreigners.

C. When you speak alone,you have to put on a white coat.

D. Men in white coats will cause an accident.

3The writer advises you to go to cafes and bars because ________.

A. you can enjoy yourself there

B. you can listen to English songs there

C. it will not be dangerous if you speak to yourself there

D. you will meet many English speakers there

4Why does the writer give the advice “Songs and videos”?

A. It's good practice for your memory.

B. It's good for the mouth muscles that you need for English.

C. It's good for you to sing well.

D. Both A and B.

【题目】The British Museum, which has about 8 million works, is located in the Bloomsbury area of London.The British Museum was set up in 1753, largely based on the collections of the scientist Sir Hans Sloane.The museum first opened to the public on 15 January 1759 in Montagu House in Bloomsbury.

Admission and opening times

● Free, open daily 10:00-17:30.

● The Museum is open every day except for 24, 25 and 26 December and 1 January.

● Museum galleries are open daily 10:00-17:30, and most are open until 20:30 on Fridays.Closing starts from 17:20 (20:20 on Fridays).

Tips for your school visit

● Booking your visit

Contact the Ticket Desk at +44 (0)20 7323 8181 or tickets@ britishmuseum.org

● Cancelling your visit

If you want to cancel your visit, you must tell the Ticket Desk at least three weeks before the date.Failing to do so may incur some cost.

● Booking Gallery (艺术馆)

Please book at least one term earlier, especially book Greek and Egyptian galleries quickly, and confirm before making travel plans.

● Special educational needs

There are different kinds of facilities (设施) for disabled students, so all works can be visited.

Parking

There is little onstreet parking.There is limited parking in the Museum's forecourt for disabled visitors only.Please telephone +44 (0)20 7323 8299 at least 24 hours in advance.

Support us

Your support is important to make the Museum share its collection with the world.The British Museum depends on support from different ways and there are many ways that you can donate to help the museum operate.Please consider supporting the British Museum today.

1Who can visit the British Museum?

A. George getting to the museum at 13:15 on Monday.

B. Elizabeth coming to the museum at 20:30 on Friday.

C. Mary arriving at the museum at 12:00 on December 26.

D. Jennifer reaching the museum at 10:00 on New Year's Day.

2What does the underlined word “incur” in the passage mean in Chinese?

A. 避免 B. 负债 C. 逃脱 D. 招致

3What do we know about the British Museum?

A. Sir Hans Sloane donated 8 million works to the museum.

B. All the cars can park in the Museum's forecourt.

C. Greek and Egyptian Galleries are popular with students.

D. Disabled students are limited to some special works.

4What does the museum mainly depend on to operate?

A. Support from Sir Hans Sloane.

B. Support from different ways.

C. Money from selling its tickets.

D. Money from selling some works.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网