题目内容

【题目】 The following news is from China Daily( www. chinadaily. com) which covers different fields.

J. K. Rowling Publishes New Story Online

The famous English writer J. K. Rowling said on Tuesday,“I’m producing a new story called

The Ickabog which will be free to read online.” It’s the first children’s book by J. K. Rowling, since she finished Harry Potter in 2007.

China Sends Beidou Successfully

China sent the last satellite of Beidou into space on Tuesday. The satellite is the 59th in the Beidou family. It marks the completion of Beidou, one of the networks around the world, along with the United States GPS, Russia’s GLONASS and the European Union’s Galileo.

Jeff Bezos Is Taking Action

The world’s richest person Jeff Bezos, the boss of Amazon. com, announced on Monday that he would put in 10 million dollars to start a great project, which would support scientists , researchers and NGOs to help save the animals in danger and protect the natural world.

China and France Holds an Online Concert

To deepen the friendship between the people of China and France,artists from both countries stepped onto the same stage and performed online on Monday. The online concert allows people to enjoy both traditional Chinese folk songs and French classics.

The Vaccines May Be Ready

Many countries are developing the vaccines for COVID-19(新型冠状病毒肺炎) by different methods. Some are even going through the final step to decide how well the vaccine works and if it’s safe. With more than 160 possible vaccines under study, experts hope that vaccine may be ready by the end of 2020.

1According to the 2nd piece of news, Galileo is a________.

A.rocketB.personC.networkD.country

2Who is putting in 10 million dollars to start a great project?

A.J. K. Rowling.B.Jeff Bezos.C.Scientists.D.Researchers.

3Which of the following is true according to the given information?

A.The Ickabog is a cheap children’s book by J. K. Rowling.

B.Jeff Bezos is starting a great project to study vaccines.

C.If you watch the online concert, you can enjoy traditional music.

D.The vaccines for COVID -19 are ready in many countries now.

4What is probably the topic of the 2nd piece of news?

A.Environmental protection.B.Medical care.

C.Modern technology.D.Famous people.

5Which one can you read if you are interested in health?

A.J. K. Rowling Publishes New Story onlineB.Jeff Bexos is Taking Action

C.China and France Holds an Online ConcertD.The Vaccines May Be Ready

【答案】

1C

2B

3C

4C

5D

【解析】

本文主要讲了J.K.罗琳在网上发布新故事;中国成功发送北斗;杰夫·贝佐斯正在采取行动;中法两国举行在线音乐会;疫苗可能会研究出来。

1

细节理解题。rocket火箭;person人;network网络;country国家。根据第一段“one of the networks around the world, along with the United States GPS, Russia’s GLONASS and the European Union’s Galileo.”可知,Galileo是全球网络之一。故选C

2

细节理解题。根据第三段“The world’s richest person Jeff Bezos, the boss of Amazon. com, announced on Monday that he would put in 10 million dollars to start a great project”可知,亚马逊的老板杰夫·贝佐斯将投入1000万美元启动一个伟大的项目。故选B

3

推理判断题。根据第一段“The Ickabog which will be free to read online”可知,这本书是免费的,故选项A错误;根据最后一段“With more than 160 possible vaccines under study, experts hope that vaccine may be ready by the end of 2020.”可知,开始疫苗的工作的并不是杰夫·贝佐斯,故选项B错误;根据第四段“The online concert allows people to enjoy both traditional Chinese folk songs and French classics.”可知,网上音乐会让人们既欣赏中国传统民歌,又欣赏法国经典,故选项C正确;根据最后一段“experts hope that vaccine may be ready by the end of 2020.”可知,疫苗现在还没准备好,故选项D错误。故选C

4

主旨大意题。Environmental protection环境保护;Medical care医疗处理;Modern technology现代科技;Famous people名人。根据第二段内容主要讲了中国成功发送北斗,它标志着全球网络之一北斗的建成,结合选项可知,这主要是现代科技。故选C

5

推理判断题。根据这五段内容可知,最后一段结合常识可知,新型冠状病毒肺炎疫苗与健康有关,所以如果对健康感兴趣,可以读The Vaccines May Be Ready。故选D

练习册系列答案
相关题目

【题目】 How do we know the time? A clock, a watch or a mobile phone can help us. However, many years ago there were no clocks and knowing the time was not so easy. Over the centuries people have developed different ways of telling the time.

About 5, 500 years ago, the Egyptians invented the sun clock. This was a tall stone building. Its shadow(影子) showed the movement of the sun. So people were able to know midday. The Egyptians made a sundial about 3, 500 years ago. It was smaller than the sun clock and could let people know the time for half a day. On cloudy days or at night it was impossible to tell the time with a sun clock or a sundial. Water clocks were the first clocks not to use the sun. The idea is simple. Water flows(流动) from one bottle to another. When the water reaches a certain level, it shows the hours. The Egyptians used water clocks about 3, 400 years ago. These clocks were popular in the Middle East and China. But they failed to make people know the exact time.

In the 13th century, the mechanical clock was invented. This was more exact, but it was expensive to make one. Over the next few centuries it was developed. For example, springs(发条) were added around 1500. This enabled people to get the correct time and allowed clocks to be smaller. In 1927, the first quartz clock was developed. Clocks became cheaper to build. It’s also cheaper for ordinary people to own a clock. People began depending on them more and more to run business, markets and so on. More recently, in 1956, came the digital clock. And nowadays satelites send our mobile phones the time to the exact second.

There has been a lot of progress in timekeeping. Clocks are always changing but some things never change. Many of us still have trouble getting out of bed on time and not being late for school or work.

1According to the passage, we can’t use ________ to tell the time on a rainy day.

A.water clockB.sun clockC.digital clockD.mechanical clock

2What’s the meaning of the underlined word “ordinary” in the third paragraph?

A.现代的B.特殊的C.富有的D.普通的

3How many kinds of clocks are mentioned in the passage?

A.Four.B.Five.C.Six.D.Seven.

4Which of the following shows the structure(结构) of the passage?

(=paragraph 1 = pargaph 2,…)

A.B.

C.D.

5What does the passage mainly talk about?

A.The importance of time.B.The development of timekeeping.

C.The inventions of clocks.D.The history of a digital clock.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网