题目内容
【题目】I work as a volunteer for a group that helps the poor in Haiti. I decided to take my son Brain there for a week, hoping to educate(教育) him.
Before getting out, I told Brain this trip would be tiring and hard. For the first two days, he said almost nothing. Then on the third day, when we were climbing over high rocky mountains(高山), he turned to me and smiled, “Really hard.”
After that, a five-year-old girl, wearing a too large dress and broken shoes, followed Brain around. Later he said, “I wish I could speak French.” I was surprised that this was from a boy who always hated French classes.
However, the moment that really reached my heartoccurredin a village in the mountains. I was interviewing(采访) a woman villager for an article. By working hard, she learned to read and write and became one of the leaders of the village.
Learning her story, Brain was greatly touched. His eyes were wet and there was love and respect(尊重) on his face. He finally understood the importance of my work. When leaving for home, Brain even offered to stay in as a volunteer. This trip was very meaningful.
【1】Why did the writer take his son to Haiti?
A. Because they wanted to take a trip there.
B. Because they went there to visit a friend.
C. Because his son wanted to help the poor there.
D. Because the writer wanted to educate his son.
【2】What does the underlined word “occurred” mean?
A. Left. B. Offered. C. Happened. D. Reached.
【3】What did NOT the boy learn from this trip?
A. To love and respect poor people.
B. To be an excellent leader.
C. To offer help to people in need.
D. To be a kind and hard-working man.
【4】What is the passage mainly about?
A. An exciting trip.
B. How to be a volunteer.
C. A story of a volunteering trip.
D. The importance of voluntary work.
【答案】
【1】D
【2】C
【3】B
【4】C
【解析】试题分析:短文大意:本文叙述了父子俩的一次特殊旅行,旅行中儿子多方面受到了教育,从而达到了父亲预期的目的,是一次有益于孩子健康成长的旅程。
【1】D细节理解题。由第一段第二句 I decided to take my son Brain there for a week,hoping to educate(教育) him.可知,作者想通过这次旅行教育他的儿子。故选D。
【2】C细节理解题。根据下文的叙述,可知本句的意思是:然而,真正触及我内心那一刻发生在山区的一个村庄。故选C,发生。.
【3】B细节理解题。根据短文最后一段可知,Brain被触动,学到了爱与尊重、努力学习、帮助他人的优秀品质。故选B.
【4】C主旨大意题。根据短文大意:父子俩的一次特殊旅行,旅行中儿子多方面受到了教育,从而达到了父亲预期的目的,是一次有益于孩子健康成长的旅程。故选C.
【题目】交际运用
David: _____【1】_________
Sally: I’m reading a letter from my pen pal.
David: _____【2】_______
Sally: A girl.
David: _______【3】_______
Sally: She has big eyes and curly blonde hair
David: Is she tall?
Sally: ________【4】__ Look at her photo
David: Oh, she is pretty and thin.________ 【5】______
Sally: She likes playing the piano.
A. Is your pen pal a boy or a girl? B. What does she like? C. What does she look like? D. Is your pen pal a girl? E. What do you do, Sally? F. No, she is short. G. What are you doing, Sally? |
【题目】摘录要点 阅读下面短文,补全表格中所缺的信息。
India is country in South Asia. It is a nice place to go.
India has many festivals and some are great. If you go to the right place at the right time, it is possible to go through your visit with a festival each day. There are also many great places of interest(名胜)to visit. The Taj Mahal is one of them. It’s one of the greatest buildings in the world. There are 75 National Parks in India. It is a dream home for more than 1,000 different kinds of birds and wild animals.
Most of India has three seasons(季节): the cool season from October to February, the hot season from March to June and the rainy season starting from middle of June to September. The months from October to March is the most pleasant for most parts of the country. The best time to visit Sikkim and the areas of north-eastern India is March and August. The best time to visit the deserts(沙漠)of Rajasthan and the north-western Indian Himalayan area is from middle of June to September.
India – A Fantastic Land | |
Reasons for visiting India | ◆India has many great 【1】 ◆India has many great places of interest, such as the Taj Mahai. ◆India is a dream home for many kinds of 【2】 . |
The best time to visit India | ◆The most pleasant months for most parts of the country is 【3】 . ◆March and August are the best months to visit Sikkim and the areas of 【4】. ◆The best time to visit deserts of Rajasthan and the north-western Indian Himalayan area is from middle of 【5】. |
【题目】Mr. Green is about fifty. He comes from London. Now he is working in a big school in China.
Mr. Green likes working in China. He can speak some Chinese but not much. He often talks with other people in Chinese. 【1】 . He works very hard all day. 【2】 . And he goes home late in the afternoon. All his students love him very much. 【3】
Mr. Green has two children, a son and a daughter. 【4】 . On Sunday Mr. Green often goes fishing in a river near his school. He often says, “ 【5】 ,” “I love China. Let’s be good friends.” He often writes to their children and his wife and tells them about China.
根据短文内容, 选出五个句子填入文中空缺处, 使短文内容完整正确。
A. Because he is very friendly to his students. B. Chinese people are very friendly and the food is very great. C. He comes to school early in the morning. D. But he wants his students to talk with him in English. AB. He takes a bus to work every day. CD. The children are in England, with their mother. |