题目内容

【题目】

Lincheng is a new developing city. There are lots of popular restaurants. Although they are not famous, they are good places to have meals.

Qingteng Yuan

Main dishes: Many different fish, meat and chicken dishes

Specials: Vegetable salad (¥20),

Roast beef (¥48 on weekdays, ¥38 on weekends)

Fruits (Free): Watermelon, apples, bananas, oranges

Tel: 876-2198

Opening Hours: 11:00 a.m.1:00 a.m.

Ruihai Drinking

Building

Mainly all kinds of meat, pork, beef and mutton.

Specials: Roast pork (only offered on Saturday, ¥50 each)

Drinks are not allowed to take except VIP.

Tel: 897-6543

Opening Hours: 11:00 a.m.1:30 a.m. (VIP 24 hours)

Rujia Restaurant

Mainly dumplings and noodles.

Specials: Beef and cabbage dumplings (5 each on weekdays, 4.5 on weekends)

Dumplings can be taken away.

Tel: 432-0945

Opening Hours: 11:30 a.m.10:00 p.m.

Linglong Sea Food

Mainly sea food.

Specials: Roast fish (25 each)

Tel: 287-9056

Opening Hours: 11:00 a.m.12:00 p.m. (From Monday to Thursday)

11:00 a.m.2:00 a.m. (Friday, Saturday, Sunday)

【1】If you like roast beef and you want to save some money, youd better go to Qingteng Yuan on .

A. Monday B. Wednesday C. Friday D. Sunday

【2What can be only offered on Saturday?

A. Roast beef.

B. Roast pork.

C. Beef noodles.

D. Sea food.

【3】You need to pay for three beef and cabbage dumplings on Monday.

A. ¥15 B. ¥13.5 C. ¥10 D. ¥9

【4】If you want to eat sea food, you can call

A. 876-2198 B. 897-6543

C. 432-0945 D.287-9056

【5】Which is TRUE according to the passage?

A. Fruits are free in Rujia Restaurant.

B. Roast beef is cheaper on Tuesday than on Saturday.

C. You can eat sea food at 1:00 a.m. on Friday in Linglong Sea Food.

D. Call 897-6543 to order noodles.

【答案】

【1】D

【2】B

【3】A

【4】D

【5】C

【解析】

【1】考查细节理解题。由 Roast beef (¥48 on weekdays, ¥38 on weekends)烤牛肉(工作日48元,周末38元)可知,答案应是D.

【2】考查细节理解题。由Roast pork (only offered on Saturday, ¥50 each)烤猪肉(仅在周六供应,每份50元),可知答案是B.

【3】考查细节理解题。由Beef and cabbage dumplings (5 each on weekdays, 4.5 on weekends),牛肉和白菜陷饺子(工作日每份5元,周末每份4.5元)可知,应付款15元,所以答案是A.

【4】考查细节理解题。由Mainly sea food. Tel: 287-9056,可知答案应是D.

【5】考查细节理解题。由Mainly sea food....Opening Hours: 11:00 a.m.12:00 p.m. (From Monday to Thursday) 11:00 a.m.2:00 a.m. (Friday, Saturday, Sunday),可知答案C是正确的。

练习册系列答案
相关题目

【题目】Many of us don’t pay much attention to the importance of eye care. It is said that if you take care of your body, then you can surely be healthy. That is why our eyes should be given a lot of care. Natural eye care should be put in a number one place.

There are several causes leading to poor eyesight like not enough food, genes(基因) and aging. Televisions, computers and reading are also the causes of having poor eyesight. If you happen to work in front of the computer, it is best to take a break every once in a while. Something dirty can cause redness and they will make you uncomfortable. It is bad for your eyes, too. If this happens, the best way is to clean your eyes by using cold water. You must also try your best to protect your eyes from harmful things. For example, sunglasses are not just for fashion but they can also serve as a great way to protect your eye-sight from UV rays.

Eating healthy foods will do good to your eyesight. Remember that vitamin A, C and E are good for eyes. Try to eat food groups that have these vitamins. And you should do eye exercises because exercise protects your eyesight, too. If a person exercises regularly and eats the right kind of food, his eyes will stay in good condition for a long time.

All above are natural ways of eye care that help us keep healthy eyes. Being happy all the time can be helpful to a person’s eyesight, too. In a word, eye care is very important, no matter how old a person is.

1 __________ is the most important way to protect our eyes.

A. Natural eye care

B. Taking medicine

C. Seeing a doctor

D. Being happy all the time

2All the following causes can lead to bad eyesight except__________ .

A. genes B. height C. reading D. computers

3 What should you do if you have to work in front of the computer?

A. Eat healthy foods.

B. Clean the eyes by using cold water.

C. Wear a pair of sunglasses.

D. Have a rest after working for a while.

4What do the underlined word aging mean?

A. doing differently

B. blaming seriously

C. becoming old

D. disagreeing with

【题目】根据短文理解,选择正确答案。
There was once a little orphan(孤儿的)girl who had no family and no one to love her. She felt sad and lonely(孤独的).
One day, while she was walking in a garden, she noticed a small butterfly caught in a bush. The more the butterfly tried to free itself, the deeper the thorn(刺)cut into its body. The girl carefully helped the butterfly out. Instead of flying away, the little butterfly changed into a beautiful fairy(仙女).
"For your wonderful kindness," said the fairy, "I will grant(保证)you any wish you like."
The little girl thought for a while and answered, "I want to be happy!"
"Very well!" The fairy leaned toward her and whispered in her ear. Then the good fairy disappeared.
As the little girl grew up, she stayed happy. Everyone asked her the secret(秘密)of her happiness. She would only smile and answer, "The secret of happiness is that I listened to a good fairy when I was a little girl."
When she was very old and on her death bed, her neighbors were afraid that her secret of happiness would die with her. "Tell us, please," they asked. "Tell us what the good fairy said."
The lovely old woman simply smiled and said, "She told me that everyone, no matter how secure(安稳的)they seemed, how old or young, how rich or poor, had need of me."
Everyone has need of you.
(1)What happened when the butterfly tried to get itself free from the bush?
A.It saved itself.
B.It got cut deeper.
C.It got tired.
D.It got sick
(2)Why did the fairy grant the little girl a wish?
A.Because the girl asked her to do so.
B.Because it was the fairy's job.
C.Because the girl helped her out.
D.Because the girl was too poor.
(3)How did the fairy grant the little girl's wish?
A.By giving her a lot of money.
B.By giving her a big house.
C.By helping her find her parents.
D.By telling her how to stay happy.
(4)According to the passage, what is the secret of happiness?
A.Being needed by others.
B.Being rich.
C.Being helped by a fairy.
D.Being loved by others.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网