题目内容

【题目】 Studies prove that there are many differences between people who own kittens and those who own puppies.

1 Cat lovers are not afraid to be alone.

Wonder why so many_________ girls own cats? Cat people love to spend time and live alone. They prefer to stay at home rather than party all night long. Dog lovers,_________, enjoy the company and they have trouble living alone.

2Dog lovers seek companionship(伙伴关系)

Many people adopt or buy dogs. One of the_________ is that they look for long-term companionship. Dogs love the company and tend to spend more time with people than just sleep the whole day on the couch. Dog owners are the same. My friend, who is a big dog lover, says, “The best thing about owning a dog is companionship: When I come home, my puppy comes to _________ me as if he has not seen me for ages.”

3 Cat lovers tend to ignore rules

Dogs are more obedient than cats. While it is extremely hard to make a cat to walk with you in the park or teach them to sit or lie down when needed, dogs do those things easily. The same goes for dog lovers - they_________ the rules and obey when needed. Cat people often ignore the rules they do not like.

4Cat lovers are more _________

Cats lovers do not bother about a single life. They have enough strength to survive the hard times all alone and deal with any problem without any help. Without someone else’s help. Dog people have trouble solving their problems.

1A.lovelyB.likelyC.lonelyD.friendly

2A.indeedB.insteadC.in factD.for example

3A.reasonsB.secretsC.resultsD.choices

4A.noticeB.catchC.greetD.cheer

5A.followB.explainC.protectD.break

6A.responsibleB.powerfulC.confidentD.independent

【答案】

1C

2B

3A

4C

5A

6D

【解析】

文章分析了养小猫的人和养小狗的人有哪些不同。

1句意:奇怪为什么这么多孤单的少女养猫?

lovely可爱的;likely可能的;lonely孤独的;friendly友好的;根据句意理解及后句Cat people love to spend time and live alone.可知,这里表达的是“孤独的”,故选C

2句意:相反,爱狗的人喜欢有人陪伴。

indeed确实;instead代替,反而;in fact事实上;for example例如;根据句意理解及后句enjoy the company可知,这里表达的是与上文相反的内容,表示“反而”,故选B

3句意:其中一个原因是他们寻找长期的伴侣。

reasons原因;secrets秘密;results结果;choices选择;根据句意理解及后句they look for long-term companionship可知,这里是说他们养狗的原因,所以这里表达的是“原因”,而句中是one of结构,所以这里要用复数形式,故选A

4句意:当我回家的时候,我的小狗会来迎接我,好像他好久没见到我了。

notice注意;catch抓住;greet问候,迎接;cheer欢呼;根据句意理解可知,这里表达的是“来迎接我”,故选C

5句意:他们遵守规则,在需要的时候服从。

follow跟随,遵守;explain解释;protect保护;break打破;根据句意理解及句中the rules and obey when needed可知,这里表达的是“遵守规则”,英语是follow the rules,故选A

6句意:爱猫的人更加独立。

responsible负责任的;powerful有权利的;confident自信的;independent独立的;根据句意理解及Cats lovers do not bother about a single life. They have enough strength to survive the hard times all alone and deal with any problem without any help.可知,这里表达的是“独立的”,故选D

练习册系列答案
相关题目

【题目】 假设你是大明,你所在的学校将举办一场英语演讲比赛,主题是“如何处理旧书籍”。 请根据所给信息,用英语写一篇发言稿,准备参加比赛。

我的倡议

把旧书籍捐给希望工程

我的理由

1 对我们来说,旧书籍可能不再有用;

2 但是,把旧书籍扔掉却不是一个好方法

这样做的好处

1 可以节约资源,减少浪费;

2 可以帮助家庭困难的学生,使他们开拓视野, 增长知识;

3 使我们学会关爱他人;

4 ……(补充一条即可)

参考词汇:deal with 处理 Project Hope 希望工程 resource资源

要求:

1)词数:80100 个。

2)短文开头已给出,不计入总词数。

3)要点齐全,行文连贯,可适当发挥。

Dear friends,

How do we deal with old books after we read them?

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

【题目】The Dong People(侗族人) and Their Indigo cloth(靛蓝色布)

Yang Xiuying, 74, sits at wooden loom (织布机). As her fingers pass the shuttle (梭子) back and forth through the cotton threads, the old machine comes to life.

Ever since she was a young girl, Yang has been making indigo cloth. “This type of handmade cloth is extremely rare. You h1 buy it at the market,” she said.

For the Dong people in Guizhou, making indigo cloth has a long tradition. The s2 has been passed down from mother to daughter over generations. Nearly every family makes its own cloth.

This traditional way of making indigo cloth, unfortunately, is now in danger. It will disappear slowly in the modern industry society. Young people show little interest in it. Some of them have m3 to big cities to find better jobs.

Local officials want to save the tradition. They are trying to change young people’s a4 towards it. One program has set up several cloth-making factories in Guizhou. After learning how to make indigo cloth, young Dong people can find jobs easily. They can also work closer to home.

The Dong people consider indigo cloth as i5 as rice. Many Dong women spend countless hours making the cloth. They rise and start working very early in the morning. To make the cloth shiny, it must be rubbed () and beaten hard. The noise of cloth being beaten often w6 the whole village up.

Almost every Dong women over 40 has a tub for indigo dye (染料). The cloth has to be put in the dye for many rounds to gain the rich color. The p7 of coloring usually takes two weeks.

Yang holds out her purple and wrinkled (有皱纹的) hands. “They say she who has the darkest hands makes the best cloth,” she says proudly.

【题目】 A new app called Face Mapping, invented by scientists at Oxford University, can check our facial expressions to judge our mood and then suggest the perfect food to cheer us up, or to make us get rid of anxiety. Face Mapping scans (扫描) the face for signs of emotions, such as downturned lips, eyes, and frown lines, and it can often pick up feelings which are hidden in a

person’s heart and he may not notice.

“Face Mapping can provide a more correct and objective conclusion of a person’s mood or feeling than he himself can feel,” said Prof Spence. More and more evidence shows our mood has an important effect on our smell and taste—it can stop us from receiving the right signals of smell and taste. However, food can also influence our mood. People often stop eating when they are unhappy because food simply does not taste as good as it tastes when people are happy.

It can test anger, disgust, fear, surprise, sadness and joy and make menu suggestions according to what it finds. For example, an angry face suggests that a person is stressed and he needs food that can bring happiness to him, such as dark chocolate and nuts. In contrast (相反), people who are excited may benefit from food which makes their blood sugar (血糖) normal,

such as grains and beans.

“Face Mapping is at the top of the science and technology. And in the future, it is likely to

become more popular,” Prof Spence added.

1Face Mapping can often pick up feelings which are hidden in __________________.(完成句子)

2Our mood has an important effect on our __________________.(完成句子)

3When would people stop eating?

____________________________________________________(简略回答问题)

4The passage is mainly about ____________________________.(用英语归纳文章的主题)

5___________________________________________________(将文中画线句子译成汉语)

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网