题目内容

【题目】Manychildrenthinkmobilephonesarecool.Theycomeinfuncolorsandyoucantalkwithafriendanytimeandanywhere.

IntheUSA,morethan90millionpeopleusemobilephones.Manyofthosepeoplearechil-dren.Forchildren,mobilephonesaremorethanphonecalls.Theyarefashionable.Mostmobile phoneusersdon’tthinkaboutthehealthproblemscausedbymobilephones.Somescientistssay thatmobilephonesgiveoffradiation(辐射) that might be bad for users. One recent study shows that mobilephoneradiationmightraiseaperson’schanceofgettingsomekindsofcancer(癌症).Other scientists say mobile phones are not bad for people’s health. They say that they didn’t find any link between mobile phone use and cancer. Scientists say that they can protect themselves from mobile phone radiation. One way is to use an earphone, or people can make shorter calls.

1Manychildrenlikemobilephonesbecausetheythinkmobilephonesare_________.

A. cool B. colourful C. cheap D. theirtoys

2IntheUSA,whothinksmobilephonesaremorethanphonecalls?

A. women B. men C. scientists D. children

3Theunderlinedword“giveoff”inthepassagemeans“________”.

A. 发出 B. 放弃 C. 远离 D. 传播

4Toprotectthemselvesfrommobilephoneradiation,peoplecan__________.

A. makelongercalls B. useaearphone C. makeshortercalls D. bothBandC

【答案】

1A

2D

3A

4D

【解析】这篇短文介绍的是美国很多孩子们都使用手机,他们觉得手机很酷。但是手机能发出辐射,会影响他们的健康。科学家们给了我们两个建议保护我们不受辐射的影响。

1细节理解题。根据短文的第一句Manychildrenthinkmobilephonesarecool.可知,很多孩子喜欢手机,是因为他们觉得手机很酷。由此可知应选A。

2细节理解题。根据短文第二段中In the USA, more than 90 million people use mobile phones. Many of those people are children. For children, mobile phones are more than phone calls可知,这句话说的是美国的情况,美国的孩子们觉得手机不仅仅是电话。由此可知应选D。

3词义猜测题。根据这个短语所在的句子Some scientists say that mobile phones give off radiation that might be bad for users可知,这个短语后面的宾语是radiation意思是辐射,因此这个短语是发出的意思。故应选A。

4细节理解题。根据短文的最后Scientists say that they can protect themselves from mobile phone radiation. One way is to use an earphone, or people can make shorter calls.可知,科学家们告诉我们两种保护我们自己不受辐射的方法,一个是使用耳机;另一个是打电话的时间尽量短。由此可知应选D。

练习册系列答案
相关题目

【题目】I have a neighbor we call “Happy”. I have never seen her angry at anything and never heard her say a harsh (苛刻) word to anyone or about anyone.

Happy and her husband Ben, 70, have a huge garden. They spent many happy hours together working on it. Most of the neighbors watched interestingly as Ben doubled the size of their garden. As the cost of food climbed faster than Ben’s beans, we all wished we also had such a large garden. As the rest of us spent our dollars at the market, Happy could be seen picking beans in her back yard.

Last month, Happy and Ben invited most of the neighborhood over for an “all-day food fest”. We were told to bring gloves and arrive very early in the morning. We didn’t know what was about to take place.

By 9:00 am, there were nine of us in the garden picking tomatoes, beans, okra, and squash. By 10:00 am, there was lots of laughter. We shared a lot of stories. By five o’clock, everyone was a little drunk from the wine and beer. After dinner, we played games. As we were leaving, Happy and Ben handed each of us a shopping bag filled with the bounty(收成)of the day, already packaged and frozen. What a delightful gift!

Well, the point wasn’t so much about the food. The true gift was a day of friends enjoying one another’s company. None of it would have happened if it had been for Happy and Ben’s garden. Now they have a blog about gardening in case we decided to plant a garden. And I am so proud of my tomato plants!

【1】According to paragraph 2, people wish they also had a garden so that_______.

A. they didn’t have to spend so much money on food

B. they could grow vegetables and sell at the market

C. they could invite their neighbors and hold parties in it

D. they could spend happy times together with their family in it

【2】For what purpose did Happy and Ben invite the neighbors to their garden?

A. To ask them to attend a birthday party.

B. To help them get to know each other.

C. To let them enjoy what they grew in the garden.

D. To ask them to share some interesting stories.

【3】What did the writer most probably think of the time he spent in the garden?

A. It was too long.

B. It was wonderful.

C. It was not as good as he thought.

D. It was too terrible.

【题目】Now students’ English handwriting gets worse and worse. Their teachers worry about that. Is your English handwriting beautiful? If not, here are four steps that really work!

Use paper with lines

Using paper with lines can keep you writing straight instead of up or down when you write English words or sentences. Those lines on the paper can help you to write words in the right size. Be sure to fill the lined space completely. And remember that those capital letters are written properly.

Slow down

If your writing is hard to read, try slowing down a little. For some kids, going a little slowly makes the handwriting clear. If you write too fast, it’s hard for you to stop where you should, and even worse, you may make more mistakes.

Hold your pencil correctly

When you hold your pencil correctly, writing is much easier. Some kids press down really hard when they write. That makes the handwriting not nice. Try to be relaxed and don’t hold the pencil so hard. Let your writing appear nice and clean. If you do so, people will guess you are a student with a good habit.

Draw more pictures

Drawing can improve your handwriting. You need to use the skills to control your pencil better when you are drawing pictures. Even though you have no chance to draw at school, you can practice by yourself at home.

Handwriting is very important. Imagine you are a world-famous movie star or a well-known sports player, what do you do when your fans run up to you? Give them your autographs, of course!

Steps to Improve Your English 【1】

Reason

Students’ English handwriting gets worse and worse. That makes their teachers feel 2 .

Steps

Use paper with lines

It can help you 4 straight. Those lines help you to write in the 5 size. Make sure that you fill the lined space completely. Capital letters are written properly.

Slow down

If some kids write a little slowly, their handwriting will be 6 You may make more 7 if you write too fast.

Hold your pencil 3

Writing is much easier. Don’t press down too hard when writing. Try to 8 and don’t hold the pencil so hard.

Draw more pictures

It is believed that 9 can make the handwriting better. Keep practicing!

Handwriting is very 【10 to every person.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网