题目内容
【题目】任务型阅读(每小题2分,共10分)
Have you ever planned a trip to Europe? What should you consider before you travel? First of all, it is important to think about money.It can be difficult to (A)estimate how much you will spend.(B)A wallet that is lost or stolen can also cause problems.
Experienced travelers would learn about the money they will use in a foreign country.Most European countries now use the euro(欧元).So you should know the different value between the euro and the money you use in your own country.We call it exchange rate(汇率).This rate changes every day.You can find out the exchange rate through a bank or the Internet.
It is not wise to carry a large amount of cash(现金).Many travelers prefer to carry travelers’ checks(支票) rather than bring cash.(C)They can be used in many places around the world and they can be exchanged for the local money.(D)It is possible to get them back if they are lost or stolen.Travelers can also use bankcards instead of cash.But they must be careful and make sure not to lose them and to keep their passwords secret.
【1】(A) 处划线单词“estimate” means ________ in the passage.(只涂代表正确答案的字母)
A.估算 B.评价 C.偿还
【2】将 (B) 处划线句子翻译成汉语。
___________________________________________________________________。
【3】根据短文内容回答问题。
How can you find out the exchange rate?
____________________________________________________________________.
【4】(C) 处划线单词 “they” 指代 ___________________________(请用英文回答)
【5】将 (D) 处划线句子进行同义句转换。(每空一词)
It is possible to get them back if they are lost or stolen.
_________ them back _________ possible if they are lost or stolen.
【答案】
【1】A
【2】丢失或被偷/盗的钱包也可以/会引起问题
【3】You/We/I can find out the exchange rate through a bank or the Internet
【4】travelers’checks 或 checks
【5】Getting,is
【解析】
试题分析:本文讲述了去欧洲旅游首先要考虑的事情是钱的问题:要花多少钱是难以估计的,钱包丢失或被盗也会形成一些问题。要考虑到欧元与本国货币之间的汇率。不要带大量的现金,带支票可以兑换成现金,丢了或被盗了也可能找回来,因此更安全。游客也可以用银行卡,但是要小心不要丢失,而且要防止密码丢失。
【1】A 词义猜测题。题意:短文只有下划线的estimate的意思是什么?A.估算;B.评价;C.偿还。句意:It can be difficult to (A)estimate how much you will spend.你将要花多少钱是难以destimate的,可以推测出其含义是“预计,估计”的意思,故选A。
【2】丢失或被偷/盗的钱包也可以/会引起问题。翻译题。句子主语是a wallet(钱包),谓语部分是can also cause problems(也会引起问题).that is lost or stolen(被丢失或偷盗)是主语a wallet的定语从句。故译成:丢失或被偷/盗的钱包也可以/会引起问题。
【3】You/We/I can find out the exchange rate through a bank or the Internet 细节理解题。题意:你可以怎样查出汇率?由第二段最后一句:You can find out the exchange rate through a bank or the Internet.可知,可以在银行或网上查到汇率信息。故回答:You/We/I can find out the exchange rate through a bank or the Internet。
【4】travelers’checks 或 checks 词义猜测题。句意:Many travelers prefer to carry travelers’ checks(支票) rather than bring cash.(C)They can be used in many places around the world and they can be exchanged for the local money.许多游客更喜欢带支票而不是现金。它们可以在全世界许多地方使用而可以换成当地的现金。可以推测出they指的是支票。故回答:travelers’checks 或 checks
【5】Getting,is 句型转换题。原句句意:如果丢失或被盗,把它们找回来是可能的。原句是不定式作主句,变得的句子是动词短语作主语,常用动名词短语作主语,而且谓语用三人称单数形式,故填:Getting,is。
【题目】根据短文内容,完成表格。
My hometown is a small village. In the north of the village, there is a big lake. It's not deep. There are many kinds of fish in it. When summer comes, children often go swimming in it. To the south of the lake, there are many bamboos. In the west, there are mountains. You can see a lot of green trees on the mountains. The trees give us a lot of wood and clean air. But there were not so many trees on the mountains ten years ago. The fields are all in the east of the village. We plant many kinds of vegetables and crops there. In the middle of the village there is an old tower. On the top of the tower, you can see the village, the mountains and the lake. My home is just behind it. The only road to our village is in the south. In my village there are no cars, no noise and no pollution. I like my hometown better than many big cities.
What | Where |
In the north of the village | |
Many bamboos | |
In the east of the village | |
My home | |
In the south of the village |
【题目】假如你是王兵,请根据表格中提供的信息写一篇短文,介绍一下你和你的好朋友的情况。要求:语句通顺,前后连贯;不少于60词。短文开头已给出,不计入总词数。
相同点 | 不同点 | |
Tom | Wang Bin | |
第六中学 | 15岁 | 14岁 |
八年级(2)班 | 擅长英语 | 擅长数学 |
喜欢帮助别人 | 篮球 | 足球 |
努力学习 | 绿色 | 红色 |
I’m Wang Bin, a student of No.6 Middle School.____________________________________________
【题目】根据短文内容,完成表格。
During the summer holidays there will be a changed schedule(日程表) of services for students. Changes for dining room and library service hours and for bus schedules will be put on the wall outside of the dining hall. Weekly film and concert schedules, which are arranged(安排), will be put up each Wednesday outside the student club.
In the summer holidays, buses going to the town center will leave the main hall every hour during the day. The dining room will serve three meals a day from 7:00 a.m. to 7:00 p.m. during the week and two meals from noon to 7:00 p.m. on weekends. The library will continue its usual hour during the week, but have shorter hours on Saturdays and Sundays. The weekend hours are from noon to 5:00 p.m.
All the students who want to use the library borrowing services must have a new summer card. This announcement will also appear in the next week's student newspaper.
A changed schedule of services will be for . |
The number of the changed schedules: |
The place where weekly film and concert schedules will be put up each Wednesday: |
The time of the library weekend hours: |
The requirement of students who want to use the library borrowing services: |