题目内容
【题目】
![]()
Characters: Peppa, George, Mummy Pig, Daddy Pig
Setting: Mummy Pig is working on her computer. Daddy Pig is making soup for lunch.
Peppa: Daddy? Can we go and watch mummy on her computer?
Daddy Pig: Yes, as long as you don't disturb her. She has a lot of important work to do today.
Peppa: Thank you, Daddy!
Peppa: (Peppa and George run into mummy's room.) Mummy. Can George and I sit on your legs and watch you work?
Mummy Pig: Yes, if you both sit quietly.
Peppa: (Peppa and George watch mummy work on the computer for a while.) Mummy? Can we play that computer game Happy Mrs. Chicken?
Mummy Pig: We can play Happy Mrs. Chicken later. But now I have to work。
Peppa: Mummy? Can we help you work?
Mummy Pig: No, Peppa! You mustn't touch the computer. And George, you mustn't touch the computer either.
Peppa: Yes, George. You mustn't do this (Peppa began to knock on the keyboard).
Mummy Pig: Peppa, stop!
Peppa: Sorry, Mummy. I was just showing George what not to do.
Mummy Pig: Oh, dear. The computer doesn't work!
【1】Where is Daddy Pig while Mummy Pig is working?
A.In the kitchen.B.In the garden.C.On the balcony.D.In the living
【2】From the script, we can know that Happy Mrs. Chicken is a________.
A.bookB.gameC.cartoonD.song
【3】Who made the computer stop working in the end?
A.Peppa.B.George.C.Daddy Pig.D.Mummy Pig.
【答案】
【1】A
【2】B
【3】A
【解析】
本文描述小猪佩奇一家在做的事。
【1】
推理判断题。根据“Daddy Pig is making soup for lunch.”可知,猪爸爸正在做午餐汤,所以推测猪爸爸在厨房。故选A。
【2】
细节理解题。根据“Mummy? Can we play that computer game Happy Mrs. Chicken?”可知,Happy Mrs. Chicken是一款电脑游戏。故选B。
【3】
细节理解题。根据“Mummy Pig: Peppa, stop! Peppa: Sorry, Mummy. I was just showing George what not to do. Mummy Pig: Oh, dear. The computer doesn't work!”可知,最后是Peppa把电脑弄坏了。故选A。
【题目】
●Stay active. Don't spend all your time in front of screen. Your body gets weak if you don't use it. Play a sport. Go running or just go for a walk, but get outside. | ●Be careful of what you put in your schoolbag. Too many books can give you backache. Try to take only two or three books home at a time. And leave anything you don't need at school. If your bag is still too heavy, ask someone to help you carry something. | |
●Make sure you eat different types of healthy foods, including lots of fruit and vegetables. And drink lots of water to keep your body hydrated (有水分). Especially when you are exercising or outside in the sun. | Tips for healthy living ●Kids don't often think about aches and pains. They just want to play and have fun, don't they? And even kids need to make sure they take good care of themselves. Follow these easy tips to have a health life.
| |
●Make sure you visit the doctor every year. Even you don't feel ill, it's important that your doctor sees you. She might discover a problem that you didn't know about. You should also talk to your doctor about things like your plan to try out new sports. | ||
【1】What's the purpose of staying active?
A.To carry more books.B.To make the body strong.
C.To avoid aches and pains.D.To cut down the times to visit the doctor.
【2】Why should we take only two or three books home at time?
A.Because we don't need them at school.
B.Because too much weight might hurt our back.
C.Because someone else would carry the others for us.
D.Because we only need a few books at home.
【3】What information can we mainly get from the poster?
A.We should have a healthy life.B.We should make plans for sports.
C.We should have a good eating habit.D.We should see the doctor often.