题目内容

【题目】 Along with wheat, rice is one of the most important food crops in the world. It is a nutritious, healthy food. Each year, farmers grow millions of tons of rice.

1What food crop is the reading material mainly about?

A.Wheat.B.Rice.C.Corn.D.Potato.

2In which country is the most rice grown?

A.China.B.Bangladesh.C.India.D.Vietnam.

3From the map we know that the five countries are all in __________.

A.Europe.B.Africa.C.America.D.Asia.

【答案】

1B

2A

3D

【解析】

本文主要讲述了水稻是最重要的粮食作物之一,以及世界上5大水稻种植国家。

1主旨大意题。根据第一段内容水稻是世界上最重要的粮食作物之一。它是一种营养、健康的食物。及表格中5大水稻生产过,可知本文主要讲水稻,故选B

2细节理解题。根据表格内容,可以看到中国是5大水稻生产国中种植水稻最多的国家,故选A

3细节理解题。根据表格内容,这5大水稻生产国有中国,印度,孟加拉国,越南,印度尼西亚,所以这5个国家都属于亚洲国家,故选D

练习册系列答案
相关题目

【题目】

On March 23, a single goal led China to beat South Korea 1-0 in the 2018 World Cup qualifying match(预选赛)in Changsha, Hunan province. It is only China’s second victory over South Korea in the past 32 games these years.

So who scored the winning goal? It was Chinese striker Yu Dabao, 28, who plays for Beijing Guoan in the Chinese Super League.

He was born to a soccer-mad father in Qingdao, Shandong province. As a kid, Yu also fell in love with the game. When he was young, his father took him to training on the back of his motorcycle, no matter how bad the weather was. He made such fast progress that he was accepted into the Qingdao youth team aged just 11 years old.

FIFA called Yu “China’s lucky star”, since he’s saved his team many times in important games. Modest Yu said: “As a player, you need to work hard and get prepared so that you can live up to expectations when the chance comes.”

And he has indeed. In 2014, without any commercial sponsorship (商业赞助), he joined Benfica in Portugal on a three-year deal, making him the first Chinese player to do so. “I improved my skills and also learn how to read a game,” he told FIFA.

And he’s not only devoted to soccer, but to languages, too. He found time to learn between matches as he thought it was important to communicate with his coaches and teammates. Now the talented Chinese player can also speak English and Portuguese.

1What can we learn from the passage?

A.It’s very difficult for Yu Dabao to speak either English or Portuguese.

B.China beat South Korea twice in the 2018 World Cup qualifying match.

C.Yu Dabao was refused to join Beijing Guoan in the Chinese Super League.

D.Yu Dabao often scores at important games because of his good preparation.

2Which of these old sayings best fits Yu Dabao’s story?

A.Better late than never.B.No pain, no gain.

C.It never rains but it pours.D.Many hands make light work.

3Put the following statements in the correct order according to the story.

He became the first Chinese player to join the Benfica.

He made a lot of progress after he trained hard at a young age.

He helped China to beat South Korea in the qualifying match.

He learned Portuguese and improved his soccer skills without commercial sponsorship.

A.③②①④B.②③④①C.③①②④D.②①④③

【题目】(一)阅读并完成图表。每空一词。

Emperor penguins are the largest penguins on Earth. Each adult is over a metre tall, and can weigh up to 40 kilograms.

For many months each year, emperors live near the sea in large groups called colonies. However, in May, the weather gets colder and ice covers large areas of ocean. Each colony moves many kilomtres from the water.

Sharing the work

There, each mother penguin lays just one egg. Then all the hungry mothers must walk back to the ocean to find food. The father penguins put their eggs on top of the feet, under a special piece of skin called the brood pouch. For two months, the father penguins keep the eggs safe and warm. Antarctica. Most animals leave for warmer places, but the father penguins stay. In this time, without food, a father penguin can lose almost half of his weight.

New life

Then the babies begin to hatch! The mother penguin returns just in time to see her baby come out of its egg. The chick is then moved to her brood pouch. This can be difficult. If the chick falls, it can freeze quickly, so the penguin parents must be very careful! Once this is done, the father penguin can go back to the ocean to find food.

Growing up

Over the next few months, penguin parents take turns to go to the ocean for food. They each make the trip several times, bringing back food for the chick. The chick grows quickly and is always hungry.

Into the water

By December, winter is ending. The chick is five months old and can live on its own. Soon it enters the water for the first time. It will swim and eat until next April, and then return here. After a few more years, it, too, will start its own family.

A penguin _____

1_____

2_____

3_____

4_____

5_____

6_____

7_____

8_____

9_____

10_____

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网