题目内容

【题目】 In southern England there stands a circle of huge stones! Local people call it stonehenge. It’s said that it was built around 5000 years ago.

Stonehenge has about 80 stones and each is about five meters tall. They were 380 km away from where they were made. The ancient British people had only wooden tools. The stones might be moved by tree trunks. So it was a wonder to build stonehenge. Scientists say it took millions of man-hours to move and raise the huge stones.

How did people move these huge stones from so far without machines? Nobody knows the answer. One record said the great stones were carried to England by magical aliens!

Some scientists believe that stonehenge was a temple. Some believe it was a place to bury dead people or it was probably used for studying the stars and the sky at night. Others think it was even used to tell the time. Whatever the stones were used for, they have always been the pride of British people.

In modern times, stonehenge has become a huge hit with tourist.

1Stonehenge is made up of .

A. some huge stonesB. huge stone that can change colors

C. pieces of wood that look like stonesD. huge stone holes

2Which of the paragraph tell about the use of stonehenge?

A. Paragraph 1.B. Paragraph 2.C. Paragraph 3.D. Paragraph. 4

3We can infer(推测) from the passage that .

A. the great stones were carried to England by aliens.

B. even scientists don’t know what stonehenge was built for.

C. ancient people had basic wooden and metal tools.

D. British people are proud of the use of stonehenge.

4Which of the following is NOT true?

A. Stonehenge is a place of interest in England.

B. Maybe the stonehenge was a temple.

C. The stones have always been the pride.

D. British men carried heavy stones for burying dead people.

5What is the best title of the passage?

A. StonehengeB. A wonder by Hand

C. More Visitors to StonehengeD. Some Uses of Stonehenge

【答案】

1A

2D

3B

4D

5A

【解析】

本文介绍了英格兰南部的巨石阵。巨石阵大约有80块石头,每一块大约有5米高。他们离制造地380公里。据说巨石是被神奇的外星人带到英国的!一些科学家认为巨石阵是一座寺庙。有人认为这是一个埋葬死人的地方,或者可能是用来研究夜晚的星星和天空。其他人认为它甚至被用来报时的。不管这些石头是用来做什么的,它们一直是英国人的骄傲。在现代,巨石阵已经成为旅游业的热门。

1细节理解题。根据Stonehenge has about 80 stones and each is about five meters tall. 巨石阵大约有80块石头,每一块大约有5米高。可知,巨石阵是由一些巨石组成的。故选A

2细节理解题。根据各段的段略大意可知,第四段讲的是:一些科学家认为巨石阵是一座寺庙。有人认为这是一个埋葬死人的地方,或者可能是用来研究夜晚的星星和天空。其他人认为它甚至被用来报时的。不管这些石头是用来做什么的,它们一直是英国人的骄傲。可知,这一段是讲巨石阵的作用。故选D

3推理判断题。根据第四段的内容:一些科学家认为巨石阵是一座寺庙。有人认为这是一个埋葬死人的地方,或者可能是用来研究夜晚的星星和天空。其他人认为它甚至被用来报时的。不管这些石头是用来做什么的,它们一直是英国人的骄傲。可知,之一段是讲巨石阵的作用。可以推知,即使是科学家也不知道巨石阵是为什么而建造的。故选B

4细节理解题。题干问的是:以下哪项不正确?根据In modern times, stonehenge has become a huge hit with tourist.可知,巨石阵是英国的一个名胜。因此A正确;由句子Some scientists believe that stonehenge was a temple.可知,也许巨石阵是一座寺庙。因此B正确;根据Whatever the stones were used for, they have always been the pride of British people.可知,不管这些石头是用来做什么的,它们一直是英国人的骄傲。所以C正确;根据Some believe it was a place to bury dead people有人认为这是埋葬死人的地方。可知,这个地方是英国人扛着沉重的石头埋葬死者。的说法是错误的。故本题选择D

5推理判断题。根据短文的第一段:In southern England there stands a circle of huge stones! Local people call it stonehenge. It’s said that it was built around 5000 years ago. 在英格兰南部有一圈巨大的石头!当地人称之为巨石阵。据说是5000年前建造的。和句子Stonehenge has about 80 stones and each is about five meters tall. They were 380 km away from where they were made.巨石阵大约有80块石头,每一块大约有5米高。他们离制造地380公里。可知,本文主要介绍了巨石阵。故选A

用细节定位法来做细节理解题。

细节理解题属直接解答性问题,是阅读理解题中最简单的一种,多数属中低难度的送分题。但由于中考所占的比例很大,应特别引起注意。

事实和细节题的命题特点是:把某词语、某个句子或某具体事实用不同于原文的另一方式或句型表达,即同义改写。解答这类题的窍门是:A)注意掌握英语的多种表达法;B)正确分析词语在句中的作用;C)熟练运用英语的句型转换;D)读懂题干所提出的问题,并准确地找到文中涉及该问题的句子。

做细节题具体方法与步骤如下:

略读材料,大概了解原文,掌握中心或主旨。

按文章的体裁,作者写作的组织模式及有关的信息词,如for examplefirstsecond…等预测应该到何处寻找自己所需要的事实。

将自己精力放在寻找你所需要的细节上,快速通篇跳读,眼睛自左至右,自上而下呈Z形扫视,直到找到细节出处,待找到含细节句子时,放慢速度,仔细核对比较内容,直至找到答案。

练习册系列答案
相关题目

【题目】 TherearestoriesabouttwoUS.presidentsAndrewJacksonandMartinVanBurenwhichattempttoexplaintheAmericanEnglishtermOKWedon’tknowifeitherstoryistruebuttheyarebothinteresting

ThefirstexplanationisbasedonthefactthatPresidentJacksonhadverylittleeducation.InfacthehaddifficultyreadingandwritingWhenimportantpaperscametoJacksonhetriedtoreadthemandthenhadhisassistantsexplainwhattheysaidIfheapprovedofapaperhewouldwrite “allcorrect” onitTheproblemwasthathedidn’tknowhowtospellSowhathereallywrotewas “olkorekt”Afterawhileheshortenedthattermto “OK”

ThesecondexplanationisbasedontheplacewherePresidentVanBurenwasbornKinderhookNewYorkVanBnren’sfriendsorganizedaclubtohelphimbecomePresident. TheycalledtheclubtheOldKinderhookClubandanyonewhosupportedVanBurenwascalled “OK”

1Theauthor______ .

A. believesbothofthestories

B. doesn’tbelieveawordofthestories

C. isnotsurewhetherthestoriesaretrue

D. istellingthestoriesjustforfun

2AccordingtothepassagePresidentJackson______.

A. couldn’tdrawupanydocumentsatall.

B. didn’tliketoreadimportantpapersbyhimself.

C. oftenhadhisassistantssigndocumentsforhim.

D. wasn’tgoodatreadingwritingorspelling.

3Accordingtothefirststory,theterm“OK”_________.

A. wasapprovedofbyPresidentJackson

B. wasthetitleofsomeOfficialdocuments

C. wasfirstusedbyPresidentJackson

D. wasanoldwaytospell“allcorrect’’

4Accordingtothesecondstorytheterm ‘‘OK”_________ .

A. wastheshortwaytosay ‘‘oldKinderhookClub”

B. meanttheplacewherePresidentVanBurenwasborn

C. wasthenameofVanBuren’sclub

D. wasusedtocallVanBuren’ssupportersintheelection

5Accordingtothesecondstorytheterm “OK” wasfirstused_______ .

A. byVanBuren

B. inapresidentialelection

C. toorganizetheOldKinderhookClub

D. bythemembersofthe‘‘OldKinderhookClub”

【题目】 Sir Charles Baskerville is found ________ with a scared look on his face. The footprints of a hound are nearby. People believe the giant dog did the killing. And it seems the dog is looking for its next _______.

That is what Doctor James Mortimer is ________. Sir Henry Baskerville, the new ________ of Baskerville Hall is arriving from America to inherit(继承)Sir Charles' fortune. Scared and _______ about what to do, Mortimer turns to the famous detective, Sherlock Holmes, and his _______ partner, Dr Watson.

The Hound of the Baskervilles, by Arthur Conan Doyle, scares you with its story about a ghost dog. People think the dog is ________ every member of the Baskerville family.

It all started many years earlier. Hugo Baskerville was a bad man who kidnapped a young woman. But when he tried to _______ her from running away, a giant dog killed him.

Now Sir Charles, also from the Baskerville family, has died ________. People are worried that the killer ghost dog has ________. Sir Henry Baskerville is said to be the last member of the family alive. He receives a scary note, telling him to leave town ________ it's too late.

Doctor Watson finds there are many more suspects than just the ghost dog. But of course it is the bright Holmes who ________ the mystery.

Watson tells the story in the book. Sometimes, some of the words he uses are difficult to understand. But the ________ and suspense(悬念)he builds still makes the book very funny and ________. Finally, it turns out that the dog is a trained big dog ________ a ghost dog. Holmes discovers the murderer at last.

1A. lonelyB. madC. safeD. dead

2A. victimB. murdererC. survivorD. suspect

3A. proud ofB. worried aboutC. angry withD. satisfied with

4A. doctorB. masterC. servantD. detective

5A. unwillingB. uncertainC. hopefulD. confident

6A. famousB. richC. patientD. strong

7A. killingB. arrestingC. eatingD. carrying

8A. finishB. startC. stopD. avoid

9A. secretlyB. mysteriouslyC. patientlyD. repeatedly

10A. passedB. repliedC. returnedD. paid

11A. ifB. sinceC. beforeD. so

12A. puts outB. acts outC. takes outD. works out

13A. dangerB. horrorC. mysteryD. secret

14A. scaryB. boringC. relaxingD. pleasant

15A. in face ofB. in need ofC. because ofD. instead of

【题目】Drawing might help you think

When you're sitting in class, have you ever drawn pictures in the margins of your notebooks?

If so, your teacher might have told you 1(stop). Many people think of doodling(涂鸦) as a distraction(精神涣散) from more important things. But it might be just the opposite.

One study shows that doodling may help you remember things you hear. In 2009 researchers asked two groups of people to listen to a phone message. One group 2 (encourage) to doodle, but the other was not. Neither group knew that it would be asked to remember information from the message. But the group that doodled remembered 29 percent more.

Other people 3 (suggest)other uses for drawing. Jesse Prinz, a professor who studies doodling, says it can help you think creatively. Walking away from a problem to draw

might actually help you solve it. When you come back, you 4 (have)a fresh perspective and figure out an answer more quickly.

Two years ago, an author named Sunni Brown 5 (write)a book on doodling. She argues that doodling is a tool that can help people think. She admits that people see doodling

as doing nothing, but she wants to change that. In fact, she runs a business that helps companies

improve organization and planning through doodling. Brown 6 (believe)doodling is helpful because it incorporates(整合)many ways of learning. You lean in four ways: seeing, hearing, reading or writing, and through movement. The more ways you use, the better you learn.

And when you doodle while you 7 (listen )to a lecture, you use all four.

You might think that being good at 8 ( draw)is important for doodling. But if the point of doodling is to help you think, then it doesn't matter what the picture looks like. Even if you're not an artist, doodling can help you. So next time you need help focusing, pick up a pen and doodle away!

【题目】 Devon Toomey had been on a website for an internation adoption many times and seen so many kids, but she’d never determined to email the agency about anyone until she came across a photo. It was a baby born without arms and legs. “on seeing him, I just knew he was the right one. There was just something that spoke to me,” she says.

Today, four years later, that boy, named Bowen Toomey, is a 5-year-old kindergartner with two older brothers living in Eagle, Idaho. He is keen on going to school, jumping on trampolines(蹦床), reading books and applying himself to difficult tasks.

But his physical disability means he can’t live normally like others: Where other children use their hands to handle things, Bowen sometimes uses his mouth or a special band he wears that lets him deal with things like a spoon.

“He does everything any other kids do: he just finds his way to solve different problems. He can ride his skate already,” his mother says. “He particularly loves to swim, and can dive and swim independently. I think he loves it so much because the water is the place where he really doesn’t have limitations限制.”

A former special education teacher, Toomey and her husband, Jeremy, knew they wanted to adopt. Nine months after she discovered Bowen on the website of a Serbian orphanage(孤儿院), located in Belgrade, the entire family went there to take home their 18-month-old addition.

Although Bowen had been well taken care of at the orphanage, he didn’t get much attention, and for the most part he was just laid in the bed.

The young boy responsed to his new family in a way that he surprised everyone. “We laid eyes on him and from that moment on, he became joyful, which really touched our hearts,” she says, “I said to myself, ‘it is no wonder that I wanted him the moment I saw him’. He is my child.”

1How many children are there in Doven’s family?

A. twoB. threeC. fourD. five

2What can we know about Bowen Toomey?

A. he can’t go to school and read books because of his physical disability

B. He was once badly treated at the orphanage.

C. Only under the water can he enjoy freedom

D. He keeps challenging his own limits in life

3The underlined words”their 18-month-old addition” refers to

A. Devon’s newborn kidB. another healthy orphan

C. BowenD. one of Bowen’s brother

4What can we infer from the passage?

A. Devon adopted Bowen because she was touched by his bravery

B. Bowen can hardly deal with things that need hands

C. Bowen has often lain in bed since he came to the new family

D. The boy’s arrival has brought the family surprises and happiness

5The best title:_______________.

A. A “Normal” BoyB. He’s just my kidC. the wonder of loveD. the magic moment

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网