题目内容

【题目】

A.Whatabeautifulsong!Theysangandsang.
B Shedecidedtowriteitdownatonceandsingit to her friend at the party.

C.Butdoyouknowaboutitswriter?

D. She was glad but sad because she didn’t have enough money to buy a gift for her.

E. Later the girl became famous because of the song.

YoumayknowthesongHappyBirthdayverywell.1Itwaswrittenby anAmericangirl. Whenshewasachild shewaspoor.Once,shewasinvitedtoherfriend'sbirthdayparty.2 "Thepartyiscomingsoon,butnowIhavelittlemoney.” thegirlsaidtoherself.Laterthatnightshewasinbed,thinkingaboutthegiftwhenthedooropenedandhergrandma camein. “Whathappened?"hergrandmaasked.Afterhearingthegirl'sstory,shesaid, "Don'tworry. IthinkIcanhelpyou.Howaboutsingingasong together?Happybirthdayto..."3 Suddenlyshe wokeup.Itwasadream.4Whenshesangthesongatthepartythenextday, herfriendwasveryhappy.Shesaid, "How beautiful you sing !I haven’t heard such a beautiful song before. Thank you for giving me the special gift .” And they sang the song together .5

【答案】

1C

2D

3A

4B

5E

【解析】

文章大意:这篇短文给我们讲述了《祝你生日快乐》这首歌是怎么来的,它其实是美国的一个小女孩创作出来的,因为她很穷,没有钱给朋友买生日礼物。她在梦中和奶奶一起唱了这首歌,所以她把这首歌送给朋友当礼物。后来因为这首歌她出名了。

1根据上句You may know the song Happy Birthday very well. 你可能很熟悉这首歌《生日快乐》。和下句It was written by an American girl. 它是一个美国女孩写的。可知,此空应填But do you know about its writer? 但是你知道它的作者吗?故选C

2根据上句Once, she was invitedto her friend's birthday party. 有一次,她被邀请参加朋友的生日聚会。和下句"The party is coming soon, but now I have little money. 派对很快就要来了,但现在我几乎没有钱了。可知,此空应填She was glad but sad because she didnt have enough money to buy a gift for her. 她很高兴但很伤心,因为她没有足够的钱给她买礼物。故选D

3根据上句How about singing a song together? Happy birthday to..." 一起唱首歌怎么样?生日快乐…和下句Suddenly she woke up. 她突然醒了。可知,此空应填What a beautiful song! They sang and sang. 多美的歌啊!他们唱啊唱啊。故选A

4根据上句It was a dream. 那是个梦。和下句When she sang the song at the party the next day, her friend was very happy. 当她第二天在聚会上唱这首歌时,她的朋友非常高兴。可知,此空应填She decided to write it down at once and sing it to her friend at the party. 她决定马上把它写下来,在晚会上唱给她的朋友听。故选B

5根据上句And they sang the song together . 他们一起唱了这首歌。可知,此空应填 Later the girl became famous because of the song. 后来这个女孩因为这首歌而出名。故选E

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读下面短文,从每小题所给的A、B、C、D选项中选出最佳选项。
C
If you are really interested in music festivals, then you have probably heard of the Bestival Music Festival. It takes place every September on the Island of Wight, the UK. As it is at the end of summer, people think it's their last chance to go to a festival and have fun before going back to boring work.
The dream begins as soon as you start traveling to the island. In order to get to the campsite (营地) of the Bestival, you have to take the ferry (渡轮). The ferry is full of happy festival lovers who are ready to join in the fantastic music party. After you arrive at the campsite, you can put your tent up. There people talk with each other openly. They are not that cold like those you meet in your everyday life.
The festival lasts for four days. During that time you forget all your worries and problems, just like living in a dream. And it is really hard for you to come back to "reality" after that.
It seems that Bestival gives people a real sense of unity. I joined in the Bestival with my friends the year before last. It was so happy and we all lost ourselves in the beautiful music. We Are Family sung by Sister Sledge was my favorite. I'm really looking forward to joining in it for a second time.
(1)Where do people enjoy the music party at the Bestival?
A.On the island.
B.On the ferry
C.In the hotel.
D.On the sea.
(2)What does the writer think of the people at the Bestival?
A.Crazy.
B.Friendly.
C.Cold.
D.Patient
(3)Why does the writer say being at the Bestival is a dream?
A.Because people can enjoy music there.
B.Because people can get away from work.
C.Because people can play music there.
D.Because people can forget all their problems and worries.
(4)Which of the following is NOT true according to the passage?
A.The Bestival lasts for four days.
B.We Are Family is a song.
C.The Bestival is held every September in the US.
D.The Bestival can give people a sense of unity.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网