题目内容

【题目】 Sam hated doing chores. And he had many chores. For example, on Mondays, Wednesdays and Fridays he took out the trash. And on weekends he always washed his father's car. He also cleaned his own room once a week. What a chores that was! Sometimes he even had to look after his little sister and brother.

Sam had a foreign friend at school. His name was Kumar. Doing chores in Kumar's family was very different. In the house only the girl did chores. His sisters made all the beds and cleaned all the room too, even his bedroom. His mother always cooked the meals, and his sisters helped her to go shopping, and prepare(准备) the food. They worked hard at home, doing all the chores with their mother. So when Kumar talked to his friend Sam about chores, he felt very lucky. One day, Sam had an idea. He asked Kumar, "Could I borrow your sisters?" he wanted them to help him clean his room, but they said "no". instead(相反), they asked Sam to teach their brother how to do chores, so he could make his own bed.

Sam and Kumar are very good at science. They are going to be scientists after university. They want to make a robot to do the chores. Then everyone-mothers and fathers, sons and daughters-will be happy!

1Does Sam hate doing chores or like doing chores?

__________________________

2How often did Sam take out the trash?

__________________________

3Who made Kumar's bed?

__________________________

4What did Kumar's sisters ask Sam to do?

__________________________

5What do Sam and Kumar want to make after university?

__________________________

【答案】

1Sam hates doing chores.

2Three times a week.

3Kumar's /his sisters.

4They asked Sam to teach their brother how to do chores.

5A robot.

【解析】

本文讲述了山姆不喜欢做家务,但是他有很多家务要做。他有一个外国朋友KumarKumar在家不做家务,是他的妈妈和姐姐做家务。Kumar的姐姐想让山姆教她们的弟弟做家务。山姆和Kumar都擅长科学,想要大学毕业后制造一个机器人去做家务。

1根据“Sam hated doing chores.”可知,山姆讨厌做家务。故填Sam hates doing chores.

2根据“For example, on Mondays, Wednesdays and Fridays he took out the trash.”可知,山姆在星期一,星期三和星期五倒垃圾,因此一周倒三次垃圾。故填Three times a week.

3根据“His sisters made all the beds and cleaned all the room too, even his bedroom.”可知,Kumar的姐姐们整理他的床铺。故填Kumar's /his sisters.

4根据“they asked Sam to teach their brother how to do chores, so he could make his own bed.”可知,Kumar的姐姐们让山姆教会他们的弟弟做家务。故填They asked Sam to teach their brother how to do chores.

5根据“They are going to be scientists after university. They want to make a robot to do the chores.”可知,他们想大学毕业后制造一个机器人去做家务,故填A robot.

这是一篇记叙文,短文讲述了山姆在家做家务,但是他的朋友Kumar的家里是他的妈妈和姐姐做家务。文章叙述清晰,内容容易理解。题型是任务型阅读,要求根据文意回答问题,考查学生们对文章细节的理解。做题时,先通读短文,了解大意;然后根据题目所问,锁定短文相关句子,用简洁、概括的语言作答。例如第2小题,根据疑问词How often可知询问频率,注意文章中的时间名词或数词;再根据关键词take out the trash在原文定位答案。

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读下列材料,从A、B、C、D四个选项中选出最佳答案。
D
Many homes have cameras to protect them from danger. The cameras can tell the owners if someone has entered. But the cameras do not know whether the person is a family member, a friend, a postman or a criminal (罪犯).
But a new camera made by a French company can recognize (辨别出) faces. It can tell parents at work that their children have returned from school, or that the mail has been sent to their home. It can also tell them i f a stranger has entered their home. When family members enter a home, the smart camera “recognizes” them and sends information to the owner’s phone. The owner can choose to see the video then or later. But if an unknown person enters a home, the camera will send a warning sound on the owner’s phone.
This is what happened recently to a smart home camera owner named Damien. He lives in Paris.
“On a Friday I was at work, having a big monthly meeting when my phone moved. At first I told myself ‘Oh, it must be a wrong warn,’ but my phone was telling me there was a face that the camera did not recognize. Something was happening in my house!”
“I saw a person I did not know with his shoes on, which is not allowed in my apartment (公寓). I watched it on the video. I felt quite surprised. I hurried back home as fast as possible and called the police on the way. Thanks to the smart camera, the criminal was caught soon,” said Damien.
(1)The new smart camera is different from the ones in many homes because it can .
A.protect the owner
B.help a school child
C.recognize faces
D.call the police
(2)In Damien’s apartment, people can’t .
A.wear shoes
B.watch videos
C.have cameras
D.send mails
(3)If we put the passage into three parts, which of the following is the best?
(1=Para. (自然段)1 2 = Para. 2 3 = Para. 3 4 = Para. 4 5 = Para. 5)
A.①;②③;④⑤
B.①;②;③④⑤
C.①②③;④;⑤
D.①②;③④;⑤
(4)The best title of the passage may be “”.
A.Catching Criminals in a Better Way
B.Strange Video Faces
C.Warning Sound on the Phone
D.Smart Home Cameras

【题目】阅读下面的短文,掌握其大意,然后从短文后各题所给的A、B、C、D四个选项中,选择最佳选项。
Fishing with Grandpa
One day, my grandfather went fishing, and let me go with him. He handed the rod (钓竿) to me, held my 1 and taught me how to throw my line into the water. Our bobbers floated (浮标漂浮着) together as we sat there, hoping for a bite. The sun 2 us. We sat and talked, “I remember when I could sit here and watch the fish 3 in the water,” he said. “Sometimes, they'd jump out and 4beside me. I didn't need a rod and bait (饵) at that moment.” “We have to be 5,” he continued, “The fish may come or they may not. It doesn't matter. We're out in the 6. It's a beautiful day. We're lucky to have the warmth of the sun. If it had rained, we wouldn't be here. ” He sat against a tree. “Yes, it's a 7 day,” he said. I watched our bobbers. 8 fish pulled them under that day. It didn't matter. I was with Grandpa. I felt grown up. Just being with him was special. He was well loved by everyone and I wanted to 9 him when I grew up. He'd worked hard all his life for what little he had, but he could still find time to laugh. He was a relaxing man. In the short time we had together, he 10 me many things: how to hold a rod, the value of a good time, the value of a good friend, respect for my elders, and the importance of working hard and living harder. The list is long.
(1)A.feet B.legs C.arms D.ears
(2)A.warmed B.heated C.shone D.brightened
(3)A.running B.going C.lying D.swimming
(4)A.stand B.sleep C.land D.sit
(5)A.excited B.sad C.worried D.patient
(6)A.day B.sun C.water D.pool
(7)A.funny B.great C.big D.busy
(8)A.Many B.Enough C.Some D.No
(9)A.look after B.learn from C.be like D.care for
(10)A.taught B.gave C.ask D.wish

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网