题目内容

【题目】 How about forgetting bad memories?

Can we forget bad memories? Someone might tell you that time is the only “cure”. But this might be not true.

Researchers at Canada's McGill University have tested a pill that can help you forget bad memories. They tested it on 60 people and found it to be useful.

All 60 people had experienced painful romantic relationships and wanted to forget them. In the study, they were asked to write about these bad memories. Then, they took a pill that is usually used to treat high blood pressure (血压). They then recalled their bad memories by reading what they wrote earlier. In the end, they talked about their feelings, saying that they were finally able to forget their bad experiences.

Dr. Alain Brunet, who led the study, believes that the pill can ease(缓解)the pain that bad memories bring. People can take it after bad things happen to them.

How did the pill do this? In fact, your memories change all the time. They’re like papers on your computer. Every time you recall and "open” the papers, you might happen to make some changes and "save" them. Researchers believe that the pill can stop something in the brain from "re-saving" these memories. This means some details of the memory are lost.

However, there are some ethical (伦理的)worries about this treatment. Some people might use it to forget things that they should be learning from, such as when they did a crime.

A11 of us can think of bad events in our lives that were terrible at the time but make us who we are. They also help us all avoid the mistakes of the past. I'm not sure we want to erase those memories, said Rebecca Dresser, a medical ethicist.

How do we form memories?

The part of our brain known as the hippocampus (海马体)is important for forming new memories. Scientists found it after studying a patient named Henry Molaison in the 1950s. After Molaison's hippocampus got hurt during an operation, he couldn't store new memories. But he could remember memories from before the operation. This means long-term memories are stored outside the hippocampus. Scientists believe they are stored in the neocortex(新皮质),which controls attention and planning.

1The writing purpose of this passage is ________.

A.to introduce a new medical inventionB.to describe the bad influence of the pill

C.to tell stories about a patient named HenryD.to discover the fun secrets of hippocampus

2The pill tested on people can ________.

A.cause the brain to fix memoriesB.recall what they wrote down before

C.help people remember things easilyD.help people forget painful memories

3Which of the following does Rebecca Dresser agree with in Paragraph Six?

A.Some memories are harmful to people's lives.

B.The pill can help avoid the mistakes of the past.

C.Experiencing bad events makes us different from others.

D.The pill should be used to reduce people's sufferings from bad memories.

4We can infer from the passage that________.

A.the pill can certainly stop criminals from doing crimes

B.taking the pill will be harmful to people's physical health

C.the pill has been produced and used by the public America

D.medical workers are still unsure about the influence of the pill

【答案】

1A

2D

3C

4D

【解析】

本文主要讲了研究人员测试了一种能够帮助人们忘掉不好记忆的药片,它是非常有效的。它通过阻止大脑重复储存记忆来达到目的,但同时也引发了一些伦理的担忧;接下来讲了形成记忆与海马体有密切的关系。

1

主旨大意题。本文主要讲了研究人员测试了一种能够帮助人们忘掉不好记忆的药片,它是非常有效的,它通过阻止大脑重复储存记忆来达到目的,所以文章主要讲的是一项新的医学发明,故选A

2

细节理解题。根据第二段“Researchers at Canada's McGill University have tested a pill that can help you forget bad memories. They tested it on 60 people and found it to be useful加拿大麦吉尔大学的研究人员已经测试出了一种能帮助你忘掉不好记忆的药片。他们对六十个人进行测试,发现它很有用”可知这个药片能够帮助人们忘掉痛苦的记忆,故选D

3

细节理解题。根据第六段“A11 of us can think of bad events in our lives that were terrible at the time but make us who we are所有人都认为我们生活中的坏事在当时是糟糕的,但它们却让我们每个人成为我们自己”可知经历不好的事情会使我们与众不同。对于B项“The pill can help avoid the mistakes of the past这个药片能够帮助避免过去的错误”根据前句可知应该是坏的事情,而不是这个药片,故选C

4

推理判断题。根据第六段句意这种治疗方式有一些伦理上的担忧,有些人可能会用它来忘记他们应该学习的东西,例如当他们犯了罪时。不好的事情会让我们变得与众不用,会让我们避免过去的错误和“I'm not sure we want to erase those memories我不确定是否我们想要去抹掉这些记忆”可知医务人员也不确定这种药片的影响,故选D

练习册系列答案
相关题目

【题目】Future astronauts could travel with emotional support robots

To help astronauts of the future survive(幸免于) the mental(精神的) challenges that come with staying in space for quite a long time, space travelers’ tasks could soon be accompanied(陪伴) by AI-powered, empathetic(有同理心的,同感的) robotic helpers.

Not only does space travel present astronauts with lots of physical stresses, spending months or years in such a physically demanding(要求高的) place with limited space and the same people can also raise many mental tests as well. According to MIT Technology Review, scientists are working to alleviate astronauts from some of the latter challenges by creating “an AI assistant that’s able to feel human emotion and respond(做出反应) with empathy.”

While such a technology would prove itself useful by being able to predict the needs of the crew members in space and “intervene(干预) if their mental health is in danger,” it has the potential to be life-saving when humans choose to explore beyond Earth’s gravitational field(引力场) and towards deep space.

Though astronauts currently on the International Space Station have an intelligent robot to interact with called CIMON, it is short of proper emotional intelligence according to NASA CTO Tom Soderstrom. As a result, a team at the organization’s Jet Propulsion Laboratory is working on a more complex(复杂的) emotional support companion that can control a spacecraft’s functioning in addition to tracking the crew members’ behaviours.

Right now in the lab, an AI-equipped robot called Henry the Helper can be found walking around the grounds assisting visitors who appear confused or lost based on their facial expression. Two more emotionally intelligent robots are expected to be introduced later this year, one of which is said to be able to take part in conversations more complex than giving navigation(导航) assistance.

The team’s final goal is to make a companion named Fiona the Future a reality, an emotionally intelligent cross-platform system. Fiona, if all goes according to the JPL’s plans, will help keep astronauts of the future stay mentally fit as they start their journeys to deep space.

1What does the underlined word alleviate in Paragraph 2 probably mean?

A.面临B.应对C.缓解D.刺激

2According to the passage, which is the biggest challenge astronauts meet in space?

A.Mental health.B.Physical health.C.Food safety.D.Environment.

3Which of the following is NOT true about the future AI helpers?

A.They will be able to know human emotion by feeling.

B.They will be able to control the crew members’ behaviours.

C.They will be able to guess what the crew members want.

D.They will be able to join in the conversations with the crew members.

【题目】Differences between colds and flu

Both colds and influenza(flu)(流感) are caused by viruses and the two illnesses can have similar symptoms(症状). At first it can be difficult to tell the difference. In general, the symptoms of influenza are more serious and last longer than those of a cold.

The main difference between cold and flu symptoms is that flu more commonly includes fever: the fever can be 38 or higher and last for 3-5 days. The great tiredness caused by flu can last for weeks while cold symptoms are generally not serious and last for about 1 week. Also, runny nose is more common with cold than flu. Vomiting(呕吐) is another key difference: vomiting is not usually connected with the common cold but can be found in flu.

Although the differences above are generally true, it is impossible to know for sure if it is flu or cold. For example, it is possible to have flu without fever.

Antibiotics(抗生素) don’t work against a cold or flu because they attack bacteria(细菌) instead of rinses, You can treat yourself at home by

getting plenty of rest and sleep (this means staying home from work or school)

drinking plenty of fluids (especially water)

and if you have a sore throat, eating soft foods that are easy to swallow.

See your doctor if you have cough and high fever (38 or more) that is not improving, trouble breathing, chest pain, or if you have other worries about your symptoms.

1From Paragraph 1 and Paragraph 2, we know that ________.

A.at first it can be easy to tell the difference between colds and flu

B.compared with the symptoms of a cold, flu’s symptoms usually last longer

C.fever is more common with cold than flu

D.vomiting cannot be found in a common cold

2Which of the following is suitable for ?

A.Treatment for colds and flu

B.Difference between bacteria and viruses

C.Stopping the increase of colds and flu

D.Advantages of staying at home

3The writer’s main purpose of writing the passage is to ________.

A.ask us to act to stop the spread of flu and colds

B.warn us of the danger of having flu and colds

C.let us have a better understanding of flu and colds

D.teach us how to stop flu and colds

【题目】 初二年级的学弟学妹正在学校综合实践课上进行英文校报的制作。他们想请初三年级的学哥学姐看了样稿后给予他们反馈及建议。假设你是李明,请你根据下面表格的内容提示,给他们写封信。

Columns(栏目)

Content(内容)

School News

了解学校发生的事

Students' Voice

表达对生活、学习的想法和感受

Teacher's Advice

帮助解决课堂上、作业中发现的问题

……(你建议增加的栏目1-2)

……

注意:

1. 所写内容须包含表格所有信息;

2. 可适当发挥,以使行文连贯、通顺;

3. 文中不得出现真实的人名、校名、地名等相关信息;

4. 词数90左右(开头和结尾已给出,不计入总词数)

Dear juniors,

I am very excited to get the sample design of the school newspaper you are working on.

___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Starting a school newspaper is a wonderful idea. I hope for its success and I'm looking forward to reading it.

Yours,

Li Ming

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网