题目内容

【题目】根据短文内容,选择最佳答案。
Scientists say life will be very different in 2050.
First,there will be no TV channels(频道)in 2050.People will choose a program from a computer and watch it on TV.In 2050,we will get information from the computers only.
Second,water will be a big problem in 2050.In many places,people won't have water to drink.
Third,cars will use new and clean fuels and they will go very fast.There will be a computer in every car.And the computers will control the cars and there won't be any accidents(事故).
(1)Which word can describe(描述)the life in 2050?
A.Dull(单调的).
B.Funny.
C.Different.
D.Bad.
(2)__________will be important in our future life.
A.Computers
B.Televisions
C.Books
D.Cars
(3)What does the third paragraph tell us?
A.Fuel shortage(短缺).
B.Food shortage.
C.Water shortage.
D.Computer shortage.
(4)The cars will be ___________ in the future.
A.very cheap
B.very light
C.very expensive
D.very safe(安全的)
(5)The underlined word“control”means ________in Chinese.
A.检修
B.控制
C.治理
D.发动

【答案】
(1)C
(2)A
(3)C
(4)D
(5)B
【解析】本文介绍了2050年的生活不同于现在。第一,在2050年将没有电视频道,我们只能从电脑上获得信息。第二,水资源将是一个大问题。第三,汽车将会有电脑控制,不会发生事故。
(1)C细节理解题。根据Scientists say life will be very different in 2050. 可知在2050年的生活将会不同,故选C。
(2)A推理判断题。根据In 2050,we will get information from the computers only.可知在2050年我们只能从电脑上获得信息,因此电脑非常重要。故选A。
(3)C推理判断题。根据In many places,people won't have water to drink.可知第三段告诉我们在2050年水资源短缺,故选C。
(4)D推理判断题。根据And the computers will control the cars and there won't be any accidents(事故).可知在2050年汽车不会出事故,故推断汽车是安全的,故选D。
(5)B词义猜测题。根据And the computers will control the cars and there won't be any accidents(事故).可知汽车不会发生事故,故此处应是电脑控制汽车,故选B。

练习册系列答案
相关题目

【题目】A well-known poem by Tang dynasty poet Du Mu tells of a sad scene in early April: “Rains fall heavily as Qingming comes, and passers-by with lowered spirits go.”

This scene takes place on Tomb Sweeping Day, also known as Qingming Festival. Tomb Sweeping Day is a traditional Chinese festival. It began in the Zhou dynasty, over 2500 years ago. Chinese people celebrate it to remember and honor their ancestors(祖先). This year, it falls on April 4. Tomb Sweeping Day became a public holiday in the Chinese mainland in 2008. People have on day off for that day.

On this day, families bring flowers, food and wine to the grave sites(墓地)of their ancestors. They place cakes, fruits in front of the graves and some may burn joss paper, as money for the dead. After that, they sweep the tombs and cherish(怀念)the memories of their dead family members.

Tomb Sweeping Day gives us a chance to show respect to our ancestors and family members who have passed away and show that we miss them. This tradition shows that family values are an important part of Chinese culture.

Tomb Sweeping Day is also the beginning of the time for gardening and outdoor activities in China. Families often get together for outings or fly kites at this time.

【1】The Chinese meaning of the underlined word “passers-by” is_______.

A、行人 B、陌生人 C、故人

【2】Tomb Sweeping Day is celebrated for people to _______.

A、go out to fly kites

B、have a public holiday

C、remember and honor their ancestors

【3】What can people take to the grave/span> sites according to the passage?

A、Flowers, food, fruits and umbrellas.

B、Flowers, food, wine and joss paper.

C、Food, fruits, joss paper and kites.

【4】Which of the following is NOT mentioned in the passage?

A、We have one day off for Tomb Sweeping Day.

B、Tomb Sweeping Day began in the Zhou dynasty.

C、People in the world celebrate Tomb Sweeping Day.

【5】What does the passage mainly discuss?

A、People bring many things to the grave sites.

B、Du Mu wrote a poem about Qingming.

C、Tomb Sweeping Day is a traditional Chinese festival.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网