题目内容

【题目】根据句意及首字母提示完成句子中的单词

1—Has Mr. Green ________ visited the Palace Museum?

—No, never.

2She won the first________in the 100-metre race.

3Her ________ to enter the famous university came true.

4I had only a little money, so I couldn't ________the expensive watch.

5We'd like to have a New Year's party and ________ all of our friends and relatives to it.

【答案】

1ever

2prize

3dream

4afford

5invite

【解析】

1句意:格林先生曾经参观过故宫博物院吗?

根据句意理解及句子结构分析可知,句子成分是完整的,所以空格处填的应该是一个可以用在现在完成时的词,由句意可知,表达的是“曾经”,英语是ever,是一个副词,修饰动词,故答案为ever

2句意:她在100米赛跑中得了一等奖。

根据句意理解可知,这里表达的是“奖项”,英语是prize,这里指的是“一等奖”,所以应该用单数形式,故答案为prize

3句意:她进入名牌大学的梦想实现了。

根据句意理解可知,这里指的是“梦想”,英语是dream,是一个名词,由句意可知,这里指的是单数,所以应该用单数形式,故答案为dream

4句意:我只有一点钱,所以买不起昂贵的手表。

根据句意理解及前句I had only a little money可知,这里表达的是“买不起”,英语中“付得起”是afford,空格前有couldn’t,所以这里直接用动词原形,故答案为afford

5句意:我们想开一个新年晚会,邀请所有的亲朋好友参加。

根据句意理解可知,这里表达的是“邀请”,英语是invite,这里是and并列两部分,前面是would like to do的形式,所以后面应该也是to do形式,只是省略了不定式符号,故答案为invite

练习册系列答案
相关题目

【题目】根据短文的理解,选择正确答案。 In two days, I will be turning 30. And I was not looking forward to a new decade (十年). I was afraid that the best years of my life were behind me.
One day, I met with my friend Nicholas. He was a 79-year-old man. He noticed something was different about me and asked if anything was wrong. I told him what I was anxious (焦虑) about and asked him: "What was the best time of your life?"
Without hesitation, Nicholas replied: "Well, Joe, when I was a child in Austria and everything was taken care of for me, that was the best time of my life."
"When I was going to school and learning the things I know today, that was the best time of my life."
"When I got my first job and got paid for my work, that was the best time of my life."
"When I met my wife and fell in love, that was the best time of my life."
"World War Ⅱcame, and my wife and I had to leave Austria to save our lives. When we were together and safe on a ship, that was the best time of my life."
"When I became a young father and watched my children grow up, that was the best time of my life."
"And now, Joe, I am 79 years old. I have my health, I feel good and I am just as in love with my wife as I was the day we met. This is the best time of my life."
(1)How did the writer feel about his upcoming(即将来临的) 30th birthday?
A.Excited.
B.Worried.
C.Angry.
D.Tired.
(2)Where did the old man live when he was a child?
A.In Austria
B.In Canada
C.In Australia
D.In North America
(3)From the passage, we can learn that.
A.the writer didn't know how to spend the rest of his life
B.the writer was an easy-going person
C.the old man was not in good condition
D.the old man has a very happy family
(4)From the passage, we can learn that.
A.it's never too old to learn
B.believing in yourself is the key to success
C.be thankful for what you have today
D.time and tide (潮水) wait for no man

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网