题目内容

【题目】完形填空。(共10分)

Everyone needs friends. We all like to __ _ close to someone . ____ is nice to have a friend to talk , laugh ,and do things with. Certainly, sometimes we need to be alone . We don’t always want people around. But we would feel lonely if we ___ had a friend.

No two people are ____ . Friends sometimes don‘t get on well .That doesn’t mean that they no longer like each other. Most of the time they will make up and become _ __ again . Sometimes friends move away. Then we feel very _____. We miss them very much, but we can ____ them and write to them . It could be that we could even see them again. And we can ______ new friends . It is surprising to find out how much we like new people when we get to know them .

There‘s more good news for people who have friends . They live longer than people who don’t . Why ? It could be that they are ___. Being happy helps you stay well . Or it could be just knowing that someone cares. If someone cares about you, you take ____ care of yourself.

1A. look B. watch C. feel D. see

2A. It B. He C. There D. Someone

3A. ever B. never C. just D. really

4A. friendly B.kind C. just the same D. quite different

5A. friendly B. good C. pleased D.

6A. angry B. sad C. happy D. alone

7A.call B. ask C. tell D. talk with

8A.look for B. find C. make D. know

9A. happier B. stronger C. kinder D. richer

10A.less B. better C.little D. no

【答案】

1C

2A

3B

4C

5D

6B

7A

8C

9A

10B

【解析】

试题分析:本文讲述了每个人都需要朋友,既需要独处,更需要朋友,没有朋友,我们会感到寂寞。以及朋友间的关系和朋友的好处。

1C此题考查细节理解题。句意:我们都喜欢感觉跟某人亲近。因为close是“亲密的”意思,是一个形容词,B.watch和D.see后面不能接形容词,所以排除BD;A. look看起来。根据意思,应该是“感到亲近”,所以用feel。所以本题选C。

2A此题考查固定句型。句意:有一个和他说说、笑笑、一块做事情的朋友真的很好。 It is+adj.+to do sth.表示“做某事对某人来说是怎样的”是一个固定句型。在此,it是形式主语,它指代的内容是后面的动词不定式to have a friend to talk , laugh ,and do things with.。所以本题选A .

3B此题考查细节理解题。句意:如果我们没有朋友我们将感到寂寞。A.曾经 B.从来不C. 仅仅D.真地。根据语境通过But we will feel lonely “但是我们将感到孤独”可知,只有没有朋友的时候才会孤独。所以此处应用一个否定词,只有never。可知选B。

4C此题考查段落大意题。句意:有两个人完全是一样的。A.友好的B. 善良的C. 一样的相同的D.很不一样。根据后面朋友有时候相处不好。那不意味着他们不再喜欢对方了。多数时间他们和好又成为朋友。可知选C。

5D此题考查细节理解题。句意:多数时间他们和好又成为朋友。A.友好的 B. 好的C. 高兴的D. 朋友。Make up 是和好的意思,所以有成为朋友。故选D。

6B此题考查细节理解题。句意:然后我们感到很伤心。A.愤怒B.伤心C.幸福D.独自的。根据语境有时候朋友搬走了和We miss them very much“我们非常想念他们”可知,朋友搬走了,我们会不高兴的。可知我们会伤心故选B。

7A此题细节理解题。句意:我们非常想念他们,但是我能给他们打电话和给他们写信。通过上文的Sometimes friends move away和下文的write to them可知,此处应该是打电话,用call。所以本题选A。

8C此题考查固定短语。句意:我们能结交新朋友。通过It is likely that we would never see them again可知,我们如果失去了朋友,我们会交新朋友。Make friends交朋友或make a friend with sb. 和某人交朋友。故选C。

9A此题考查细节理解题。句意:它可能使他们(指有朋友的人)更幸福。A.更幸福B.更强壮C.更善良D.更富有。根据后一句Being happy helps you stay well .幸福有益于身体健康。可知,前面应该用happy。因为前面是两者的比较,所以应该用比较级,又因为此处放在are的后面,应该用形容词,所以填happier。故选A。

10B此题考查细节理解题。句意:如果有人关心你,你会更好的照顾你自己。A.更少,更差B.更好地C.小,几乎没有D. 没有。通过最后一段第二句They live longer than people who don’t .和倒数第二句Or it could be just knowing that someone cares.可知选B.

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读理解
Many other people and I in Britain love charity shops because we can find them on every street.The charity shops sell all kinds of things and they are very cheap.
The first charity shop was opened by Oxfam in 1947.Now there are over 7,000 charity shops in the UK.My favorite charity shop in my hometown is the Cross Shop.There I always find children’s books,all 10 to 20 pence each.They are really cheap.
Most of the shop workers in charity shops are volunteers,each shop has a manager and he gets some money.Every morning you see bags of things outside the shops.Some people bring and put them there without waiting for thanks.In fact,over90%of the things in charity shops are from kind people.
All the money the shops get goes to charity work.Charity shops raise more than 110 million pounds every year.The money is for sick and poor children。homeless and disabled people,and many others.In a charity shop you can get cheap but nice things.You might even feel special while shopping.
If possible,let’s do something for charity together.
根据短文内容,完成下列各题。
(1)What do the charity shops sell?
(2)从短文中找出可以替换下面所给句子的一句话。
Oxfam opened the first charity shop in 1947.
(3)在短文第三段的空白处填入一个适当的连词,使句意完整通顺。
(4)How much do charity shops raise every year?
(5)将短文划线部分(第五段)的英语句子译成汉语。

【题目】Think of life as a game in which you are playing with five balls in the air. You name them work, family, health, friends and spirit and you keep all of them in the air. You will soon understand that work is a rubber ball. If you drop it, it will bounce (弹跳) back.

But the other four balls, family, health, friends and spirit, are made of glass. If you drop one of these, they will be broken. They will never be the same. You must understand that and try to have balance in your life. How?

Don’t look down on your worth by comparing yourself with others. It’s because we’re different and each of us is special.

Don’t let other people set goals for you. Only you know what is best for yourself.

Don’t give up when you still have something to give. Nothing is really over until the moment you stop trying.

Don’t be afraid of difficulties. It is by taking chances that we learn how to be brave.

Don’t shut love out of your life by saying it’s impossible. The quickest way to receive love is to give it; the fastest way to lose love is to hold it too tightly; the best way to keep love is to give it wings.

Don’t run through life so fast that you forget not only where you’ve been, but also where you are going.

Don’t be afraid to learn. Knowledge is a treasure you can always carry easily.

Don’t use time or words carelessly. You can’t get them back. Yesterday is history, tomorrow is a mystery, and today is a gift. Life is not a competition, but a trip, step by step.

【1】The passage tells us not to _________ because everyone is special.

A. be afraid of difficulties

B. be afraid to learn

C. run through life so fast

D. compare yourself with others to look down on your worth

2The sentence “Nothing is really over until the moment you stop trying.” means that _____.

A. Nothing is possible

B. If we don’t give up, there is always hope

C. You should learn to give up

D. Although you try, nothing will change.

3The best way to keep love is to ___________.

A. say it’s impossible B. give it

C. give it wings D. hold it tightly

4If you run through life so fast, you will ____________.

A. lose your own treasure that you can always carry easily

B. lose love by holding it too tightly

C. forget not only where you’ve been, but also where you are going.

D. not afraid of the difficulties

5According to the passage, which is the best title? ___________

A. Nothing is impossible.

B. Glass balls are easy to be broken.

C. Things you can’t do

D. Treat your life in a right way.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网