题目内容

Money in the Bank

“Jamila, I just found a five-dollar bill on the table,” said Mrs.Johnson. “Is that your money?” Jamila looked up from the book she was reading. “Oops. I emptied my pockets before I left for soccer practice yesterday. I was running late, so I didn’t have time to take the money up to my room.” Jamila’s mom handed her the bill and watched as her daughter placed it in her book.

Jamila went back to read. A moment later, she heard her mother give a deep sigh(叹息). “Jamila, you just put that money in your book. I’m quite sure that you won’t be able to find it when you need it. You are working so hard to save for a new bicycle. I don’t want you to lost any of your hard-earned(辛苦挣得的) money. Don’t you have a piggybank?”

Jamila nodded. “I have one, but the key doesn’t work and I can’t get the money out. Some of my money is in a jar(罐子) on my desk. Some is in a box on my bed. I might also have some in other books.”

Mrs.Johnson smiled at Jamila. “It looks like it’s time for you to get your own bank account(账户),” she said. “Do you want to go to the bank with me?”

Jamila jumped up. “Will the account be in my own name?” she asked excitedly.

“Of course,” answered her mom. “You might be surprised by how much you have when your money is all in one place. At least you’ll know where it all is.”

At the bank, Jamila and her mother opened a savings account. The banking manager explained how the money in the savings account would earn interest. The longer the money stayed in the account, the more interest it would earn.

Jamila was surprised to learn that she could earn money just by saving her money in a savings account. “I wish I had done this a long time ago,” she winked at her mom. “Maybe I’d have already saved enough to buy my bike.”

1.Where did Jamila put the money after her mother handed it to her?

A. In her pocket. B. In a piggybank.

C. In a jar. D. In her book.

2.Mrs.Johnson thought Jamila should have a bank account because _______.

A. it could encourage Jamila to work harder for her new bicycle

B. Jamila put money everywhere and might lose some of it

C. the money in a savings account could earn interest

D. Jamila spent much more than she earned

3.How did Jamila feel when she knew she could earn money by sawing money in the bank?

A. Sorry. B. Proud. C. Surprised. D. Confused.

1.D 2.B 3.C 【解析】【主旨大意】本文是一篇记叙文,讲述的是一位妈妈因女儿将钱到处乱放而教导女儿在银行开账户存钱,并取得利息的故事。 1.细节理解题。题干意为:杰米拉在母亲把钱递给她后,把钱放在哪里?根据第二段最后一句“Jamila’s mom handed her the bill and watched as her daughter placed it in...
练习册系列答案
相关题目

Students in western Ohio(俄亥俄州) have to say “bye-bye” to snow days. Snow may fall, but students won’t be able to spend the days sledding(滑雪橇). Classes will continue online. Officials say that holding electronic workdays(e-days) will help students keep up with their studies. It will also prevent requiring students to make up schooldays later in June.

Which would you prefer: spending a cold day on a computer, or sitting in school in June when you should be on vacation? Jordan Dewar, a student reporter, holds the opinion that having online work on a snow day is the better choice. “You would be working on a day that you already planned on having schoolwork.”

“Having extra days of school in summer can interfere with(妨碍) families’ vacation plans. Besides, what if your school does not have air-conditioning? Imagine sweating through seven hours at school on a hot June day when you could have been relaxing by a pool with your family. Doesn’t an e-day sound better than that?” Jordan Dewar said.

For some students, it would be easier to concentrate(专注) on e-days than on makeup days. “You can do a little work online, go play, and then come back later,” says Rachel Meyers, 12. “But on June days you would just have to sit there for seven hours, thinking about how you could be outside, so you lose focus.”

There are some students arguing that it’s not fair to ditch snow days, however. They say that snow days give them a much-needed break. They also note that missing a day here and there is not enough to put them behind. Most students in Silver Valley School think one problem of e-days is that sometimes siblings(兄弟姐妹们) have to share computers at home. In addition, it punishes the students who don’t have computers at home. When school starts again after e-days, these students will be left behind and have to work double-time to catch up with others.

“School budget cuts(预算削减) across the country are expected to continue into the 2017-2018 school year.” the American Association of School Administrators(AASA) Web site states. “The school wouldn’t be able to afford both online classes and taking care of the school,” Austin Krewson, an eighth grader, says.

Moreover, electricity is likely to be cut off during snowstorms. If kids don’t have power at home, the money and the time in running the new program would be wasted.

1.What can we learn from Paragraph 1?

A. Officials suggest students should have more schooldays in June.

B. Officials believe snow days put students behind in their studies.

C. Students have to end snow days earlier than planned.

D. Students won’t have sledding classes at school.

2.The student reporter, Jordan Dewar, believes that _____.

A. siblings can help each other with their studies on e-days

B. students can learn better on e-days than on makeup days

C. having e-days in winter will save the cost of air-conditioning

D. students should study online when it snows heavily on weekdays

3.What does the word “ditch” in Paragraph 5 probably mean?

A. give up B. put off C. carry out D. pay for

4.The writer mentions the statements on the AASA Web site to _____.

A. explain the reason to hold the e-day program

B. show the difficulty of running the e-day program

C. suggest government should spend more money on education

D. stress why some students can’t afford computers for online classes

1.D 2.D 3.A 4.C 【解析】【主旨大意】本文是一篇新闻报道,主要讲述美国俄亥俄州的学生在下雪天仍然要在网上学习,而不能玩雪橇。对此,不同的学生有不同的看法,某些政府官员也发表了自己的观点。 1.细节理解题。题干意为:我们从第一段中可知什么?根据第一段第二句“Snow may fall, but students won’t be able to spend...

My friend Mary came to school wearing a brand-new pair of Zee jeans. “Your new Zee jeans are so cute!” I said.

“My grandma took me clothes shopping last weekend,” Mary said. “The Zee jeans were on sale. They have cool pockets and are unbelievably comfortable. When you’re at my house after school, try them on and see for yourself.”

“Hmm.” I didn’t think so. But when I tried them on, I couldn’t help agreeing. “I’m totally taking these!” I said. As soon as I got home, I told my mom that I had to get some Zee jeans.

Mom said, “You already have three pairs of perfectly good jeans. There is no way Dad and I are paying that much for a pair of pants. If you want to buy them with your own money, I would be happy to make a long list of extra chores you can do.”

“I’ll start this minute,” I said.

It took me three weeks to save enough money. I changed kitty litter, watched my little brother and sister, and cleaned refrigerator. The refrigerator cleaning was the worst because one of the shelves fell while I was taking everything out. Food and milk splashed all over the floor. It took me one and a half hour to clean it up!

Anyway, I finally bought my Zee jeans, and I loved them even more than I thought I would. I loved them half because they had cool pockets and super comfortable, and half because I had worked so hard to earn the money to buy them myself.

1.Who bought the new Zee jeans for Mary?

A. Her mother. B. Herself. C. Her friend. D. Her grandmother.

2.Why did mom not want to buy a pair of Zee jeans to the writer?

A. She didn’t like the writer.

B. She thought the writer was lazy.

C. She thought that the writer had enough jeans.

D. She didn’t have enough money.

3.How did the writer buy the new jeans?

A. She got money from her mom.

B. She made money by doing housework.

C. She borrowed money from Mary.

D. She asked her grandma to buy them for her.

1.D 2.C 3.B 【解析】解析:本文主要讲述了作者因为看到朋友穿着很酷的牛仔裤而且和很舒适,便也想买一条,但作者的妈妈说作者已经有三条牛仔裤了,不可能再花钱给作者买。如果作者想要的话,只能自己赚钱去买。所以作者就做了许多的家务,攒够了钱,自己买了一条牛仔裤的故事。 1.解析:题意:谁给玛丽买了新的牛仔裤?根据文中的句子“My grandma took me cloth...

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网