题目内容

【题目】【2012年广东深圳】The Queen Elizabeth and her sister Margaret had very different characters (性格) : Elizabeth was very serious and tidy; Margaret was outgoing and headstrong. But they kept close as sister. When had lessons at home with their governess Marion Crawford. Margaret was often naughty. Elizabeth always protected her every time when she broke rules. When they grew up. Magaret has sad love stories and unhappy marriage. The Queen gave her a lot of help.

Margaret was one of the few people who could lose their temper with the Queen. Even as an adult, she would sometimes shout at her. Once she threw a dishcloth at Elizabeth's face when they had a picnic. But they never quarreled for long. To Queen Elizabeth, it was a sadness that her sister never found lasting (持久的) personal happiness.

【1】What kind of person was Elizabeth like? She was ________.

A. serious and tidy B. outgoing and tidy

C. easygoing aand headstrong D. serious and headstrong

【2】The word "governess" means ________.

A. 服务员 B. 家庭女教师 C. 牧师 D.管家

【3】Who had an unhappy family life according to the story?

A. Elizabeth. B. Margaret.

C. Marion Crawford. D. Both Elizabeth and Margaret.

【4】According to the story, which of the following is not true?

A. The queen and her sister had quite different

B. Elizabeth always protected her sister

C. The sisters often fought each other

D. Elizabeth felt sorry for her sister for her unsuccessful marriage.

【5】What is the main idea of the story?

A. Elizabeth was a kind person

B. The two sisters lived happily

C. Margaret had sad love stories

D. The two sisters had a very good relationship

【答案】

【1】A

2B

3B

4C

5A

【解析】

试题分析:短文属于记叙文。通过描述Elizabeth与妹妹相处的几件事,表现了她对妹妹的慈爱。

【1】细节理解题。从短文第一句“Elizabeth was very serious and tidy”可得知。

【2】词义猜测题。根据上下文可知,这是姐妹俩小时候的事情,又因为“had lessons at home with…”可知,只有B项最合语境。

【3】推理判断题。根据第一段倒数第二句“Magaret has sad love stories and unhappy marriage.”和第二段最后一句“…never found lasting personal happiness”可推测出Magaret婚姻家庭不幸福。

【4】综合理解题。A、B、D项都符合文意,只有C项不符。

【5】主旨大意题。Elizabeth小时候呵护Magaret,长大了同情她、帮助她;即使妹妹朝她叫喊,甚至朝她脸上扔抹布,身为女王的她都能忍受。这足以说明Elizabeth如此善良。

练习册系列答案
相关题目

【题目】What do you do if you’re stranded (处于困境的)on a lonely island?Surely you need to find a way to get in touch with the outside world. Your best chance of Body signals(信号).

Pilots from different countries understand body signals if they have the correct training. When you wave your arms up and down in a straight line,it means “yes”. When you point downwards and swing your arm from side to side ,it means“no”. If you want the pilot to know that it’s safe to land,push your hands out in front of you and bend(弯曲)your knees. If you want to say that it’s not safe to land ,put your arms in the air and move them to one side.

Smoke signals

The smoke from a fire can be seen from far away ,so it’s a good way to draw attention .If the weather is dry,it isn’t hard to start a fire. Remember that fires can be very dangerous if they get out of control. Never light a fire unless you’re sure that it can’t spread .If the ground is dark,light smoke can be seen more easily .Green grass and leaves produce light smoke.

Ground-to-air signals

It’s a good idea to build some signals,too. Use large pieces of wood to make the symbols(标记).If you can’t find any wood,use earth. Some useful symbols are:

F “I need food and water”.

II “I need medicine”.

I “I am badly hurt”.

X “I am unable to move from here.”

Pilots’ replies

If the pilot lowers the plane’s wings from side to side ,this means“message received and understood”(At night,the pilot flashes the plane’s green lights.)If the pilot flies the plane in a clockwise circle ,this means“message received but not understood”.(At night ,the pilot flashes the plane’s red lights.)

However,there is no signal which means “message not received”. Why not?

1Which picture means“it’s not safe to land”?

【2】What can we learn from the passage?

A、Swinging your arm from side to side means“yes”.

B、If the ground is dark,light smoke can’t be seen.

C、If you need some medicine ,make a symbol “II”.

D、The pilots make replies with a blue light at night.

【3】What is the passage mainly about?

A、The explanation of building signals on an island .

B、The importance of building signals on an island.

C、Ways of sending out signals on a lonely island.

D、Ways of receiving signals from a lonely island.

【题目】

My favourite season…

Matt / UK

My favourite season is spring, because everything is getting new and fresh again. I like having picnics and taking photos with my friends. I don’t like autumn, because I know that it’s going to be getting cold soon.

Share(4) Support(7)

Anna / Germany

Autumn is my favourite season. I love the changing of leaves. I like the colours. I love the autumn wind that blows the leaves around. And I often take a walk in that autumn air with a warm cup of coffee. My least favourite season is summer, because it’s too hot.

Share(8) Support(15)

Neil / Canada

I like summer best. It’s very cool in my hometown, and it’s nice to have a long and sunny summer. There are a lot of outdoor activities you can take part in, such as going camping. My least favourite is winter, because it’s pretty cold, and you don’t want to go outside.

Share(10) Support(21)

Kat / US

My favourite season is winter, because there’s a lot of snow, and it’s very beautiful. When the countryside is covered with snow, it’s perfectly white. Also, I love building snowmen with my friends. So I like winter.

Share(17) Support(23)

1】Matt’s favourite season is .

A.spring B.summer C.autumn D.winter

2Where is Anna from?

A.The US. B.Canada. C.The UK. D.Germany.

3What’s the weather like in Neil’s hometown in summer?

A. Wet. B.Cool. C.Windy. D.Cloudy.

4In winter, Kat loves .

A.going camping B.taking a walk

C. building snowmen D.having picnics

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网