题目内容

【题目】 When I was a boy,I didn't have a smartphone. At that time, home computers weren't heard of, and our small television could only get one channel clearly. Yet, I was never _______.

I would ride my bike down the hills to feel the gentle wind on my face when _______ arrived. When summer came. I spent most of my free time _______. I never got sunburned because I was never out of the water long enough. When it was fallmy friends and I would play football for hours. We also liked to jump in the golden and red piles of _______ falling from trees. It was pretty interesting. The first snows of winter didn't stop the fun, either. My brothers and I would have _______ is and hike into the woods to cut down our Christmas tree.

Those simple _______ always brought me so much happiness There was_______ to be bored about because there was always something to do and _______. Because the children of today are spending so much time _______ and so little time living, I feel a bit sorry for them.

One thing I am sure of, though, is that even in this technological worldthe simple pleasures of life can still make your soul quiet. A hug still ________ your heart. A walk in the woods still calms your mind. There're much more simple pleasures of life to enjoy than staying in the technological world.

1A.tiredB.excitedC.boredD.sad

2A.holidayB.weekendC.springD.festival

3A.sailingB.swimmingC.hikingD.climbing

4A.fruitB.woodC.leavesD.balls

5A.snowballB.footballC.waterD.sports

6A.lessonsB.pleasuresC.kindnessD.fun

7A.everythingB.somethingC.anythingD.nothing

8A.learnB.shareC.enjoyD.solve

9A.playingB.watchingC.workingD.resting

10A.breaksB.shakesC.bringsD.warms

【答案】

1C

2C

3B

4C

5A

6B

7D

8C

9C

10D

【解析】

文章讲述了作者小时候一年四季总是有让自己快乐的乐趣,而现在人们都忙于工作,几乎没时间去享受生活。

1句意:然而,我仍然没有感觉孤独过。

考查形容词和语境辨析,A. tired疲倦的;B. excited激动的;C. bored无聊的 Dsad难过的。 根据 At that timehome computers weren't heard ofand our small television could only get one channel clearly那时,没有听说过家用电脑,我们的小电视只能得到一个频道,可知这些说明那时家里的娱乐生活是单调的,结合转折词yet"然而",推出:然而,我从不感到无聊,故选C

2句意:当春天来临时,我会沿着山骑自行车,来感受柔和的风。

考查名词和语境辨析。Aholiday假期;Bweekend周末;Cspring春天;Dfestival 节日。根据feel the gentle wind感觉柔和的风,可知春天的风是柔和的,推出此处是指春天来了,故选C

3句意:当夏天来到时,我大部分时间花在游泳上。

考查动词和语境辨析。A. sailing航行;B. swimming游泳;C. hiking徒步旅行;D. climbing 爬。根据后一句I was never out of the water long enough我从来没有离开过水,推出经常在水里游泳,故选B

4句意:我还喜欢在成堆的金黄色和红色的落叶间跳跃。

考查名词和语境辨析。A. fruit水果;B. wood木头;C. leaves树叶;D. balls球。根据常识秋天从树上落下的是叶子。the golden and red piles of …falling from trees.可知,指成堆的黄色的和红色的落叶,故选C

5句意:我哥哥和我要玩雪球并走进森林砍伐圣诞树。

考查名词和语境辨析,A. snowball雪球;B. football足球;C. water水;D. sports 运动,根据 The first snows of winter didn't stop the funeither.冬天的第一场雪阻止不了乐趣,推断我们在冬天玩雪球,故选A

6句意:这些简单的快乐给我们带来很多乐趣。

考查名词和语境辨析。Alessons课程;Bpleasures快乐;Ckindness善良;Dfun 乐趣,根据…always brought me so much happiness,结合上文提到春夏秋冬的乐趣,推出此处是指:这些简单的乐趣总是给我们带来快乐,故选B

7句意:因为总是有很多事情要做,所以没有什么感觉厌烦的。

考查不定代词。A. everything每件事;B. something某事;C.anything任何事;D.nothing 没事.根据 because there was always something to do 因为总是有事情要做,所以没什么是感到无聊的,故选D

8句意:总是有很多事情要做和喜欢的,所以没有什么感觉厌烦的。

考查动词和语境辨析,Alearn学习;B. share分享;Cenjoy享受;Dsolve解决, 根据There was7D to be bored about,没有什么感到无聊的,推出总是有事情要做和享受,故选C

9句意:因为现在大部分孩子把时间花在工作上。

考查动词和语境辨析。A.playing玩; B.watching观看; C. working工作;D. resting 休息。根据so little time living几乎没时间享受生活,推出人们大量的时间都花费在工作上了,故选C

10句意:一个紧紧的拥抱会温暖你的内心。

考查动词和语境辨析。A. breaks 破坏;B. shakes摇晃;C.brings带来;D.warms 使……温暖,根据A hug still …your heart.是指一个拥抱会温暖你的内心,故选D

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读短文,根据短文内容回答问题。

The American community college system is a place for second chance. Community colleges are two-year schools that thrived (兴盛) in California after the end of World War II. Many American military personnel (军人)were returning to civilian life after their service to the country. Some of these young people decided not to go to college after high school so that they could serve their country during that time of need. When they returned, many of them turned to the community college system in California to continue their education.

The United States government introduced the G. 1. Bill at that time giving returning service men and women educational benefits to help them get back to school. Soon community colleges and new school districts began appearing throughout the country. Community colleges helped military personnel go back into college life easily. It was a low cost, less stressful than going back to a four-year university.

Today, community colleges attract students from all parts of the world. In California, a large population of students comes from Asia and Latin America. These schools provide a second chance to international students who may have experienced difficulties attending college in their native countries. American students who may have not done well academically in high school, and did not enter a university, can turn to community college for a second chance, too.

Community colleges provide a much-needed resource for all these students. Former military personnel, international students, and high school students alike, are all welcome. One of the best things about community colleges is that they accept anyone at any time. This means people who have not found what they want to do in life can try more than one area of study. If they don't like one course of study, they can always try something else. That is the beauty of community colleges.

1When did the American community colleges thrive in California?

2Why didn't the American military personnel go to college right after high school?

3Which is cheaper, going to a community college or a four-year university?

4Where does the large population of students in California community colleges come from?

5What's the beauty of community colleges?

【题目】Answer the questions(根据短文内容回答下列问题)

Copenhagen, the capital of Denmark, is famous for its biking culture. Its people have biked to work since the 1880s. And recently, it has shown again that it is one of the world’s great biking cities.

For the first time, there are more bikes than cars in the heart of the city, reported The Guardian. It has found 13,100 more bikes than cars in the city center over the past year. In the last 20 years, the number of bikes used has risen by 68 percent.

This is mainly because of the huge efforts(努力)that the local government have made to create a bike city. Since 2005, a large amount of money has been spent on biking, and the city now has several new bridges only for biking and walking.

Bikes are also becoming more and more popular in China. An increasing number of people are cycling instead of driving to school, to their workplace or to tourist attractions. Public bike rental(出租)services have also been introduced in many cities, including Beijing, Hangzhou and Changchun.

The introduction of Mobike, a new public bike rental system-which started in Shanghai in April and came to Beijing on Sept 1-brought the use of bikes to a whole new level. After Scanning(扫描)the QR code(二维码)on the bike, you can ride the Mobike’s orange bikes to your destination. It is far more convenient than the old bike rental system. New payment methods such as Alipay and WeChat are also supported by the service.

Despite this, it’s still not easy to ride bikes in Chinese cities. Because cars usually take up bicycle lanes(车道),bikers often have to ride next to cars. However, Copenhagen is much friendlier to bikes. Lanes are built to encourage cycling. Traffic lights are timed for bicycle speeds.

For example, Cycle Snake, a high orange bike lane, allows fast bikers to go in both directions. In the mid-afternoon during the summer, bikers can see the daylight between two nearby buildings. It makes riding a bike even more enjoyable.

1Copenhagen is one of the world’s great biking cities, isn’t it?

__________________________________________________________________

2Why are there more bikes than cars in the heart of Copenhagen?

Because the local government ______________________to create a bike city.

3When did Copenhagen began to spend money on biking?

__________________________________________________________________

4Which cities in China have public bike rental services according to the passage?

__________________________________________________________________

5How can you use the Mobike’s orange bikes?

By ________________________________________________________________

6Would you like to cycle to school? Why or Why not?

__________________________________________________________________

【题目】 Dan Austin is a writer and filmmaker. He is “saving” the world, giving away one bike at a time. In 2006, Austin and his brother started an organization called 88Bikes. It's non-profit group that delivers bikes to kids in need around the world for free. In less than four years, the group has given away nearly 800 bikes in seven different countries.

What difference can one bike make? A big one, says Austin. Many of the children who have received bikes from88 Bikes live in faraway areas and in orphanages(孤儿院) Having bike gives the kids a safe and quick way to get to school. It also means freedom for a young person, and the happiness that bike can bring is just more important than anything else, Austin explains. ‘This may also be favorable to their study because being happy they are likely to learn more.” Austin adds.

Austin and his brother thought of the idea for 88Bikes in an outing. They once went to Cambodia by bike. After the ride, they decided to give away their bikes to an orphanage in the city of Phnom Penh. “But then we realized there were 88 kids in the orphanage,” Austin says. “We wanted to help the other 86 kids, too.” So, they set up the group as well as a website for donations. Four days later, there was enough money to buy more than enough bikes.

Along with the bikes, all of the children receive hats, bike locks and shoes. They also receive photos of the donors(捐赠人). “We want them to know that there is somebody across the ocean that always cares about them,” Austin says. A world map is put on the back of the photo which shows where the donors live. The donors also receive pictures of the kids and their new bikes.

1What does the underlined word “non-profit” in Paragraph 1 mean?

A.not internationalB.dependentC.not realD.not making any money

2According to the passage, ________ will most probably receive a bike from 88Bikes.

A.5-year-old Linda who gets serious illness

B.13-year-old Larry who doesn't have parents

C.35-year-old Tina who doesn't have a job

D.60-year-old Michael who doesn't have kids

3Owning bike may make it possible for kids to ________.

save time get freedom learn more receive respect be happy keep healthy

A.①②③⑤B.①③⑤⑥C.②③④⑤D.①②⑤⑥

4The organization was named 88Bikes probably because ________.

A.88 is thought to be a lucky numberB.the price of the bikes is $88

C.88 bikes were needed thenD.they collected 88 bikes in all

5What can be learned from the passage?

A.The donors and the kids can learn about each other.

B.Austin and his brother set up the organization two years ago.

C.Nearly 800 bikes have been sent to seven cities in Cambodia.

D.Only by going on an outing can bikes be given to kids in need.

6What is the passage mainly about?

A.What difference one bike can make.

B.Why Austin and his brother give away bikes.

C.Information about Austin who gives away bikes

D.Information about an organization called 88Bikes.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网